Bila Ayraa mula nak menapak..

Hai semua..semalam cuti public kan? hari wesak..emm..boleh tak nak cakap yang aja baru tau wesak ni disambut oleh penganut Budhha..mati2 aja ingat Hindu yg celebrate.adoiii..

Semalam memang aja memaksimumkan masa aja dgn memasak..entah..rasa terrajin tibe2..nak cube..kalau xcube bile nak pandai kan? hehee.. aja buat menu simple jer..

Nasi Ayam Goreng Madu
Cheesekut Oat & Cornflakes
Kek Kukus Coklat


Feedback husben? yummy!!! die xcakap sedap ke x..memang hampeh..tapi tengok makan bertambah letak kek licin maknanya? paham2 sendiri je la..huahaha..tp die ada la komen itu ini sikit.utk masak lebih umphhh!
nak resepi ke? alaa..makanan biasa2 jek...tp kalau nak tahu aja tak ada mixer tau..just ada blender tp blender tu xleh blend bawang cili etc...sebab dah khaskan utk makanan Ayraa..so nak buat sambal cili utk nasi ayam memang menanges la ketuk2 guna lesung..yg sedihnya pemukul lesung tu dah patah 2..terbaik kan? hahaa

Makanya, menu dessert yang aja sediakan aja mix gune blender je..menjadi jugak! Alhamdulillah..

ehh jap..apa kaitan dgn title?hahaha..dengan bangganya Ayraa da mula nak menapak..1-2 je..lepas tu jatuh la..xtahu la kenapa tibe2 die gembira sgt..bile da sekali die cube 3 steps..terus die hepi n excited sgt nak cube jalan tp asik jatuh2 kat kite la..hahhaa..ayraa syg...bru nak masuk 10 bulan 18hb ni..xmaula cpt sgt besar..momy rindu ayraa kecik cenonet..

#penat masak dengan ayraa..die suka sangat gegar2 rak pinggan..xmau duk diam langsung..naseb siap gak.haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila gaji dah dapat semua ai nak beli.baju raya settle!

Assalamualaikum!

Last weekend aja pergi ke JAKEL! cari baju raya la...semangat ni nak beraya dgn anak..kiki..last year xde mood raya sebab masa tu dalam pantang baru 3 minggu bersalin..ayraa pon kecik cenenot je..skang haaa...sape nk dukung kamu ayraa? dady pon dah komplen berat..dady lagi sanggup bawa beg momy n plastik shoping dr pegang ayraa tau.kekeke

so, we decide this year akan pakai 2 pasang baju sedondon *haruslah*
warna hijau hemmm..hijau ape ye? xtahu nak describe..n blue+purple color..dua2 sedondon dgn ayraa..daddy cari baju lain ye..make sure sama warna.lalalla~

semangat nak buat baju raya bile tailor sanggup terima tempahan..thanks kak mek sudi jahitkan baju kami even sume tailor reject.wuuuu~

owh ye..gaji ambo dah masuk..1 setengah bulan..kayo kejap tgk akaun.miahaha..tp kejap je tu....dah menabur kat byk tempat habes sudah..sengkek balik..

mana aja tabur duet tu?
1) baju raya
2) saving sbb hari tu dah terguna wet saving smentara nak tunggu gaji
3) belanja abah & in law
4) saving for ayraa + baju2 cantek die la..tiap2 bulan berabes.zzz
5) shopping kasut..baju..shawl..harusla..lama ai x shopping tau..sob2
6) kewajipan2 lain...

ni hasil taburan semalam.ngeh3

alhamdulillah..hutang tertunggak sume settle..lepas ni fokus kpd kerja n buat saving byk2..sebab..sebab..lepas ni nak byr komitmen baru...rumah..what? ye....
kami dah dapat beli rumah! yeayyyy...

so standby je la bln2 lps ni. loan kami baru approve.doakan perjalanan pembelian rumah kami berjaya..rumah second and kecik je..xpe..asalkan umah sendiri..:)
bersabarla tunggu 22hb ye syg..gaji masuk awal bln ni...


ok bai!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS