list to do weekend ini!

Hi gojes sume!apa khabar? hehehe


ha..just nak list down apa yang aja nak buat weekend ni..lots of things to do!!!chaiyok2....1 month left & aja rasa macam xbuat apa2 pulak.huhu..so, jom check apa yang aja kene buat..nant minggu depan aja bg report done/ pending okeyh?:D


Jumaat (today): 


pergi rumah Kak Lang amik kad kawen yg dibuat oleh adik saya yg comot- 2 jenis yek..amik stickers, bunting, banner and segala benda alah yg print dgn adik. Tido sana la..buat bayaran kat adik nanti minta die settlekan..


Sabtu      : 


Pagi tu gerak dari Ampang cepat (xmau sangkut sebab BERSIH)..Gile..org tu berhimpun kat dataran, janganla semua jalan tutup.bongekk..:P


Pergi umah Kak Long Plak..hantar barang2 yg perlu dihantar kat Along..brg hantaran MA. Pastu tunggu dia bersiap & pergi balik kg n kenduri kawen (hampir2 lupe kenduri sedara sendirik)..


Petang tengok Kak long mau balik ke x..kalo dia xmau balik aja gerak g Damansara dulu..nak balik rumah sewa amik curtain yang dihantar dobi haritu & jumpa prospect (muahahaha..)..xde la..ade orang nak sewa bilik aja..aja nak blah dari rumah sewa lama..tapi MA xcarikan lagi rumah sewa..sob3..ape aku kisah..ulang dari Ijok..pe de hall...:D


Lepas jumpa sila balik ke Ijok & siap2 utk kenduri kawen umah kawan. MA ikut ke x depends on him..


Ahad     :

Bangun pagi2 & gerak ke KULIM. Makcik sakit teruk, so pergi ngan cousin & balik hari je. Assume dia memang xkan dapat pergi my wedding..So, pergi la ziarah dulu..huhu


Isnin     :


CUTI. Settlekan hal permohonan nikah di PAID..Tapi tunggu MA punya borang settle dulu baru submit kat Kuala Selangor. 
Amik spek baharu.weeeee.
Amik Baju Nikah.weeee (lompat2)


Selasa   :
Pindah rumah - either ke rumah sewa baru OR rumah abah dulu.Mana2 la..xkisah..Bosan duk rumah sewa sekarang..ada housemate macam tak ada..huhu..


Okay..wish me luck to do all the long lists .hehehe..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rabu Kurang Kata

Salam...


Malam tadi mimpi ngeri..


Bila khemah sudah dipasang..semua tgh prepare & Aja nampak khemah aja jadi warna hijau putih..lepas tu aja tengok hiasan hantaran Aja Ungu...belek2 baju aja..warna Pink..errrrr....*pengsan*


Sedih pasal warna tema sampai dalam mimpi aja ingat..aduhhh.mainan syaitan sungguh!:(


tu spek baru yang bakal diambil sendiri minggu ni..
MA...Saya merajuk diam2 dgn kamu..Sila abaikan pengambilan spek itu..saya leh amik sendiri.bluwekkkkk!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Its all about theme color!

Salam semua!


lagi 38 hari..dup dap..dup dapp..tatut.huhuhu


persiapan bila dah mencecah angka 30 an ni memang patut 100% la..TAPI!


Aja sedih sangat..dah malas dah bereksited bagai untuk preparation kawen.bila org tanya aja cume jawab..ok ok la...sebab memang xde ape yg excited pon.hmmm


Kes 1:
Last weekend cam biasa pulang ke rumah la..kemas2 n borak2 dgn abah apa yg tak settle lagi..Bila aja tanya pasal khemah, abah kata dah..'eh tapi yang macam kamu nak tu orang tu tak ada, dia amik kat orang lain.tapi abah dah cakap la suruh cari'..ERKKK??


Biar betul abah aja ni..lagi sebulan ni.uhuk3..aja cakapla warna pink tau abah...pastu abah aja leh balas ' kamu ingat kamu sorang je ke yg kawen, orang lain pon kawen.kalo ada.. ada la..kalau xda, xda la..''


wahhhh..lagi la hangen mendengar nye..nak nanges dh tyme tu tapi control.aja cakapla kan aja dah kata book awal2 dari bulan 3 hari tu..1 je pon khemah tu..yang lain semua khemah biasa je 
(ni la abah saya yg degil, aja bayar sendiri ok nakkan khemah yang trend sekarang..dia nak wat ikut trend die..20 thn yg lepas..tapi boleh plak selamba kata tak ada.grrrr)


aja tak kisah pon even kena bayar sendiri harga khemah tu cuma aja nak ada skirting n siap dengan meja bagai kan..tapi abah aja wat lantak je..kalo ade ijau, pakai je la..kalo ade merah pkai je.la..abes tu ape jadi dah dgn tema aja?aduhhhh.sakitnye hati mendengar!!aja merajuk ngan abah sampai sekarang..nanti nak tgk weekend nia de improvement ke x..kalo x aja jumpe orang khemah tu tanya sendiri, xada aja cari gak supplier lain.xkire!


Kes 2:


Pergi rumah tunang amik barang2 untuk hantaran dia..n sekali tgk anak buah MA yg baru usia sebulan..:)


tu je yg best..dey all pergi shopping barang utk wat hantran belah aja & aja n MA dah decide the theme will be PINK PURPLE..maksud aja bagi MA Purple.He give me Pink..So, masa display dia akan jadi Pink Purple..sesuai dgn theme warna nikah aja..memang saja wat Purple... Pink for reception..Purple for solemnization


BUT!!!


Bile aja belek2 plastik shopping diorang aja nampak hijau..eh..hijau lagi..eh.plastik sana pon hijau..bulat mata aja tau..then senyap2 aja bisik kat MA..What's happen to the PINK stuffs that u suppose to buy? And he only smile and said 'Taraaa..dah tukar to Hijau..B xtau..diorang yang tukar'


what??? waaaaaaa...aja marah..aja sedih sangat sebab aja dah xnampak dah apa yg jadi kat hantaran we all..totally different!bnda ni dha jadi masa majlis tunang aja n its happen again..n paling teruk, hijau lagi! wuuuuu..aja nak nanges da..aja nak pink..aja marah MA cakap kenapa masa beli xbagitau mak nak pink..reason nakkan pink..MA kata sebab diorang kata sume pink nanti xnampak..apa yg pink???? kamera aja oren..beg aja kuning2..kasut aja pun kuning2 coklat..perfume aja merah..so what are the stuffs yang warna pink sampai hantaran tu bertukar jadi hijau..My God....aja geram sangat tapi xtahu nak luah..cakap kat MA xguna..nanti jawapannya org buatkan kan..ikut je la..huaaaaaaa (tyme taip ni pon rasa nak mengalir air mate..:(


Sekarang ni...aja dah malas..memang aja marah sebenarnye..sakit hati..sedih tapi luah kat sape pon xde guna..memang xde gunanya langsung..barang sume dah beli...tinggal 38 hari..ada sape2 boleh daptkan khemah wif pink skirting and etc.??


Ada sape nak sponsor beli balik pink stuff for Hantaran utk Aja dari pihak MA...gelap wooo..xnampak ape2 dah...bencik!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aktiviti hujung minggu bermula!

Salam Alaik..:D


Hai semua...yeay! hari ni dah Jumaat! balik kampung..lalalala.balik kampung.heee~


So, petang ni, heading to my hometown, IJOK..Sape nak follow? meh2..
Esok nak g survey rumah sewa yg dicari oleh MA..Nak survey jugak rumah idaman MA yg dia berangan2 nak beli.still kosong okayhhh..hehe.


Then, bersenda gurau dgn MA (hik3), g tempah spec baru...(saya rabun okeyyyy)..spek skarang xmacho langsung..ai nak pakai new spec..xkira!:P


Lepas tu ambik semua barang2 hantaran MA utk ku gubah & hias bersama Kak Long.hehehe..


Balik kg bukan saja2 key..start sekarang dah kene hempas pulas bersihkan rumah lagi2 bilik penantin..(opssss)


So, kena make sure sume clean..every weekend kene balik utk kemas okay..ade lagi 42 hari a.k.a 5 minggu je untuk bersuka ria as single and after tui.huhu...sedih pulak nak tinggalkan zaman kemalasan, zaman anak dara, zaman bangun lambat.uwaaaaa....


#Lepas kawen nak malas2 jugak boleh?:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

gerun!!!

Hi semua!

Only 45 days left & aja rasa macam semua benda tak settle lagi..cmne ni? dah stat menggelabah.uwaaaa...
help2..

dengan kerja nye...duet yg rasa mcm 'ehhh..nape xcukup ni?'..mcm2 la..

Tensen gaduh dgn MA lagi...naseb baik die nak pujuk..mood baik la tu kalo x hampehh.haha..

He check on the price for a house..near to Klang Sentral, but still in Kapar..ingat x aja pernah mention xmau duduk Kapar..aja memang bengang n marah! die bawak aja g tgk rumah tu & suddenly I felt in love with that house!hahaha..cuba cakap mana nak dapat rumah double storey corner lot dengan harGA RM280K..? cakap2?

Weekend lepas aja g MV..bersiar2 plus beli kasut utk hntaran..yes!got Charles & Keith..dah.senyap terus..:D

Actually nak ke pameran bulan pemakanan tyme tu tapi hall 1 tu pameran hartanah..terus aja n MA masuk sana dulu la..survey2 rumah n mahu nak terdudk sebab rumah area S.Alam, Setia Alam, KL sume hampir cecah 1million..umah cyber ke putrajaya ke mmg xmint..jauh...*alasan*

so, IJM ade build houses kat Puncak Alam, Alam Suria,pernah dengar x? ade 5 unit rumah yg tinggal masa tu n sume intermediate lot..just nak compare la..

bygkan harga asal dah RM318K & diskaun 10% for Bumi = RM286K... Utk dapatkan intermediate house..the one yg MA beria2 nak beli tu harga RM280K corner lot and lebih besar ntah berapa kaki dr yg ade kat P.Alam..hmmm.Dilema tau nak ke xnak..MA asyik desak je ckp die nak beli dah ni..*men ugut2*..lantak pi la...boleh je coz Aja pon dah tersuka design die..cantekkk..:P..plus depan umah taman permainan & trek senaman.hahaha


last week jugak aja g wat health screening kat Mid..FREE test! pegi la...ngeee..gerun wooo nk tgk berat sbb recently byk sgt makan..so seperti diduga, my weight became worse! gile gemok ko aja..makan ape ni?:(

luckily my cholesterol = 4.5 means normal! glucose 5.7mmol/L..so passs!!!!hahaha..

kurus xbermakna sihat, gemuk tak bermakna sakit!:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Guestbook giveaway

Salam semua...

Lama rasenye tak masuk contest / give away..dulu beria nak masuk any GA..Sekarang agak kemalasan la.hehe

So, jom tengok apa yg kita da sekarang ni..okay?

Sazalina, empunye blog yang menawarkan GA ni la..so tarikh tutup adalah 30 April 2012. Lama lagi kan? tapi rasanya penyertaan memang memberangsangkan..cube naseb ok?:D

Apa yang i boleh dapat? ni haaa...Guestbook idaman!!!! cantek kan?


Sazalina kata sila abaikan nama tu..sample jek..nanti die buat cantek2 and handmade ok?:)

Anything boleh la refer to her blog DI SINI

Okay..nak berharap ada tuah boleh?:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

refresh!!!

Hiiii...~:D

Lama x menjenguk blog ni...kepenatan akibat meeting 4 days berturut2 plus 3 days exhibition at Mid Valley, i became exhausted and too tired! Semalam aja amik replacement leave terus.lantakla kalo HR kata 'ehhh..dis gul belom permanent kan? amik cuti plakkk'..xkire!hahah..coz I entitled for that leave..ade 1 lg cuti yg aja mesti clearkan and plan to clear that leave on 30 April..tau x nape? sebab esoknye pon cuti.1 mei.ahaks!

esok nak pikniking dgn my besties..nama je besties tapi jumpe 3 bulan sekali..uhuk2.masing2 ade komitmen..ade tunang masing2..ni pon hopefully xde tunang yg ikut..(sebab tunang aja n tunang dira dah plan nak menyebok)..adoiiii...cube la bagi kami bernapas kejap.aiyooo.takut sgt.grrr

So, will start again with my wedding plan & keje..So far, aja dah face to face discuss with my big boss about my wedding day..sebab aja belom permanent (hopefully, ujung bulan ni or awal bulan depan dh dapt surat confirmation...aminnnn..doakan yek)

He actually okay with it because wedding kan..nak buat mcm mana.tapi dgn syarat aja kene settlekan benda2 yg perlu before cuti..n xamik byk cuti pon.sebab tunang aja pon xkan dpt cuti lama.hik3..so nanti2 la baru nak plan g honeymoon bile..tempatdah ada.tarikh xde.haha


Now, sambil2 buat kerja aja dah start wat invitation.minta address masing2 dan survey rumah sewa..actually tunang aja nak beli rumah terus tapi mana boleh...keje 3 bulan pon belom.berangan!
So, plan untuk masuk rumah sewa end of this month..a month before wedding..sebab aja xnak kepenatan sgt lepas kawen baru nak pindah.haru kang! So, amik cuti 30/4 tu untuk plan pindah rumah sewa..So, aja yg akan stay umah sewa tu dulu for 1 month.hehe

okay..dah habes..>_<

#52 days to go...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cabaran!

Salam semua!!!


wow!!!!penatnye!lamanya xupdate..ehhh.lama kew? hahaha


Actually this week aja sangat2 busy dengan my works. Since Monday-Tuesday, aja meeting dgn sales rep dari seluruh Malaysia. First tyme present my plan depan diorang..Menggeletar kepala lutut. Ahaks!


Rabu..aja pergi Lembaga Ubat dan Iklan, kat sek 17, PJ..Alhamdulillah my artwork is approved by them..So, dah boleh iklankan dah! Korang jangan lupe selak2 paper & mag n kalo nampak iklan under name 'SAFWA HEALTH', all of them is come from ME!!!yeahhhh!cabaran sungguh utk buat iklan..Ingat senang je nampak, nak buat separuh mati dibuatnya.fuhhhh


Petang rabunye plak aja kene train staff baru about produk aja..emmm3..mesti korang tertanya2 apa produk aja ni kan? Next entry la aja cite pasal keje aja ni.hahha


balik lewat je la aja minggu ni...asyik2 sampai rumah kol 8 malam.isk3...*xdapat tgk Cinta Untuk Emelda*..wuuuu


Hari ni plak pagi2 aja dah bangun buat sarapan n siap2 terus ke Mid Valley. Set up booth untuk exhibition..lagi2 penat + sakit hati..sebab aja sorang je kena set up semua..nak wat camne..produk aja jaga ni ekcik je..xdela besar sgt..huhu..Luckily i got a very gentle & nice supplier, named Raymond. He is very handsome guy.ahahhaa.Aja tak mintak die tolong install barang2 pon tapi dia willing to help me.. I pay him ok for POSM..Utk tenaga dia je aja xbayr..belanja minum jek.kekeke.cian dia..apa yg penting, he got business from me & I got help from someone.kan?


then, now Aja dah ada kat office, ada something that I need to settle here. Tomorrow untill Sunday...works again and pengsan!waaaa.sedih2


Key..wedding preparation is OFF dis week.!!!>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS