Suka Suki 2012

Salam semua...

wahhh..hari ni adalah 31 December 2012..means sekejap je lagi dah masuk tahun baru.wow!hehe

yang tak bestnya i'm turn 26 next 2 months..OMG..cepatnya tukar usia..xbest2

okayhhh..apa yang best dan tak best tahun 2012 ni yek? nak kena recall balik ni sejak dari awal2 tahun lagi.hek2..

Yang cam best jekkk...

1. Of course la i dapat suami.kui3..best tuh.haha..Alhamdulillah 1 June 2012, kami sah bergelar suami isteri.Macam tak percaya je dan esok genap 7 bulan usia perkahwinan kami.InsyaAllah..sampai ke syurga..amiin..

2. Dapat pergi macam2 tempat dengan org yang HALAL..xpayah nak fikir tanggapan orang dah.keke..list tahun ni..Pangkor, Cameron, PD dan Surabaya semua dah..next year start to think again..

3. Ehem2..kena announce ke? my little caliph is odw!hehe.Alhamdulillah..xlama dan x cepat...syukur dengan kurniaan Ilahi..he/she now is almost 3 months..

4. Keje baru..actually start Feb 2012..so almost 1 year here..dapat bonus gak even x complete 1 year keje..yeay..thanks bos!

5. Owh ya..dapat anak saudara baru..anak abg aja ke-5 (Syazwina) & anak sedara la jugak kan belah in law.. (Zara)..

6. My bff tyme kat UPM & keje ada yang dah selamat deliver baby.. Welcome to the world Rayyan (anak ili ni) and Alisya(anak safya..even suh panggil aimy, ku nak panggil alisya jugak.hehe).. dan tahniah jugak utk bff Meddy dah selamat deliver baby gul , Marsha..nama glemer je sume yek...

7. Happy tyme also sebab my bff ada yg preggy jugak macam Syud, Umi dan Nadia..wah2..meriah ni InsyaAllah tahun 2013.hehe

Yang cam tak best...:(

1. My gaga was involved in accident again!uhuk2..betul2 2 minggu after kahwin kete aja dilanggar dari belakang oleh mamat yg berangan sampai ke Africa dah..debooom..habes kete ku..lama gak dalam workshop & aja x recommend u als hantar kereta kat PROTON dah..service hampeh..

2. Ada perselisihan faham sikit dengan sumOne..ntah la..aja hormat dia tapi dia kurang menghormati my privacy and my life..bila kita membangkang..dia pulak terasa hati dan merajuk kot..suka la...duet aku..hal aku..ak xmintak duet orang.yang penting, da selamat semuanya..

3. Umah aja di kampung dah terbiar..abah dan mak tiri aja dah move ke rumah baru yang abh bagi kat mak tiri..kesian sangat bila tengok rumah tu terabai macam tu.sampai hati abah.tau la rumah buruk jek.bagi hint kat husben mana la tau nak pindah masuk umah lama tu, dia jawab tak sedia lagi.plus jauh nak gerak g kerja..apa nak buat.kena ikut cakap suami..*touching*

OK..dah..tu je kot...aja xboleh nak recall everything..tapi apa2 pun 2012 is the best n memorable year for me..of cos la..nak suh MA ingat anniversary tiap2 tahun..sampai die siap buat muka je skang kalo aja wish happy 1 month..2 months..bla2..kikikiki

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sleepy gurl...

Salam semua...

Sejak-sejak mengandung ni..aja macam ada sikit problem..saya sangat suka tido!fuhhh..memang over sebab jam 9 lebih aja dah terkuap-kuap minta bantal.

Semalam adalah hari over makan.hehe..petang tu hujan kan selebat-lebatnya kat Selangor, so i'm thinking to prepare something yang panas-panas untuk MA. Kesian..sure dia kena ujan punyer la..Ada kereta takmau guna, motor juga jadi pilihan..so, bila ujan? paham-paham la.hehe..

Masak air pon pakai periuk sebab semua suis tak boleh guna..petir kuat sangat and aja adalah manusia yg tak berani usik plug besar tu..xmau..sanggup aja tunggu MA balik untuk tengok TV balik dsb.

Aja decide untuk goreng cempedak dan buat air kopi untuk MA..aja tak minum kafein dah sekarang, so i minum jus jek.huk3..bekalan minuman dah habes...dan sebab aja ni memang kemalasan nak masak, aja panaskan nasi ambeng yang kami dapat malam semalam..elok lagi sebab balik jek terus masuk peti ais.hik3.

Lepas MA balik dalam 6 lebih baru makan dengan seronoknya.nyum3..cempedak goreng memang heaven la lagi2 masak sendiri..sodap...aku pandai masak tau.!wekkkk..

Nasi ambeng as our dinner makan depan TV jek sambil tengok " Setia Hujung Nyawa".Astaghfirullah...makan dulu? maghrib? huhu..lepas tu la..maaf yekkk

Lepas siap makan, mandi kemas semua..aja ngan MA pegi Econsave dalam jam 8.30 camtu la..tujuan utama sebenarnya beli MILO dan ANMUM MATERNA untuk aja..tu jekk..sekali MA bawak troli macam2 dia sumbat dalam tu..apa lagi..aja pon menolong menyumbatkan la apa2 yg patut sambil menguap2 ngantuk.hoho..seronok shopping dengan MA ni sebenarnya sebab dia akan masuk setiap lorong, celah2 rak yang ada dan belek semuanya...tapi sejak2 preggy ni, tak kuasa nyah nak jalan lama2 camtu.lenguh wooo..belom dia belek2 barang tapi tak beli..tak ke tambah lenguh kaki?hohho

Balik dalam jam 10 malam letak barang atas meja dan zupp..terus masuk toilet, solat dan tido..teruk tak? hoho...MA bising suh kemas barang2 tu tapi arghhh..saya ngantok..mau tido..tido..last2 MA yang kemas,kes2...cian suami saya.sorik ye yang..

OK..total shopping sejam lebih tu adalah RM87..Cett..yanade...ak beli barang sikit je..xpenuh pon seat belakang tu..mahalnya la barang2 sekarang ni..baru berdua ni..haiiii.....

*apa aku membebel ni?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KENDURI CUKUR JAMBUL ANAK BUAH AJA


KENDURI CUKUR JAMBUL SYAZWINA IZFAQIHA BINTI SHAHRUL

tengok baby tu..dia tidur jek..grrr..haha...ni actually anak buah aja yang ke -19. Lahir masa puasa hari tu..baru nak buat kenduri kesyukuran..xamik banyak gambar sebab aja sebok rewang..tettt...kerja la sangat..duk ralit layan baby jek..hehe..wina @ wiwi @ nama latest die winana..comel kan nama? hahaha..secomel baby ni yang berusia 5 bulan..yeay! tapi kami treat dia macam dah besar jek..kecian baby wina..xpe..nanti bibik datang lagi, bik cubit2 pipi wina yek...

sila membesar dengan sihat ye wina...bibik sayang wina..tahun depan leh main dengan baby bibik lak..keskeskes...

kenduri buat semalam.25 Dec so konon2 kami ni datang tolong la..yep..selepas seharian duduk2 saja, pinggang aja pon start sakit dan mintak diurut..adoiii..pegang baby tak sedar diri.sume dah xboleh nak angkat..x larat den plus takut.huhu


agaknya baby aja ada tak sapa2 nak sponsor wat kenduri cukur jambul yek?hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Surabaya stories pulakkk..here we go



Nah...one of the picture masa di Surabaya.hehe.background tu sebenarnya kawasan Lumpur Lampindo. tempat di mana satu kawasan besar gila ditenggelami lumpur akibat penggalian yg tak berkemanusiaan oleh pihak tertentu untuk dapatkan gas asli di bawah bumi Lampindo.So, kesannya, lumpur hitam keluar tak berhenti2 sehingga sekarang sejak 2006 menyebabkan kawasan tu hancur bersepai..org2 situ sume dipindahkan..bayangkan la kita dihalau dari rumah kita sendiri.macam mana rasanya ya?

Mukadimah sgt panjang.over!okay2..aja berada di Surabaya dari Pacitan selama 2 hari saja.1 hari perjalanan (bongek tulll)..pastu sehari jalan2 dan esok paginya dah pulang ke Malaysia.. Ahad malam tu aja decide nak tido kat hotel..aja berkeras dengan abah sebab abah dah tukar plan die nak tido di rumah sedara kami di sini..jadi aja nego dgn abah.malam last baru g rumah sedara tu.naseb die setuju..disebabkan aja tak sabar dengan supir yg menyakitkan hati tu, mana hotel yang die masuk tu je la yang kami carik bilik terus.sebab dah letih kan.kesian pulak dekat abah dah tua kot...jalan2 dgn mood geram dgn supir kan leh jadi extra penat.hehe

Nama hotel tu UTAMI HOTEL..hotel 3 bintang tapi deco macam 5 stars!sangat suka.hahaha..sebab bilik mahal2 je yang tinggal aja decide amik 1 bilik je untuk 6 orang..ada extra bed so ada 4 katil dalam bilik tu.yeay!suka..lagi seronok..sebab boleh ngobrol2 before tido. harga satu malam. RM220 + breakfast.OK la..malas nak cari2. Jadi dengan gembiranya melandingkan diri atas katil dan rehat2 before keluar untuk Dinner.yang lawaknya.ehem2..selama 4 hari di Pacitan, aja langsung tak boleh nak "bery2"..sampai je hotel, laju jek..keh3...xsenonoh kan? OK.Stop!

Malamnya kami dinner di sebuah restoran yang cantek.puas bagitau supir saya tak mahu makan di kedai makan..saya mahu restoren mahal.faham nggak...abah dah cakap jawa pon die tak paham-paham..kami ni kan pelancong tempatan.last2 berjaya juga masuk ke sebuabh restoren yang cantek..deco Indonesian culture. makan2 smpai xingat dunia..ongkosnya RM100++..Xingat bape sebab maksu yang bayar.kekekeke.yang pasti kami tidak order tempeh..jemu.haha

Esoknya sebab 1 hari je boleh jalan, kena plan wisely..so we decide to go to Lumpur Lampindo.aja ditinggalkan di pondok ujung hanya kerana aja preggy.sob3...sedihnya..diorang sume naek motor pegi tmpt tu,aja tengok dari jauh je la..lepas tu kami ke Ampel, tempat ni makan Wali Sunan Songo yang pertama di Indonesia...ramao wooo orang kat sana..tak putus-putus orang datang dari seluruh pelusuk Indonesia dan mungkin Malaysia jugak.hehe..mula2 musykil jugak sebab semua orang mengadap makam tu dan baca Yasin.ok yang tu aja paham la..sedekahkan Alfatihah dan yasin kepada si mati memang bagus..tapi sampai berselawat-selawat..bernasyid-nasyid.lepas tu macam doa mintak sesuatu tapi di depan makam,,.aja rasa macam something...something not right. Arwah is not like Rasulullah SAW yang sewajarnya kita agung-agungkan tapi di Ampel itu.mereka macam sangat mengkagumi dan taksub.huhu..sorry..this is my own opinion.tak ada kaitan dengan sesiapa. Tapi tempat tu ada shopping centre..so kami2 bershopping le kat sana sikit2..

pastu ingatkan kami masih boleh pergi ke 1-2 tempat utk bershopping tapi disebabkan kebebalan supir itu, kami dapt pergi 1 tempat je dan yang rasa nak tumbuk supir tu, tempat tu da nak tutup.voley tak? memang mengamuk2 la aja ngan adik aja sebab sakit hati dan abah pulak back up supir tu.panas woo..dapat la beli barang sikit tapi tak syiok sebab tmpt tu sebenarnya sangat terkenal tapi kami tak dapat sangat nak pusing2..nama tempat tu Pusat Grosir Surabaya..(PGS)..Dah lepas dari itu, sebab abah dah bising2 kami terus la menuju ke rumah sedara kami tu..dalam jam 8.00 malam jugak baru kami sampai..dan berehat2 di sana..dah tak de cite best pon sebab dah habes journey kami kan? tido dan esoknya pagi2 dah berangkat ke airport.heheh..sambung tido dalam flight..yang lawaknya..bapakku yang nggak suka kononnya beli makanan atas flight, beli nasi lemak okayyyy..plus macam2 lagi abah beli..ni sebab dah 6 hr xmakan makanan Malaysia..kebulur.hehhe

Anyway, perjalanan dan percutian yang sungguh mencabar dan menarik sbenarnya utk dikongsi sebab pengalaman tu susah nak cari lagik2 bile dapat supir yang extra bebal.haha..mencabar sungguh!

Okay..mummy kepada baby ni sebenarnya ada plan nak berjalan2 dalam Malaysia lagi.ke mana? tungguuuu.hehe


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Family Trip to Surabaya-Pacitan

Assalamualaikum!

hehehe..tengah rasa macam free nak update cerita jalan2 aja yang kurang best tu tapi mehla kita go thru apa yang berlaku sepanjang trip kami ke Surabaya yek..Sebenarnya tujuan kami ke sana lebih kepada melawat daripada melancong tapi tak disangka2 langsung tak ada melancongnya..tensen je aja & MA sepanjang holiday sebab terpaksa bertekak dengan abah sendiri, sebab kalau diikutkan abah aja yang conduct trip ni.tukar plan sesuka hati dan dll.. banyakla tapi bagi aja its still fun even tak shopping sgt..save duet aku!haha

siapa-siapa yg baca jangan pulak rasa aja ni tak suka abah aja sebab abah aja memang degil, ikut kata dia je dll (sama je cam aku)..tapi memang hasrat aja nak bawa abah pegi ke sini yela..abah tu dah umur nak masuk 71 tahun..ntah ni mungkin pertama dan terakhir melawat saudara mara kat sana, biarkan aje la...cuma kasian sama laki ku aja..MA tak pernah bercuti bersama famili aja dan aja nampak yang dia macam serik.haha..kecian2..

OK la..kami ke sana selama 6 hari 5 malam..bertolak pagi dari LCCT dan sampai sana dalam jam 9pg WID. Memang salah aja jugak sebab bagi bulat2 pada abah utk uruskan transport tapi yela..mana kita tau..kami dapat supir yang HAMPEH!Sangat2 sampai korang pon xkan dapat bayangkan macam mana kehampehan dia..huhuhu...perjalanan dari Surabaya ke Pacitan ambil masa dalam 6-7 jam jauh tu kan? tapi supir ni amik masa 11 jam! tak haru aja duduk dalam mobil a.k.a van selama 11 jam dari jam 12.30 tgh -12.00 malam.baru sampai..dia bawk 60km/jam jek..hari pertama dan kedua okay je la..xde fikirkan sangat..tapi tu la menyebabkan tulang pinggang dan pinggul aja sakit2 sampai hari ni..hahaha.

Kami stay di pacitan selama 3 hari 3 malam..haha..sebab tak masuk 1 hari perjalanan pergi dan balik..di sana memang kejutan budaya betul la aja ni..seingat aja , kat Malaysia ni dah miskin sangat la orang2 yang dikategorikan miskin, tapi sebenarnya, di sana lagi teruk! mata wang sana kan very diff dengan Malaysia.so sosioekonomi di Pacitan ni lebih kurang macam di Pekan Ijok ehhh..tp ijok lagi majula...nak bandingkan dengan apa yek? ntahla..mmg jauh berbeza..patutla ramai org2 sana berhijrah cari kerja di Malaysia,nak dapatkan 1 juta rupiah@rm300++ pon susah..tapi rumah mereka cantek2 di luar.hahaha

Jenuh jugak la makan nasi 3x sehari dengan lauk telur, tauhu dan tempe sampai aja rasa muka aja dah macam muka tempeh..nasib baik salah sebuah rumah yang kami duduk tu berdekatan dengan laut..so satu hari tu kami pergi ke bagan tu beli la ketam dan ikan2..waaaa.best2..murah2..tapi malang sbb tak boleh beli banyak2..mereka tidak ada peti ais.huaaaa...jalan2 memang more to melawat2 la dan pergi pekan2 je sebab even di sana ada banyak tempat menarik, abah aja bnyak tak bagi aja pergi sebab mengandung..adushhhh..geram wooo..cantek2 kat situ sebenarnya..One more thing, mereka di sini memang susah nak guna dapur gas. Kalau kita rasa Kelantan area Gua Musang or Jeli tu dah macam pedalaman sangat, sini lagi 3x ganda situasinya..masak guna dapur kayu tau..dapur diorang besar sebab guna dapur kayu kan..perlukan ruang yang besar..

Bilik2 masih ada la.tapi sepanjang kat sana aja & MA tido kat luar di ruang tamu je sebab xcukup bilik..naseb baek  tilam best dan cuaca sana malam memang sejuk.patut la rumah diorang xda kipas.sebab angin laut lawan dengan angin bukit..malam2 menggigil jugak la..hal mandi lagi best..kami mandi air sumur..sejuk wooo...bilik air memang xde pintu la..satu laluan dengan jamban pulak tu..xke haru? naseb aku ni prepare dah dengan kain batik dan kain pelekat..legaaa...hoho.

Owh ya..lupa pulak nak bagitau..yang kami pergi melawat ni sebenarnya adik beradik arwah mak aja tapi lain ibu..arwah atuk aja datang ke Tanah Melayu dulu la...pastu datang sini kahwin dengan orang Tanah Melayu before jadi Malaysia..Jadi, bila dah merdeka, of cos la terus jadi orang Malaysia.kan? Ada 3 orang adik beradik arwah mak..2 dah meninggal yang tinggal anak2 mereka yakni sepupu kami la.tinggal seorang saja makcik yang ada tapi kami tak berapa nak mesra sebab tak paham apa dia cakap...capek aku nak translate kat MA setiap kali borak2..haha.so, ni kira nak kenal salur galur keluarga la tapi ikutkan abah aja pon ada keturunan dia di Indonesia tapi dah jauh sangat, jadi abah pon dah tak cam dah..tapi okayla..at least kita tahu yang kita ada saudara mara di indonesia ni..

nanti cek next entry aja kisah jalan2 di Surabaya pulak yek..ni more to Pacitan's area.:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dugaan sedang bermula...

Salam semua..

Sejak-sejak ni.aja dah jarang-jarang buka blog sendiri sebab rasa macam tak ada apa nak update plus aja asyik MC je kebelakangan ni..Rabu minggu lepas lepas balik vacation MC.. Isnin-Selasa yg lepas pon MC lagi..semalam masuk kerja sure la kerja menimbun kan? so.. hari ni sementara nak jumpa my boss, aja update blog kejap boleyyy?hehe

Semalam kiranya dah genap 9 minggu kandungan aja..Aja & MA hari2 berdoa moga-moga kandungan ni selamat dan sihat sentiasa. Cerita pasal morning sickness yg selalu ibu2 mengandung ni alami kan, terus terang aja takda feeling itu..kenapa ye? tapi yela..tak semestinya terlepas dari dugaan kan..So, aja dah diduga dengan kesakitan yang teramat sangat di bahagian tulang belakang dan tulang pinggul aja..gila sakit nok!seminggu lebih jugak la aja dalam kesakitan jalan pon dah macam org br lepas bersalin.slow aje.hoho

Sakit ni sampaikan aja tak boleh bangun langsung..berpusing ke kiri dan kanan pon rasa macam nak menanges je..lagi2 kalau naek tangga sebab rumah aja 2 tingkat so wajib naik tangga hari-hari..bila malam nak naek merangkak okay..MA asyik gelakkan je aja siap merajuk2 sebab dia gelakkan cara aja naek turun tangga.siap nanges2 kata MA x sayang aja dah..nanti kalo aja dah tak de barula awk tu nak menyesal..tengok la..terus laju MA pimpin naek tangga ke bilik.."tau ko takut b!"hehe

Hari-hari MA sapukan minyak angin dan urut2 bahagian belakang badan aja ni..best woo dapt husben pandai urut2.muahaha..tapi sakit kot! tapi mungkin berkat usapan dan urutan sang suami hari2, Alhamdulillah..hari ni aja dah rasa better & healthy!yeahhh..

Sejak aja sakit ni..MA rajin tlg aja tapi tolong2 die pon ada batasnye gak..kalau dia tengah malas ya ampun....die buat dek je umah sepah2..kalo datang angin rajin masak basuh pinggan siram pokok (ehh yang tu mmg MA yg buat selalu pong!)..Syukur Husben guwe ringan tulang walaupon ada masanya malas sikit.ala..standard la lelaki kan.bila die jemu buat satu benda tu hari2 dia wat bodoh la..aja pernah tanya " dah jemu ke b? cuba bayangkan ma hari2 kemas umah, masak, basuh pinggan, basuh baju..lipat baju..watkan minum ptg utk b..b rasa ma penat tak?" tau apa jawapan dia?

" Alaaa.b nak bagi pahala banyak2 kat ma..ma jangan la merungut2 pulak yek..nanti pahala tu kurang sendiri. b dah bagi, ma tak nak"

cettt punye laki.haha..xpe la..saya ikhlas untuk segala-galanya..thanks for everything mucuk!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My baby at 8 weeks (12-18 Dec)


Hi everyone! Hari ni i nak speaking London..sila dengar yek!:p






This week, i just entering 2nd month of pregnancy @ 8 weeks.. Still very new and the baby also still not very strong. But, i will take care my self just to get you keep inside and healthy baby..Please2..i will do my best for you and you too..jangan bagi mummy sakit2 na...:D
 
Lets check out what happen in my tummy at 8 weeks.!

At about 36 days of development, your baby's ears begin to assume a more human shape. The baby is starting to resemble a newborn. The facial muscles begin to develop, the eyes begin to develop color, the eye muscles begin to form, the eyelids start to develop and the nerve fibers that connect the nose to the brain begin to form. In the heart, the valves are present and distinct. The body's trunk area is getting longer and straightening out. Elbows are present, and arms and legs extend forward. By the end of this week, your baby will be about 1.4-2cm (½ to ¾ in). 
 
What will be happen to me now?
Before pregnancy your uterus was the size of your fist. Now it is the size of a grapefruit. Your uterus isn't the only part of your body that has grown, your breasts are getting larger too. Maybe it is time to shop for lingerie. Some women may feel tightening or contractions throughout pregnancy. If you don't feel this, don't worry.
 
 What i feel now..
Every pregnancy is unique. If you feel pregnancy related symptoms or if you feel absolutely 'normal', don't waste time and energy worrying about how you should feel now that you are pregnant. Instead why not take things easy and go for a holiday and simply take one day at a time. 

Even advisable to go for holiday, i think better for me to stay at home for 2-3 weeks after this.Coz i think my trip to Surabaya very tiring. hahaha..and better for me to save money for my child..banyak nak guna duet weyhhhh...

Ok, dah..pray for my health and my baby inside ya!

* Sorry bout my English..lama tak menulis grammar pon tunggang langgang..peace!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila balik dari bercuti....

Salam semua..seminggu lebih aja menghilang...apa khabar semua?

Aja bercuti panjang tapi tak adalah panjang benar..seminggu jek campur MC 1 hari..
 lama la jadinya.hik3..
Family trip to Indonesia di Surabaya..Balik kg halaman la alkisahnya menjejak salur galur keluarga aja di Pacitan, Indonesia..

Beli tiket flight dari awal tahun dalam bulan 3/4 lepas tu terbangnya bulan 12.murah sebab aja dapat semua rm825 sahaja utk 5 orang dah termasuk tax, fees, luggage..masa beli dulu belom kawen.dan-dan pergi dah berbadan dua..fuh..senak perot sepanjang perjalanan di darat..hasilnya MC sehari sebab kecapekan dan kesakitan tulang punggung..sempat jugak la aja pergi klinik mintak MC dan ubat serta buka BUKU PINK kat KD Sementa, Klang.hahaha..menyelam sambil minum air la katakan..

Balik kerja semalam dan busy sikit so tak sempat lagi nak share cite2 bercuti but i will update all my stories here..untuk kenangan..ngeh3..ntah pergi lagi ke tak tempat2 tu..
ye tak?

Secara konklusinya..kalau nak berjalan2 masa pregnant xde masalah tapi sila berjaga-jaga dengan kesihatan anda..jarak perjalanan yg jauh, ketakselesaan dalam kenderaan pon boleh jadi punca kita sakit2..dan yg penting jangan lupa makan ubat2 anda utk mengelakkan masalah..

Owh ya..baru dapat berita my BFF keguguran..sedihnya aja mendengar..dia baru je kawen..tapi preggy dulu dari aja..tak apa la..yang penting ibunya sihat..masih ada masa dan peluang untuk mengandung lagi dan boleh jadikan pengajaran utk diri sendiri..mana tau lepas ni lekat cepat sebab orang kata lepas keguguran hormon kita akan jadi stabil dan mudah melekat kalau ada berlaku persenyawaan,ovum2..sila get ready balik yekk!!

Amaran untuk diri aja sendiri

SILA JAGA KANDUNGAN ANDA DAN KESIHATAN ANDA..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Yeay..jalan2 ke Surabaya pulakk

Hai semua...

YEAY!Aja nak berjalan2 ni..bawak daddy..bawak baby g jalan2..jom2.hehehe

My vacation this time aja tak consider as honeymoon sebab aja pergi ramai2..tapi boleh la feeling2 honeymoon plus ada fotografer tetap dah..yeay..suka2...plus jadi babymoon le sebab dah ada si kecik dalam peyot ni..:P

Aja nak ke Surabaya ni..niat di hati bawa abah aja jalan2. ye la..aja ni cheapskate sikit..kedeks lebih so belanja 1 family pergi Indonesia..dah xkire pemurah dah ke? huhu..abes duet aku dong...

So, kami akan bercuti dari hari ni sampai la selasa depan..balik nanti baru aja update cerita2 kat sana yek..berdebar ni sebab this time memang different holiday..xfeel bercuti sangat sebab abah nak melawat saudara-mara arwah mak dan sedara dia kat sana dan of cos la harus aku dan MA tercengang je sbb tak paham apa diorang cakap nanti.miahaha..

So, harusla blog ni bersawang sebab mungkin seminggu atau lebih aja tak kan buka..so jangan noty2 yek...be good masa aja tak ada.kekekeke

Hope this vacation selamat pergi dan pulang..kami semua sihat dan baby pon sihat2 jek..mummy tak nakal2..promise!:)

Di kala ni sedang menunggu untuk masuk ke balai berlepas..pagi kan kami pergi? salah aku le tu suke suki beli tiket pagi2 buta..murah.keskeskes..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday

Salam semua..

sekejap je aja ckp nak kurangkan ayat..hoho..untuk post ini sahaja..

Otak dah sampai ke Indonesia..menerawang memikirkan makanan2 yang murah la kot kat sana..dah memikirkan perjalanan dari airport ke kawasan yg dituju.memikirkan kos yg perlu ditanggung..

Owh...jalan dengan famili pon aku kene bertindak as tour guide..sakit hati tau!bila nak rileks? I ni pregnant tau..mana boleh stresss2.hoho

Duet bawak cukup2 je sebab mmg xberjaya untuk mengumpulkan duet dgn banyaknya...hoho..so sila simpan nafsu shopping yek...maaf la abah..anak mu kekurangan duet..kami ni bukan  banyak duet macam abah.hoho..kalau nak pinjam duet aja pon..memang tak ada lebih..ni pon berharap sgt2 aku xberbelanja sgt..supaya lebihnye boleh buat utk belanja bulanan lagi..saya sengkek ketika nak bercuti..hahhaa

Cepat la pukul 5..on time aja akn punch card dan pulang dengan gembiranya..mengemas beg..bla3...

jap...wordless ke?muahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melihat baby2 comel....hehe

Salam semua..eh..lamanya tak jenguk blog aja ni..bersihkan sawang jap yek..teheee~

Weekend yang lepas penuh dengan aktiviti berjalan2 dan menziarah bff aja yang baru je melahirkan baby gurl 2 minggu yang lepas.baru sempat nak jumpa dia.huk3..sambil2 tu jumpa jugak bff yang lain..reunion le kejap.Nama baby kawan aja ni panjang bebeno...
Nur Aimy Alisya Ad-Deeni bt Mohd Ihsan Razin...

panjang tak? panjang tak? hohoho..tapi xpe la..comel..nanti kawen semput bakal menantu nak akad lafaz tu perkara no 10.kekekke.actually dalam group kami kire ni baby no 2 la..yang pertama baby boy; Rayyan Rizqie nama die..so ni no 2...diikuti oleh 3 yg lain insyaAllah mid year tahun depan.hehehehe.doakan kami yang baik2 ya!

Ni gambar baby Aimy..yang malas nak bukak mata..dia kena jaundice..tak kebah2 lagi ..aimy ikut muka abi dia..dey all gelarkan diri umi & abi..




Yang ni pulak baby Rayyan.. yang ni pon ikut muka papa dia..xpe mummy ili..sorang lagi buat ikut muka kamu pulak yek.hahaha..

harap maklum..wanita itu bukan ibunya..muahahaha..die pengantin baru..mungkin dia akan ikut jejak langkah kami very soon..siapa tahu.kui3
 


Tahniah ye buat kawan2 ku yang tersayang Ili dan Safiah atas kelahiran baby anda..comel2 jek..jaga la permata hati anda sebaik mungkin..InsyaAllah membesar menjadi perwira dan srikandi Islam yang gah dan hebat.Amiin.hehe

pssss: macam mana la pulak muka baby aja ni yek? hehehe..sabar2..baby kicik lagi la..aigo..aigo..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My baby at 6 weeks..

Salam semua..hehee

Saja nak share dengan korang perkembangan baby aja ni..boleh baca balik bila2 bosan.hehe

Sekarang dah masuk minggu ke-6 dah (1 bulan setengah). Harapan aja moga dia terus membesar dengan sihat dan dilindungi Allah dari sebarang masalah..Doakan untuk aja dan baby ya!

Jom tengok perkembangan baby masa umur 6 minggu..taraaaaa..

Comel je macam size lentils (1/4 inch@3-4cm)..dah besar dari saiz sebiji biji epal kepada size lentil.hik3

This week's major developments: The nose, mouth, and ears that you'll spend so much time kissing in eight months are beginning to take shape. If you could see into your uterus, you'd find an oversize head and dark spots where your baby's eyes and nostrils are starting to form. His emerging ears are marked by small depressions on the sides of the head, and his arms and legs by protruding buds. His heart is beating about 100 to 160 times a minute — almost twice as fast as yours — and blood is beginning to course through his body. His intestines are developing, and the bud of tissue that will give rise to his lungs has appeared. His pituitary gland is forming, as are the rest of his brain, muscles, and bones. 

Sekarang ni aja dah start merasakan yang aja suka nak makan macam2..hope dapat kawal nafsu makan tu la..dan mula rasa penat, loya..mual2 tapi xda muntah la..so far Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..

Mummy & Daddy waiting for you baby!:D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS