Pengalaman selok menyelok...

Hai korang..

Selamat Berpuasa! Salam Ramadhan..moga bulan ini memberi seribu rahmat dan keberkatan.amiin..

aja confem tak puasa penuh sebab due date aja pon dalam bulan puasa. cuma xtahu la cukup2 masa atau awal..sebab....hahaaa..

nak cerita la ni...last Monday aja pergi weekly check up.lepas tu aja kene refer g KK Kapar sebab doc nak review scan and report darah...so masa kat sana tu ada lah feel macam baby mengeras gile2 sampai aja sakit n berpeluh2 gak la nak bernafas. aja kire ada la 6x dalam masa 30 mt nak menunggu turn no aja jumpe doc. bila aja inform doc, trus doc suh buat time contraction.. nurse yg buatkan..n result ade 2x cntraction yg signifikan..aja xpaham sgt istilah yg diorang guna...2:10..apa tu? so, doc suh pegi hospital..takut dah ada bukaan and so on.. doc selok 2x tau..tp xde bukaan lg..so de soh pg hosptal

aja pon macam alaaaa...doc..xmaula..saya nak uruskan bnda lain lg ni..g petang2 boleh? dia kata ok je..so aja pg la bfore maghrib tunggu MA balik keje..over kaw..haha..sebab aja nak renew insurans and road tax kete.masa buat semua2 tu mmg terasa la contraction tu tp tahan je..sbb xsakit n xde tanda2 lain..

bila aja sampai kat Hosp Sg Buloh, aja masuk la kat PAC die..ramai gile kot!!!!huhu..dari kol 8.15 sampai la kol 12 lebih aja kat sana just nak confirmkan sama ada masuk wad ke tak..gile kot..tobat xmo pg hosp kalo xkuar tanda lagi.huhu..

doc cek ctg..scan baby and selok lagi..another 2 times..kali ni mmg nak nanges sebab sakit..huhu..die selok dalam betul..n resulting in 1cm bukaan.errr..tp serius aja xrasa ape pon sbnrnye..dah tu ade sorang doc cek balik..die seluk balik...pastu die kata belom lagi ni...fuhh..lega..terus mnta doc nak balik..die pon suke je suh aja balik sbb die kata awk tunggu pon penat..px ramai.huahuahua..

semalam aja MC sebab keletihan dan kesakitan..hoho..tp hari ni kena masuk kerja sebab nak make sure hand over keje kat opismate n settlekan bnda2 berbangkit..takut tibe2 sakit lagi mana tau kan?

disebabkan aja GDM, apa2 pon aja kene masuk wad by 23/7..tapi kita mana tahu..kalau awal ke apa2 jadikan..macam xberani nak g kerja dah.huuu..ni pon dah plan nak amik MC je next week..so last keje next Monday..boleh x camtu?uhukkk...mc ade lagi 6 hr..so xkisahla.hehehe. habeskan je semntara ada nih..

korang,,doakan aja yek...maafkan aja kalau ada salah silap..ada tersilap cakap ke..maaf sgt2...mana tahu umur tak panjang..kita tak tahu kan..sob3...apa2 pon aja bersyukur dapat hidup n rasa pengalaman kahwin,mengandung dan kalau diizinkan Allah..nak bersalin dgn selamat dan menjaga anak n bakal2 anak kami sampai mereka jadi insan yang berjaya..nak bersama2 dengan suami menjaga diorang...nak berbakti kepada suami..huhuu..*touching*

key.bye!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

menghitung hari di minggu kehamilan -38minggu

Assalamualaikum korang!
Orang malas nak update blog kmbali ni.hehehe..
aja nak inform skang ni dh lps 9 bln..n 10 hr..hehe.biasanya kan org kata mngndung 9 bln 10 hr..tp aja dah 9 bulan 13 hr..hee..berdebar je ni bile ramai kata aja mgkin bersalin awal..perot dah turun la..bla.bla..mcm2..

hakikatnya...aja masih bekerja until now...xde amik cuti awal lg sbb rasa mcm mmpu lg nk g kje..tp xtau la mnggu ni sbb hr ni aja mmg cuti..hehe..wat cek up and blood sugar profile..hopefully last la..xkan masa mnggu 40 still nk cek gule den?ye x?hihi..

ramai kawan2 kat gp fb dh bersalin..one of my bff syud xde dgr khabar apa lg..tp tau la die xbersalin.lg.mnggu ni minggu final utk syud...sila bertabah n good luck syg!

Dikesempatan ni aja nak mintak maaf kat sesiapa saja yg follow blog ni..yg mmbaca blog ni...kalau ada salah silap aja...aja mntak ampun..mntak maaf...doakan aja selamat melahirkan bila2 masa je ni..moga bayi ramadhan ni mmberi seribu rahmat dan keberkatan kepada kami sekeluarga...

p/s..baby...kete mummy dah siap..daddy dh siap tinted cermin lg sbb nk make sure baby xkepanasan kene matahari dlm kete.alhamdulillah kete yg cedera pulih dlm 3 minggu jek...
so..baby dh boleh keluar dh...hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS