Sambungan Cerita Harum Manis

Hai semua! baby kite dah besar ni..1.9 kg dh dlm perot..gulppp.br 32 weeks sayang...mcm takut je awak besr sgt ke kang.momy diet la lps ni.hahaha

cite pasal mangga harum manis ni kan...MA siap order kat kawan die..1 kilo RM25 X 2kg + postage..adalah dekat 70 hengget gak.hahhahaa.dlm box tu ade 6 ketui je....MA kata ni wat celah gigi die je..my 1st impression masa makan..eieeeeee.x sedap!!! celah mana org kata buah ni sedap?? nak nanges rasa masa makan tu sbb mahal kan..sian MA..tp rupenye aja makan buah tu xmasak sgt..patutla x sedap.errrr.punye la x sabar lepas dapat terus potong kan.hahhaa

so..kami tunggu la 2 hari n tgk bau dh wangi..kulit dah kuning lebih2...aja potong sebiji...emmmmm.masa tu baru rasa.ooooo.ini rasa die..SEDAP wehh!!!!! aja makan sambil pejam2 mata nak bau wangi die n rasa lembut2 manis buah die.hahahha..cume MA xberapa gemar sebab 2-3 hari before tu kami baru balik dari trip to Kelantan-Terengganu..pulak mangga siam sume tgh musim..Mas Itam tu terbaek weh!!!!.sedap...n mangga yg kami kebas dari pokok umah biras kitorang pon sedap.berbaloi husben panjat pokok tu n amik 2 guni before diagih2 kanla.hahha..kami dpt la 7 biji besar2 gabak..sedap.manis..n if compare dgn harum manis..beza die harum manis xde serat..die xde macam urat2 tu...kalo makan tu macam makan telor la..n plus bau die wangi.hehe

OK..tu je la kot nak share..so now..kemengidaman aku dh terbalas..n masa g Tganu..aja pau durian kat husben..RM20 sekilo.bhahahha...balik dr hpoliday plak adik bg durian makan lg 3 ulas..perghhh.Menari2 baby A dalam perot..sori syg..panas ek?

#Semalam cek up @ 32 weeks kat gov hospital je..tmpt keje ak ler...so...mmg confirm dah gender.hehehe..2-3 x cek mmg c0nfirm..so maknye ni dh shoping almost complete brg baby...xbyk beli pon..byk recycle baju kakak masa newborn...tunggu die bsr sikit br beli baju cantek2 na baby.....x sabar nak jumpe awak!>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS