Perhatian2 semua!!!

Salam!
Ha..perhatian ye semua..aja ada pernah masuk contest kat FB yg dianjurkan oleh EKSPO PERKAHWINAN MALAYSIA sebelum ni..
just tulis slogan n minta org LIKE..susah jugak sebenarnya.huhuh..tapikan..tapikan....aja dapat TOP 5!!!!!

Wut?
ye....aja dapat
TOP 5!!!!

sO SEkarang masuk final round dan nak mintak rakan2 blogger yg belom LIKE pic/ slogan aja..tolong aja utk menang!

hadiah pertama: honeymoon package wooo
2nd : baju & MUA
3RD: Gubahan Hantaran kawen

wooo.klik n vote LIKE utk gambar aja starting from now sampaila 3hb Januari 2012 @ Rabu minggu depan...
klik link di bawah..tengs!!!


sumber: FB penganjur.hehhe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdulillah~~~

Salam semua!!!

Aja kat kampung ni ada durian..ada manggis..ada rambutan..n tmn setia bersama....MONYET!!
grrrr.geram betul dgn budak2 kecik tu..ada ke curik buah2 di kebun tanpa kebenarn.cesss.

eh..actually nak cakap benda lain..lupe la plak..hehhe
Semalam (Khamis) aja ade IV di S.Alam..tak sangka dapat panggilan bcoz aja dah stop from searching any job for now..konon2 redha & tunggu bonus kuar. TAPI!
 Suddenly aja dapat call from dat company & panggil utk iv n I just say OK bcoz memang cuti pun semalam kan..

So, aja pegi bertemankan MA [Dia baru balik semlm jugak.hehe] n pegi IV..dan petangnya semasa aja tengah berjalan2 dgn MA, dapat la call dari HR dia & kata LULUS!''We offer u this position of Product Executive with this amount of salary [tettt.rahsia.hehe] .'' Aja pon terkedu kejap sebab ehhh.tak sangka boleh dapat.huhu..Aja bincang-bincang sekejap dgn MA dan die bagitau go for it if betul2 suka..tapi nanti jangan mengadu stress ke pening ke..ape..ngadu penat boleh.muahahha~

Aja nak terima keje ni sebab:

  • Pekerjaan sekarang ni aja tak ada hati dah..nak cuti biasa2 pon kene cop awal.[keje 5hr seminggu but cuti sabtu ahad is not necessary]..ada kes: CNY hols (Isnin-selasa)..die xbagi aja kuar jalan2 g mana2..soh standby if ada keje luar.grrrr.cuti sila cuti la!hishhh
  • Better salary..kalau nak kata basic tinggi sangat tidak la..sebab aja tau pengalaman kerja pon xsampai 2 tahun dan pengalaman dlm bidang pemakanan kurang..so dats why they offer that basic..keje sekarang tambah elaun mmg byk tapi aja tak suka..aja suka duetnye jek.hehe
  • Walau bagaimanapun, aja masih mampu menyimpan duet utk kahwin..doakan duet aja cukup bile sampai waktunye ye.huk3
  • Kerja baru ni confirm cuti Sabtu & Ahad..Alhamdulillah..akhirnya dapat jugak.Tak kisah keje Sabtu tapi Aja kisah keje Ahad.uhuhu.lagi2 untuk lepas kahwin..
  • Berada di area S.alam..actually company akan pindah ke Subang Jaya.tapi xkisahla..still boleh pergi lagi..Aja memang nak cari area Klang, S.alam & Subang sahaja.hehe
  • New experiences..lepas ni aja akan involve dengan products material and marketing too..so should be stress [eh..belom keje dah stress.haha] & challenging..but InsyaAllah..i will do the best for it..:)
  • Waktu keje ade 2 options : a) 8.30am-5pm b) 9.30am-6pm...so I juz choose option A..waktu biasa masuk keje sebab lagi 5 bulan nak tawen..MA kate die nak minum petang hari2 dgn saya.ngek3...penat le saya cik MA syg oiiii..
OK..semua tau la jawapannya kan? aja accept this offer. Aja will report to the department on 1st February InsyaAllah..rasa xbest jugak sebenarnye sebab aja tgh tunggu bonus even xdpt penuh pon.tp wat to do? tgk la macam mana kang..kene bagi 1 month notice so perhaps my boss still consider me to get the bonus due to bz working time before..at least appreciate his staffs.kan?

Kawan2 semua..doakan pilihan aja ni pilihan yg terbaik..InsyaAllah..Sabtu Ahad yg ada akan digunakan sebaiknya utk persediaan majlis kawen...weeee~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::Wordless Wednesday::

Salam!

Gembira hari ni sangat2..SEBAB????

  • Dah beli majalah Pengantin even taksuke cover girl die...*FS*WEKK3.Nak muntah tgk diE
  • Dah book OP dgn Ukir Photography..thanks memahami saya kurang fulus now utk byr depo..saya usahakan secepat mungkin bang!>_<
  • Hari ni last saya keje before cuti panjang.panjangla sangat..esok-Isnin jek
  • Esok saya ada IV!!!Asyik carik keje je la kamu aja..moga2 yg kali ni OK sbb kat S.Alam ..doakan aja lulus..


DAH!(^_^)
 *wordless ke?*



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Giveaway PAU SERI

Pau..Pau.Pau..
Dimana kau Pau...
Bukan Pauziah..Bukan Pauzura ...dan Bukan Paula
Tapi Aja nak PAU SERI la....
[lagunya kamu bantai sendiri yek..aja bubling je tadi...;p]

Nampak menyelerakan.kan?

Siapa tak suka pau turun tangan??? cepat-cepat angkat tangan sebab Aja sangat sukakan Pau!!!wooo..feveret tu..kalau pergi jalan mana-mana lalu highway kan, mesti singgah R&R beli pau..taktau kenapa..cintaku pada PAU di R&R..*sigh*


Eh..apa la yang merpati dua sejoli ni bergosip kan?

AJA:
Pau Seri nak sponsor 500 biji pau tau untuk majlis perkahwinan I..So, I boleh pilih warna apa yang I nak..Ikot warna tema kawen lagi boleh

MA: oh yeke? wahhh.baguslah.nanti boleh la pau tu letak kat meja makan beradap kita kan? saya nak 4 biji jek..awak 2..saya 2..sama warna tau..MERAH JAMBU & KELABU

AJA: Aik sayang..sayang nak letak kat CANDY BUFFET..pau seri kan warna warni dan comel2..jadi kita letak sekali dengan gula-gula ke.coklat ke.sume.la..kat satu tempat..comel kan?

MA: Owh..kalau macam tu saya ikut je tapi saya tetap mahukan warna tu tau MERAH JAMBU & KELABU..tak kire

Aja: OK! Saya nak hantar peraduan Pau Seri ni sekarang Jugak..! Tarikh tutup 31 December ni!!!

 MA: Lorrrr.baru nak masuk contest..*berangantakhabestunangaku*

Ahaks, Macam mana nak menang Pau Seri ni?

Syarat nak masuk contest ni mudah je.. buat entry yg ade details di bawah;

1. Kenapa mahukan Pau Seri taja Pau untuk Wedding korang
2. Warna pau yg korang inginkan semasa Wedding nanti (ikut tema)
3. Bila tarikh Wedding korang
4. Ape sebab korang pilih bakal suami korang sebagai pasangan hidup


Sebenarnya kebanyakan saya dah jawab di atas dah...Saya mahukan Pau  Seri ada sebagai penyeri majlis saya.Majlis saya ringkas sahaja, jadi harap dengan kedatangan Pau Seri, akan bertambah berseri-serila majlis saya..
saya? lagi la berseri!pengantin kan?hehe

Warna macam MA cakapkan 'MERAH JAMBU & KELABU'. Actually saya puas pikir ada ke pau warna kelabu, tapi tak apela..saya harap adalah..tapi! kalau tak ada hanya gantikan dengan Pau warna PUTIH & MERAH JAMBU..*Ponboleh*

InsyaAllah saya dan MA bakal diijabkabulkan pada 2 June 2012 tapi saya mahukan Pau Seri ada di majlis resepsi saya yakni pada 3 June 2012..ihik3.nak ada pau seri yang comel-comel kat candy buffet atau di meja makan beradap.

Kenapa saya pilih MA sebagai bakal suami saya? emmm.MA @ Muhammad Amir seorang yang memahami saya dan mampu mengawal saya. Saya degil orangnya, jadi MA bertindak sebagai guardian..asyik kena control je..*takaci*

Dan, perkara yang paling penting, dia menerima saya seadanya saya.kekurangan dan kelebihan saya menjadikan saya istimewa [kata MA]

Jodoh saya selama ni di depan mata..penat carik jauh2.hik3.dari ujung Perlis ke Ujung Sabah saya pusing, alih2 orang Selangor jugak di hati..ni la die si MA,,('',)


 Semoga cinta dan hubungan kami selamanya bersatu..Amin



p/s: Pau Seri.. harap kami la yang anda cari...:P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY ::

Ahaaaaa.come back again!
opsss..
Assalamualaikum..
haa...jawab2 semua..

Aja blogwalking lepas habes keje tadi ni bcoz kat opis xleh blogging.hehe..
I saw a blog dats organize this GA..waaaaa. aja suka.aja suke..>_<

presenting.......


Yeay..apa tu? 

banner   
Actually her owner is Aspalila tapi lebih senang dipanggil Cik As gitu..tertarik jugak dengan all designs yg dia buat..hand made OK???! bukan senang..aja takpandai..jadi suka jamu-jamu mata petang-petang hujan renyai ni..hehe

Kalaula..kalaula dapat satu..comelnye...emm.nak bagi incik MA ke simpan?pikir2..
[gaya mcm dapat la..:P]

Keterangan lanjut sila berhubung terus dgn beliau [kalau nak tempah kan] di blog Cik As ya?

Paham? 

Bagus kanak2 ni..

OK.papai..cikgu cikgi nak mandi.lalalalala~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

;Preparation:

Salam semua!!!

mode:

Sebenarnya kan..kan.kan.kan..saya sangat-sangat lah risau.majlis saya ada lagi 5 bulan tapi saya tak prepare sepatah haram pon.adala saya buat slow2 tapi macam kura-kura dah rasa.lembap sangat..Now, yang saya dah buat adalah PLAN..TIMELINE..BUDGET.haaa.yang ni memang saya pakar. tapi nak laksanakan tu rasa susahnyaaaaa!!!!I need MAKKKKK!;(
I miss her so much!uhuk3

Susahnya bila rasa kena handle majlis kawen sendiri sorang2.susahnya bila MA taknak bagi kerjasama.katanya awal lagi.dan lagi susah sebab duit kawen takcukup cukup.huaaa..*nanges*

OK, meh tengok apa yang aja dah buat & follow up pada bulan ni :

1. Survey butik pengantin area Sg Buloh, Klang & Kuala Selangor.xmau jauh2 nanti susah nak berurusan.

2. Survey design2 pelamin yang ada kat FB or blog kawan2 blogger.SEBAB aja kene DIY sendiri , abah takbagi bersanding.jadi mini pelamin enough utk ambil gambar.

3. Cuti Krismas nak keluar dgn MA (Dia balik KL) nak carik sofa utk pelamin miniku., dan survey barang hantaran.survey je..duet xde lagi..*_*

4. Beli my dream digital camera..*lepasgajila tapik*

5. Booked MUA @kct rasheed. Die stay Sg Buloh je.xjauh dari Ijok.n Aja suke Make Up die.cantek..mavelossss!!!

6. Booked OP..tapi takdapat2 quotation.*risausangat.bila nak bagi.kang duet deposit xde.akuyg nanges nak cariklain.

7. May BOOK kawan baik adik utk jadi OV majlis aja..he is TV3's crew for Terjah.hehe..Ezrie..FREE boley x?:D ..Ni belom confem yet

8. Tetapkan tema majlis nikah & resepsi dengan Along (my sis)

9. Dah dapat kepastian Kakak Aja takkan kawen sama dgn aja..*adesssss.apa aku nak bagi langkah bendul ni?grrrr.tak pasal2*

10. Tarikh nikah & kawen dah ada.lega.....Alhamdulillah..*senyumketelinga*

OK..tu je.hahhaa.baju mantin ka..doorgift ke belom finalize plannye..anything Aja kene bincang dgn my Along.kakak yg dah bertindak sbgai ibu buat aja..coz die ank sulong.sori Along akan susahkan along 5 bulan ni..laalalala~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CONTEST "CINTA KAMI"

Salam semua!!(^_^)

Aja tak tahu kenapa aja makin rajin join any contest..xtahu la boleh menang ke tak tapi macam suka nak join.isi masa lapang.hehe..

Actually aja baca kat blog nora saniey..wooo.sweet gilak cite cinta dia..so now it's my turn to "pecah rahsia".hehe~ [Amaran: entry ini panjang sangat.woooo~]

Ok..contest ni sebenarnya dianjurkan oleh Miszaliya dari MISZALIYA MAKEUP STUDIO..boleh refer segala-galanya pasal contest ni di SINI..('',)~

 Ahaaa..nampak tak hadiah yang ditawarkan? nampak? kalo tak mari aja terangkan lagi:


Syarat-syarat untuk sertai contest ini adalah...

1)BUAT ENTRY MENGENAI CONTEST NI KT BLOG KORANG
2)CERITAKAN MENGENAI CINTA ANDA BERSAMA PASANGAN, MASUKKAN 1 KEPING GAMBAR ANDA & PASANGAN.
3)PASTU MINTA KAWAN2 BLOG OR SAPE2 SAJE TINGGALKAN KOMEN KT BAWAH ENTRY KORANG.... MINTA DIEORG TULIS "VOTE" pastu masukan nama n blog/fb dieorg kt komen tuh...

Tarikh tutup adalah pada 31 Januari 2012..(lama lagi ni..meh2 vote aja)

 Hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah!!!!jeng.jeng jeng!

CONTEST "CINTA KAMI"
ANDA AKAN DISPONSOR JIKA TERPILIH SEBAGI PEMENANG
ANTARA HADIAHNYA....
~PELAMIN SANDING atau
~PELAMIN MINI atau
~MAKEUP 1X atau
~BUSANA & AKSESORI atau
~BUSANA+AKSESORI+MAKEUP 1X atau
~BUSANA+AKSESORI+PELAMIN MINI

 Menarik kan hadiah yang ditawarkan..sebagai B2B yang bakal berkahwin pada June 2012, contest ni memang menarik debommm!hehe..
So, tolong aja VOTE untuk aja menang salah satu daripada hadiah yg ditawarkan ok?
sayang semua  *_*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 CINTA KAMI bukan macam CINTA MAJNUN KEPADA LAILANYA.bukan macam CINDERELLA & PRINCE..dan tak seperti cinta HARIZ & IZZAH..namun..CINTA KAMI tetap mekar mewangi bagai cendawan yang tumbuh melata lepas hujan..(^_^)



Nama saya SITI HAJAR..tapi saya suke org panggil saya AJA je.hehe..ni pakwe saya.ehh.ehh.bukan.ni pakwe@bf@tunang@future husband saya..Nama dia AMIR tapi saya suka acknowledge dia as MA di blog. Umo sebaya dengan saya. Saya asal Kuala Selangor, dia dulu pon sama tapi sekarang menetap di Kapar, Klang. 

Sebenarnya kami sekelas sejak dari sekolah rendah lagi.tapi selepas tu terpisah bila masing2 melanjutkan pengajian masing-masing..hampir 10 tahun tak bersua, dan akhirnya FACEBOOK menyatukan kami..sebab tu kami suka lagu "CINTA MUKA BUKU".lalala~

Macam ni lagu die kalo ada yg taktau..:

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

dan seterusnya sambung sendirik!
 
Macam saya bagitahu, kami kenal balik selepas MA add saya di FB..sekitar November 2009..saya bolayan je dia masa tu sebab saya dah ada boyfren masa tu & sedang ada konflik yg maha hebat sampai saya decide untuk clash dengan ex-bf saya. 

MA masa tu saya anggap kawan sahaja..tempat nak me'nyengal'..bcoz he used to be my ex-classmate during childhood..So, kita banyak share cite2 lawak dan gembira masa kecik-kecik..

Teringat satu kata-kata dia dulu ,
" Dulu awak sombong, tak pandang saya langsung.Awak comot, tapi tak sangka sekarang dah jadi cantek sangat" auwwwww.tersipu-sipu saya mendengar..('',)~

Kami berkawan sahaja ye.just berhubung melalui alam maya, sampai la suatu hari saya rasa saya rindu die sebab die xcontact saya..masa tu die tgh struggle for final exam.


Mula-mula memang saya menidakkan rasa suka tu sebab saya baru je clash dgn ex-bf saya..tak seronok la kan macam senang sangat nak jatuh cinta*taksuketaksuke*..

Tapi memang saya rindu dia dan seronoknya dia kata dia pon rindu saya.susah nak study.mak tiap2 malam saya on YM untuk teman die studi.

Bile dia propose saya, saya tak mahu sebab saya tak sedia lagi (tapi dlm hati suke..>_<)

Tapi dia kata " Saya nak jadi sebahagian dari kisah manis & pahit dalm hidup awak.Bagi saya peluang tunjukkan pada awak saya benar2 ikhlas berkawan dgn awak"

*terharusangat*(*_*)
So, saya decide untuk terima dia..mudah je kan? tak tak..tak semudah tu. First date kami, MA datang rumah saya jumpa ayah saya minta izin nak bawak saya keluar.hehe.merah padam muka dia masa tu.saya gelak2 sweet kat celah2 pintu..curik2 dengar.comel kan? gelabah gila die kene soal siasat dgn bos besar. Lepas tu baru dia bawa saya keluar. Berdebar gile sebab saya tak pernah jumpa dia since 10 tahun yg lepas dan hari tu saya DATE dgn MA for the first time! Kami declare couple before jumpa face to face..pelik tak pelik?hehe

MA bagi saya hadiah teddy bear besar yg sangat comel named Bibi & sekuntum bunga mawar merah  [plastik hokeeee.grrr].

He said ,
" Kalau saya bagi bunga betul, nanti cepat layu..takmau layu sebab saya takmau cinta saya layu macam bunga tu" 

Errrr.betul jugak kata dia..makanya sampai sekarang saya simpan 2 hadiah berharga dari MA.sebagai ingatan our first date.hehe

SO, Kami declare pada 12 Februari 2010 tapi saya tak pernah cakap ILOVEU..sebab saya tak yakin.Tapi lama-lama saya jatuh sayang pada dia.walaupon kami jauh {hubungan hanya dengan Facebook, YM & SMS}, dia ambil berat tentang saya n sedia mendengar..dan saya tak ragu2 kata ILOVEU & dia dengan muka blurnye jawab ILOVEU TOO.hehe. 

Dia terima seadanya saya.kekurangan dan kelebihan saya. dats y I LOVE HIM SO MUCH!

Kami dah bertunang pun selepas setahun bercinta..dan bakal disatukan tahun depan..
memang Februari adalah bulan CINTA buat kami plus saya pon lahir pada bulan FEBRUARI.
 Naseb tak kahwin bulan Februari jugak.hehe..Moga-moga cinta kami sampai ke Syurga..Amin..

Banyak lagi kisah2 pahit manis tapi rasanya cukupla..kang ada yg lempang pipi saya laju2 kang.takutttt!!!hihi..

jadi, apa kata korang? VOTE post aja ni ok?
Sila komen entry aja ni dan jangan lupe tulis VOTE dan sertakan link FB/ Blog masing2..

thanks guyzzzzz..jasa baik korang takkan aja lupakan sampai bile2.(",)~

Again!!!!US.heheh


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~Giveaway first opening Dippy Lyn’s collections~~

Salam luvlies....:D

Ya ampun..malasnya la aja ni nak menghupdate blog minggu ni...kepenatan agaknya..sob3..

Ok la..apa-apa pun cik Ilasham a.k.a kawan2 masa belajar dulu ada tag saya about this GA..Sebenarnya tahu tapi mcam aja cakapkan tadi..aja kemalasan nak mengupdate..ampun wahai Cik Fazlien sebab aja memang minat nak join tapi malas nak mengarang.hehe~

meh baca sini...actually Cik Fazlien dah serius dalam bidang kreatip ni dah lama..cuma baru sekarang dia nak perkenalkan kpd yg lain2..dan dengan terjadinya GA ni diharapkan membantu Cik Fazlien dalam menambahkan kolesi bunga dip nya...

Meh tengok apa syarat-syarat penyertaan GA ni..(eleeee.kacang merah betul syarat nih..:D)
  1.  Peserta mestilah seorang blogger..(YIPPIE..saye la tu..)
  2.  Peserta mestilah seorang follower blog beeflyingtohoney (done)
  3. Buat satu entry bertajuk Giveaway first opening dippy Lyn’s collection (done)
  4. Letak banner di bawah ini di blog anda (done jugakk..:P)
  5. Tag 2 orang rakan blog anda. (OK..siap!)
  6. Letakkan link entry post anda di bahagian komen.
  7. Siap
Pemenang utama untuk first opening dippy Lyn’s collection akan memenangi bunga dip pahar berharga lebih RM250.
Pemenang kedua akan diberikan jika penyertaan melebihi 150 orang.
Pemenang ketiga akan diberikan jika penyertaan melebihi 200 orang

Hadiah bagi pemenang kedua dan ketiga akan diberitahu sekiranya penyertaan melebihi 200 orang.

Ni adalah antara hasil kerja Cik Fazlien..boleh la cuci2 mata.hehe

Ni Aja suke!!!heeee

Ni pon..aiyooo..:D

 Aja nak tag 2 orang kawan aja dalam dunia blogger ni..iaituuuuu


Oye!!!!
Maka sempurnalah sudah syarat2 yg dikehendaki  untuk join GA ni..
Oh ya...pemenang akan ditentukan melalui random.org ok..lucky draw..
 phewwww..x pernah menang lucky draw pon sebelum ni.heeee~

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 December 2011 tepat jam 2359 malam...


Ok..happy holiday semua!!!*xde kaitan*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::berangan & stress::

Hai semua..

actually dari semalam keje kat luar a.k.a farmasi so g keje kol 11 am.balik kol 8pm..perghhh.5 hr kowt.menanges aja..so now, selalu online pagi2 macam ni la.hehe

2 hari lepas saya bertekak dengan MA..yup.bila sebut pasal kahwin, dia rasa tak selesa.tak tahu kenapa.bila saya tanya" paksa awak sangat ke, tangguh je la..ok x?" MA x nak pulak dia kata nak kawen cepat2 dengan saya, TAPI.. bincang pasal kahwin leh gaduh..adusssss..:(

MA kata awal sangat nak tempah baju la.apa2 segala bagai.dia kata bulan 2 baru start fikir..perghhhh.berasap telinga saya dengar..dia nak kahwin koboi ke ape? apa la nasib dapat future hasben perangai macam ni.adeyyy~

Saya ni memikirkan tarikh kawen jatuh pada cuti sekolah n sume taula kalau cuti sek sure ramai org kahwin, dan kite ken cop awl2 utk butik ke..MUA ke.OP ke.apa2 yg perlu kan tempahan.ni dia buat slumber je.tahu la MA ada mak lagi.sob3..(ayat sedih....huk3)

Saya xkira..apa yang saya nak settle kan awal, saya buat.majlis saya tak guna duet dia pon..wekkkk3..lagipun, saya yang kena handle semua..thanks to my ayah sebab bab makanan dan khemah memang dia yg akan uruskan.cuma saya kena ambil tahu la ape yg ditempahnya...org umur 70 punye pikiran sama ke dgn kita yg umor 24 tahun ni?(opssss.ter'reveal' umo laks.heee)


MA siap kamu kalo saya jumpe kamu next week.grrrrr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::wOrdleSsWednesDay::


Jap....
Jangan pelik..
bagi aja menjiwang sekejap yek!T_T



I Miss Him..
will meet him again on next January..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::riZ&anaDahliaWeddiNg::






cantik kan? aja suka tang veil die..sama macam apa yang aja bayangkan..white chiffon with pearls and bunga 3d color purple..

wahhhhh..
aku tergoda...aku tergoda terkecewa.
dari kerana mata..
trenggg.treng.trenggg...

p/s: macam la aku yg menang contest tu.verangan je la..wekkkk..;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::tuesdayblues::

Salam semua..
lama aja menyepi ni..keje tambahn di hari sabtu tambahan pulak kenduri kahwin byk nak kene attend, so internet memang xdipandangla...balik kampung adalah masa utk berehat2..heaven gilak!hehe

kakak-kakak n abang sume balik kampung so dapatlah jumpa beramai2 dan tajuk utama haruslah tentang perkahwinan saya!hehe

sebenar-benarnya mengikut plan yg dibuat selepas majlis pertunangan aja hari tu, aja dengan rela hatinya nak berkongsi hari istimewa aja dgn kakak aja.wutttt???? langkah bendul kew? adeyyyy2..

yup! aja langkah kakak aja.ada seorang lagi yang masih x kahwin n macam xnak kawen jew..huhu..hari tu dah pakat2 bagi kakak nikah dulu bulan ni then majlis sama dengan aja nanti tahun depan, tapi sampai ke sudah xnampak batang hidung pihak lelaki..minta tangguh pulak, bagi aja jalan dulu tapi nak jugak kahwin tahun depan.apakah?

haruslah aja ni berangin 1 badan..kan? kesian kat ayah aja nanti.takkanla setahun ada 2 majlis kahwin.a.doiii....wahai kakakku yg cantik mulus gebusss..kenapala susah sangat mau disuruh kawen..aku sponsor lebih ni weyyy!grrrr.~

Maka, jadiknya tahun depan kenduri kahwin utk aja saja la...haruslah heppi!!!hahaha (gelak jahat gilerrr)

tak dela..kenapa nak ditangguhkan majlis kahwin kalau rasa
berrkahwin tu lebih baik dari kapel2 sekarang.kan? bukan aja mahu kan majlis yg grand pon (att: kerusi or dekorasi pelamin adalah dilarang sama sekali ditempah, DIY boleh.kekekee~)

ikut saja la kata ayahku yg degilnya sama je dgn anak dara dia yg sorang ni..tujuan pelamin tu utk cantik je..buat tempat bergambar. tak terdetik pon di hati nak berampai-rampai segala..jadinya, aja keraskan hati utk DIY..bagi idea pleassssssse~

So, aja akan melangkah bendul kakak aja akhirnya..suke kah?gembira kah?pening..tetttttt~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Give Away- Stunning Me!! by Qaseh Elyn

*Ini Sticky Post sampai 1O Dec 12'..('',)~

Hai semua!

Ahaaaa.ada GA laaaa..what?GA again.?alaaa.xpe.suka-suka la buat karangan indah sambil2 promote product Elyn Creation ni.kan.kan.kan?=D

3 Orang akan dipilih untuk jadi pemenangnya dan hadiahnya? VEIL laaa...(^_*)


~Badge Give Away~



~ni SYARAT-SYARAT contest~

 SO??
Adakah korang rasa VEIL is one of the wedding attire now?

Yup, mestilah!
sebab veil ni macam satu aksesori wajib kena ada pada sang pengantin kan.kan? Veil boleh buat kita rasa lebih ayu dan yakin..rasa macam"akulah sang ratu yg sedang menanti sang puteranya!!!!'*over*
Saya cuma Si dara pingitan yang cumel [perasan] dan kulit pun sawo matang gitu..cuma impikan veil yang ringkas tapi cantik..ringkas-ringkas pun saya tetap nak vogue!*xnak kalah gitu..hee*

haaaaa.meh tengok macam mana veil idaman saya ni!
SEKARANG ok!

Veil tu nant kalo boleh biar paras melepasi bahu je..sebab? saya tak mahu nanti saya terduduk veil tu.aiyakkk.
Cute & pendek je.xpayah nak serabut2.. 

cantek kan...nak pendek macam ni jela...

Oh ya!sebenarnya veil tu untuk majlis nikah saya!^_~

Saya nak bentuk oval shaped la..pastu biar melepasi bahu mcm saya kata tadi..dan ada bunga2 3D yang kecik2 n kiut2 kat ujung2 veil tu.comelnya!!!hehe..
macam Elyana pakai masa wedding dia..sangat-sangatla cantek oke?
  
 perghhh.ayunya bile dicapture begini rupa!

Disebabkan baju nikah saya nanti kainnya berwarna off white & full beaded color light purple, saya nakkan veil yg same warna..owh2..bestnye veil tu if dapat color off white jugak.hehe.saya prefer chiffon sebab baju saya dah chiffon..nampak lembut dan ayu sangat2 kan?
Ahaaaa..plus dengan manik-manik mutiara berwarna ungu putih & bunga 3d purple..dapat bayangkan x..dapat x.dapat x?:D

 ni verangan tema baju nikah......
curik dari cik gugel.hihi


TAPI......


sebenarnya saya baru habis jalan-jalan kat FB Elyn Creation

DAN!

saya ternampak sesuatu yang sangat-sangat cantik.OMG!!!!!!

serius!saya tertarik dengan manik tabur & crumble beaded yang direka oleh Elyn Creation 

 
 Saya sebenarnya tak tahu sebenarnya benda ni dipakai di mana..baju kah?lengan kah?eiii.xtahu! 

Tapi saya rasa macam ianya nampak comel dan elegan kalau saya nak ia ada kat atas kepala saya..
maksud saya..veil saya nanti saya mahukan veil yang ada macam crown.macam ni la..so, xpayah nak pakai crown lagi.kan?

wottttt.wottttt..warna light purple, dark purple..putih...n saya dapat gambarkan betapa indahnya veil tu nanti..
NAK..NAK!
*Yeya..Lompat2*

A big THANKS to Elyn Creation yang sudi anjurkan GA ni..sangat-sangatla saya hargai. Di samping dapat mengasah bakat berceloteh saya ni, saya pun dapatla jamu mata saya dengan manik-manik yang cantik...owhh..kalaula saya yang dapat veil tu..

can't imagine I wear MY DREAM VEIL from Elyn Creation during my solemnization...

MA jangan nganga besar2 tau..I tau I cantik..thanks!hik3
*veranganlagik*

A big Hands To Elyn Creation again..wish ME good luck!
*clap.clap.clap*
owh ya..sebarang pertanyaan sila berhubung dengan  Elyn Creation melalui:
email: elyncreation@gmail.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ALANG GIVEAWAY~

OK..actually saya ditag oleh Alang Atie for Give Away yang dibuat dari 3 Dec -18 Dec 2011..Sebab, die nak tolong kawan die pulang ke Malaysia tanpa apa2 bayaran..FREE!!!So, ape salahnya saya tolong kan? Plus kalau her frens got in top 5 ranking, 8 voters yang bagi link ni akan dapat Give Away from Alang!hehhe..cara-cara dia senang je..
Terms and Conditions again:
1) Klik, Like dan Vote
2) Tell me my friend's FULL name
3) tell me what her current ranking when you have vote (only can see after you have voted)
4) FOLLOW BLOG ALANG~optional je..tapi..follow lah ye..hihi
5)Copy LOGO kat atas, dan buat sticky post kat blog korang, LINK kan logo dengan BLOG Alang ok! ASK YOUR READER TO GO TO MY BLOG TO JOIN^_^no need longgg post..just the logo and T&C
6) Jangan letak jawapan u 'olls dalam post u'ollss..letak jawapan dgn link blog korang kat komen post ni. Get it?Kat post korang letak logo dan T&C ONLY
OK, ni yang aja berjaya cari untuk korang!
1) Dah klik..dah vote dah..:D
2) Her friend's FULL name is IRHANA RAMLI
3) Her current ranking is at 17
4) dah FOLLOW BLOG ALANG~=D

DONE!!!!korang?dah kew?marilah rajin-rajin wat GA ni yek...=D
 UTK PERHATIAN!!!!!

cukupla dulu.kan?hehhee.have a nice day!!=D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kecuakan melanda..

Salam semua...
minggu ni aja sangatla bz dgn kerja..aduhhh.sabar jela..naseb dpt cuti ahad & isni minggu dpn..dan aja mintak cuti before krismasn approve!hahaha.mcm la nak celebrate tapi sebenarnya saja nak cuti memandangkan krismas tu cuti 3 hari..aja up 1 hari lagi..jadi 4 hari la dapt bercuti panjang.lega!

minggu lepas aja balik kampung sebab dah lama xbalik..jadi memang saja nak balik lagipun buah rambutan dan manggis sedang ranum di atas pokok..kami terpaksa la share sikit dengan tupai & nyet.nyet..wuwuwuwu~

suddenly my abah buka cerita, "dah buat apa dah? ada 6 bulan lagi kan? kamu nak makan apa masa kawen? nak udang galah?ayam golek?khemah abah letak 4 je ye..2 utk lelaki..2 utk perempuan"

hehehe..aja pun terkedu terus n cakap.''alaaaa.lambat lagi.abah tu la ..xbagi aja buat pelamin.aja malas nak pikir ape-ape dah''....hihi.jahat kan cakap macam tu..tapi kemudiannya aja cakap, disebabkan abah tak bagi ada pelamin, aja nakkan hiasan cantik2 untuk makan beradap.aja nak khemah cantik..ade bunga-bunga.hias cantik2 la..boleh?xkira..sebab abah tak bagi buat pelamin..:D"dan..." aja nak khemah khas untk makan beradap dan utk fam lelaki datang makan"
Then..abah balas" haaaa.iyela..kamu tambah duet"

aik..kedekut punya abah..huhu..tak apala..dia dah bagi kebenaran, msti kena fikirkan cara utk realisasikan apa yg aja cakap.haaa..ada x pakej sekali pelamin yg boleh tukr kepada backdrop tempat makan?meh3...offer kat aja..

dan sekarang..dah masuk december, aja dah start cuak sebab preparation 0!!!so kena start dari sekarang.huhu.

counting for my big days....<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

...............wednesday?

Al-fatihah buat arwah en Tajudin..ayah kepada bff saya ili dalila yang baru saja meninggal dunia jam 7.30 tadi di Hospital Ipoh.rakan2 blogger sedekahkan Al-Fatihah buat arwah ya..

tabah ye sahabatku..Allah dah tetapkan ajal maut hambanya..moga segala amalan arwah diterima Allah dan kita yg ada di dunia ni kene kuat dan bykkan beribadah.moga tenang rohnya di sana..

terimbas kembali kenangan di saat-saat akhir bersama arwah ibu saya..semalam 29 nov 2011 genap 6 tahun ibu saya meninggalkan kami semua.Al-Fatihah buat mak..aja rindu sangat kat mak...:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Maal Hijrah 1433H

Salam pembuka pembicara...

Khabar baik betul aja hari ni sebab dapat bercuti selama 3 hari..waaaaa.heaven je rasa..jumaat lepas aja cakap kat my collegue, if that 'nenenek' suruh aja keje hari ni, aja xmahu sebab aja dah bawak beg2 n baju-baju nak balik kg..tapi!!!sebenarnya xbalik lagi.hehehhe..
petang nanti baru balik hometown..mmmmm...nak makan rambutan n manggis banyak2.yipppieee~

ada urusan walimatul urus yg perlu didatangkan hari ni.eh3.ape tu..ni first tyme nak naek keretapi dari sg buloh ke tg malim ni..dari sana my sayang a.k.a cik dhiera akan ambik aja dan teruskan perjalanan ke tempat kawen..hehehe..wish me luck ya~

jadi..hari ni sabtu, 26 nov 2011 adalah hari terakhir dalam bulan Islam..tahun 1432H..tau x sekarang bulan ape? now is Zulhijjah..esok kita akan celeb New Year.yeay!!!!...esok 1 Muharram...bermula la episod baru dalam kalendar Islam..apa azam aja?

ntahhhh,!!!!

tak dapat nak difikirkan.hehehe..cuma aja nak jadi yang lebih baik dari sebelum ni..n wish untuk menjadi tunangan orang dah tercapai di usia...ehemmm3..secretoooo~

jadi azam tahun baru semestinya nak menjadi isteri kepada sang cinta.ecececece
makanya, kena prepare diri sendiri dgn amalan-amalan yg baik..dari segi rohani & jasmani..azam nak kurus???eiwwwww.dah penat.tapi aja masih akan berusaha utk mengurangkan ketembaman yg sangat2 terserlah sebelum majlis kawen aja June nanti insyaAllah...

Azam korang,..ape pulak..meh share ngan aja.hehe
Salam Maal Hijrah buat semua....


Luv,
Jaja & Apex @MA..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::baju baru!::

Hai semua!!!!

hehehe.sebenarnya saja je aja tukar baju blog ni..OK x eh? tak pandai sangat la nak cantikkan blog aja sendiri..tulun2 pleshhhhhh~

anyway..will be out maybe for this 2-3 days becoz kite kan cuti sampai isnin depan..soooooo???
kita enjoyyyyyyyy!!!
TETTTTTTTTT...~

tak ada la...aja nak balik hometown..kat sana aja susah nak dapat internet, so memang layan TV shja memandangkan kat umah sewa aja masih tak de tv.uhuk3~

nak masuk tahun baru dah kan?kejap je rasanya masuk tahun 1432 H dah nak masuk 1433H..InsyaAllah moga tahun baru nanti membawa keberkatan dan keazaman yang kuat kepada kita semua..apa azam korang?

Aja? hehehe..aja tak ada azam.grrrr.serius.jangan gelak.dulu pernah la buat list lama-lama malas nak achieve..so skang cuma fikirkan apa yang kita nak dan aim for that..kalau buat list berjela-jela tapi tak achieve tak guna jugak..kan?

chiowwwww~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips Kewangan Utk Aja & B2b

  
Salam untuk semua..
 
Kalau Aja dah nak fikirkan tentang kahwin, mesti kepala Aja berpusing-pusing kejap sebab hal-hal ni melibatkan banyak DUIT..Cuba bayangkan orang yg betul2 baru habes belajar & berniat nak kahwin, macam mana dia nak kumpul duit sedangkan dia pun masih terkial-kial untuk menyeimbangkan life dia? [like ME].

Maka langkah2 yg boleh diambil adalah pinjam duit mak ayah atau pinjam dengan bank.kasihan kan? Kalau sekarang aja tengok kalau lulusan SPM saja dah letak RM10,000..mak aihhhh.abis tu orang yag lulusan ijazah macam aja ni kena cakap berapa plak? Huhu

Bagi yang bakal atau sudah mendirikan rumah tangga, perancangan kewangan adalah amat penting terutamanya yang berkaitan dengan HUTANG. Ni belum jadi topik utama saya dan MA.hehe…

Hutang rumah, kereta dan mungkin perabot semuanya perlu dibayar. Tapi kita kena bijak lah menguruskan pendapatan kita supaya ia tak akan jadi defisit. Nanti dikata kita kedekut pun tak apala asalkan matlamat kewangan kita tercapai. Jangan ikutkan sangat kehendak nafsu sebab yg menyesal nanti diri sendiri, mereka hanya tolong tengok je..plus gelak tergoleng-goleng.kan? (Eh, bahasa apa ni?ahhh.bantai!)

OK, jom tengok macam mana nak tahu nilai hutang daripada jumlah pendapatan kita sebulan.

Nisbah pendapatan / hutang:

Bayaran hutang bulanan (wajib bulan2): (contoh: RM1000)
Pendapatan bulanan kasar                    : (contoh: RM2000)
= RM1000  / RM2000 x 100%
= 50%

So, separuh daripada pendapatan kita adalah hutang. Pastikan kita mencatat setiap jumlah pendapatan dan juga hutang yang perlu dibayar. Haaa.jadi yang lebih-lebih tu terserah nak simpan atau pun digunakan..=D

Untuk Orang yg Terpaksa Berhutang

♥ Meminjam secara berhemat
♥ Urus kad kredit dengan bijak
♥ Kurangkan hutang
♥ Buatlah belanjawan
♥ Mulakanlah simpanan

# Moga-moga kewangan aja mencukupi untuk majlis cinta kami nanti. Walau terpaksa ikat perut, ikat nafsu, ikat semua la..asalkan cukup untuk buat kenduri kahwin yang paling indah dalam hidup aja & MA. Bukan mahukan yang mahal-mahal, simple sudeyy..tapi yang ringkas tu pun perlukan DUIT.kan? yang penting menjadi kenangan manis dalam hidup kami.InsyaAllah..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::Wordless Wednesday::

 Hmmmm..check it out..

       




sumber-sumber sahih dari cik gugle...;D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BFF E-day..

Salam semua...

waaaaa.busynya saya weekend ni.fuh3..amik napas please!
sebenarnya minggu ni saya cuti ahad dan isnin..sabtu lepas kene kerja.uhuk3...:(
tapi saya mcm x ada cuti.wuwuwuwu.penat betul kaki dan tangan saya bekerja keras..eh?work hard ke?hehehe
last sunday, my bff , cik dhiera officially engaged with Z..hehe.actually aja panggil zul..tapi dah si empunya gf panggil Z..Z ajela.cik dhiera bertunang saat 20.11.2011..pandai dia pilih tarikh senang nak ingat anniversary.hehehe~

so, untuk majlis tu..saya buatkan choc moist cake untuk dira.heheh..penat saya dengan kerjasama anak-anak kak long saya buat kek malam minggu yg lepas..diorang lagi suke sebab diorang boleh sepahkan dapur.adehhh~

saya bagi bukan untuk hantaran sebab saya xmahu cake buatan saya diambil oleh Z..saya nak dira yang makan..semanis topping yg dibuat, moga manis2 aje la perjalan cinta diorang.hik3.dulu masa wedding my bff juga, safiah..pun saya bagi cuppies tapi memang bukan utk hantaran.kikiki..
p/s: dhiera..aja baru 3rd time buat choc cake sebenarnya.muahaha..so amik kau..ape rasa?hihi~

makanan yang dihidang sangat sedap..saya suke sume! paling penting dah ptg2 tu aja dapat makan durian.wow3.tengs again..

roughly, ur event nampak sweet sangat dengan warna hijau tu..plus dengan mini pelamin comel tu..heheh..very the creative maa~
(nanti hantar kat umah aja ye for my event..:P)

moga bahagia selama-lamanya sayang...n our friendship juga begitu..lepas ni kita sama-sama prepare for wedding ya?:D

ni la  cik dhiera   :D


Ni nak show off cincin masing-masing.hehe

me with nida..jauh ni dari taiping
Ni la saya.terserlah kegedikan & kejakunan di situ.hahaha     



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

peraduan "LIKE dan MENANG''

Hai Semua! hari yg sangat bersemangat sebab kena kerja hari sabtu..ZzZzZz~
saya nak cepat2 tulis ni before pegi ke cheras.

OK.saya ada masuk contest Photographer ni..saja-saja je masuk..minta tolong B2B and kawan-kawan lain tolong 'LIKE' pic saya and MA yek...hehehe..


ikut intruction di bawah..yek?:)
Step 1 : Like Fan Page UKiR Photography
https://www.facebook.com/ukirphotography
...
Step 2 : Like Gambar Saya
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=307331579286763&set=a.298677176818870.78699.277273195625935&type=3

tolong sebar-sebarkan ye...tengkiu sumeeee~♥
ahaaaa..dah tengok?
opsss.lupe nak bagitahu..ni link FB Saya..sila la add.nanti kite leh sharing maring bebanyak.kan2?lalala klik sini ye kawan2..[ Ct Hajar ]
Nak tengok ape-ape tentang photographer ni sila klik Azahar Rosli 
Sila like gambar saya yang comot tu ye..sayang korang!mmuahhhhh3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beauty Contest From Aina Rahman

Salam semua...

Setelah saya di tag oleh cik dhiera maka saya ni kononnya beria-ia la nak buat satu entry khas untuk beauty contest ni..hehe..thanx ye cik dhiera!

 OK..now.sila fokus! ini adalah Beauty contest from aina rahman


Terma dan syarat 'contest' ni adalah seperti berikut:

Terma dan syarat :
  1. Peserta dikehendaki LIKE page Aina Rahman .
  2. Terbuka kepada kaum wanita dan warganegara Malaysia sahaja.
  3. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 20 Disember 2011.
  4. Seorang, satu penyertaan sahaja.
  5. Pemenang akan terbahagi kepada 2 bahagian :
  • Berdasarkan cabutan undian
  • Referral terbanyak
6. Pemenang akan diumumkan pada 21 Disember 2011 dan keputusan adalah muktamad.

emmm..macam susah je saya nak menang..saya buat blog pun suka-suki.adeh3.hehe.ok..macam mana korang nak sertai 'contest' ni?

Cara-cara penyertaan :
  1. Like page Aina Rahman di facebook.
  2. Buat satu entry ringkas mengenai contest ini di blog anda. Sertakan banner contest seperti di atas dan backlink kepada blog Aina Rahman.
  3. Tag 3 orang (minimum) rakan anda. Semakin ramai yang anda tag, makin tinggi peluang anda untuk menang ketegori "referral terbanyak".
  4. Tinggalkan url entry anda beserta id facebook di ruangan komen pada entry ini
OK..dah!
Korang mesti nak tahu apa yang korang boleh dapat..kan.kan.kan?haaaa.ni saya war-warkan 

hadiahnya..

  • Pemenang utama :
    - 1 set barangan make up bernilai lebih RM 100.
    - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman.
  • Pemenang referral terbanyak :
    - 1 set barangan make up bernilai RM 50
    - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman
    .
  • Hadiah saguhati akan diberikan sekiranya jumlah penyertaan melebihi 50 peserta.


wahhhh.mudah kan?jom la kita tgk2 apa ada lagi

nak tengok page   aina rahman? sila klik sini

OK..dah habis...saya nak tag kawan-kawan saya di bawah...


yang lain-lain pun boleh sertai lagi OK...klik sini



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS