Harum Manis oooo Harum Manis

Sebenarnya since aku pregnant ni aku jarang mengidam benda bukan2...seingat2 aku..awal2 dulu aku craving pelam muda sampaikan aku panjat sendiri bangku nak capai buah pelam kat depan umah mertua aku.hahaha.tiap hari balik kerja amik ayraa aku panjat sendiri..sungguh xtahu malu.bhahaha


after tu ak teringinkan makan kacang pool..sampai merajuk dgn laki ak sebab masa ke Batu Pahat dia lambat2 kan nak ke kedai yg jual kacang pool tu sampai sana dah habes...uhuk3..dah la odw nak balik KL dah masa tu..naseb kawan ak ade inform kat sek 7 shah alam ada..nama kedai
? xtau..lupe dahhh..


next, patin masak tempoyak..sampai terliur2 aku nakkan makan bnda alah tu..laki ak xsuke masak tempoyak so die bolayan.sampai hati kan? last2 adik aku ternampak kat kedai mana ntah die belikan segedabak ikan patin masak tempoyak..lega wehhh  + sedih lakiku ignore..sob3

pastu xde dah...sampai skang dah masuk 30 minggu.hehe.TAPI! Last week ak terbaca dalam Kosmo ade cerita pasal buah pelam harum manis..terus ak kecur..dan dan tu gak ak text MA..die kata Maaaa...jauh sgt mengidamnye nape?huhu..ak nak gak...n sampai skang ak masih lom dapat..hari2 ak gugel gambar Harum Manis..ko gile?hahhaa..MA order kat kawan die tapi xmuncul2 pon..gantikan dl ngan pelam muda.ewww.ak xnak yg ni la.grrrr..{gedik je rasa since dh tau gender baby ni.hahaha}

ko tengok yekk..ade rasa terliur x nak makan?



Makan dgn pulut..emmm...mcm sdpnya..uwaaaaa.MA....lekasla suh kawan awk tu poskan!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kehamilan genap 30 minggu....

Alhamdulillah...dah hampir 30 minggu anak momy dalam perot momy ni..perot momy pon dh besar bulat dan mengancam.bhahaha..lagi 10 minggu nih...ke awal ciket?lallaa

Kehamilan kedua ni, aja & suami a bit relaks..x kalut macam waktu mengandungkan ayraa.bukan bermakna kami x gembira tau..tapi biasa la dah ade pengalaman so xde la kelam kabut..semuanya smooth n steady..Nak share ngan uols, pregnant kali ni aja decide untuk tak ambil susu khas utk ibu mengandung. Dulu aja minum Anmum tau, selera makan lak mmbuak2 maka jadilah aja sebagai ibu GDM.hehe

La ni..aja minum susu Anlene je..tambah dengan supplemen B complex, Calcium (shaklee), makan banayak2 sebab alahan cume kepada Kari Kambing..bhahaha..so more kepada natural process. Alhamdulillah baby sihat membesar mengikut cart baby..berat aja mmg bertambah2..jgn trkejut tgk aja..mokmok sungguh..suke makan mempelam masa awal2 mengandung..emosi pon terkawal kali ni. MA kata dah xde rasa nak sekeh2 aja compared to previous pregnancy.mengadanya kurang kata MA.hahaha..Biasala tu..setiap kehamilan adalah unik tau..berbeza2..mana tau dapat baby jantina berbeza jugak.lalaalala~

Actually dah buat scan 3D/4D di UMRA last 2 weeks.gender pon mcm 100% confirm dah tp yela  masih ade keraguan lg.hahhaa..xpayah announce sini la kan.InsyaAllah, doakan aja selamat bersalin July nanti..sempat beraya bersama anak & suami..hehe.xmau raya dalam wad plsss baby..jgn wat momy sedey tau..sob3

persiapan baby? emmm...boleh x nk recycle baju2 ayraa je? hahaha..baju newborn ayraa byk gak yg unisex..so dua2 jantina leh pakai.hahah..last Saturday, we went to SACC semata2 nk redah cr bedung baby, comforter & pampers..tapi dapatnye mcm2 trmasuklah baju si adik yg konon2 nk recycle bj kakak je tu kan.haha..tapi pampers xdapat sbb ade promo utk Mamypoko & Huggies je..Huggies ai xminat..bocor kuat! Mamypoko mmg la murah masa expo tu but still i refuse coz takut my baby comfort dgn pempers mahal.sob3..kedeks betul momy dady kan? 

So, lps dh beli yg penting2 ni br aja nak buka box baju kecik2 ayraa nak tgk mana yg boleh dipakai lg.haha..almari adik kene beli sesiap la kot en MA...kalo boleh berjimat kenapa nk beli baru semua.ye x? n plus today, my colleague offer amik baby cot anak die..die nak clearkan brg dlm rumah die...pucuk dicita ulam mendatang la ni.hahaha...nanti kite amik ye en MA..:)

OK...lepas ni kalo xupdate dah ingat aja bersalin InsyaAllah awal bulan 7.. kalo tetibe bersalin awal sikit tak tahu la..maafkan salah silap aja...doakan aja berjaya VBAC as my first exp was czer..:)

Assalamualaikum!>_< 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS