Offer Ijazah Lanjutan



Alhamdulillah..ade rezeki utk aku kembali belajar even bukan sepenuh hati.bhahahhaa.nama aku dah terpilih...Kasian loo anak2 guweee nanti..xpe..dady ada kan? boleh jaga ayraa dan baby kan? Syarat wajib utk aku confirm jawatan..so nak xnak kena la belajar balik..

Kursus Induksi dah LULUS
Exam JPA dah LULUS..
Next step..
bulan 9 nanti aku akan mulakan balik jadi student.kui3

(ingat senang nak keje gomen????hoho)

Untung2 lagi 2 tahun boleh konvo di UKM ade 2 line kat tgn gitu.sambil bawa anak2 amik gambar..wah...berangan! panjang lagi masa tu..semoga aku dan suamiku bertabah dalam tempoh 2 tahun mendatang..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Holiday : Langkawi


CAK!!!!


X beragak ko ye aja..terus letak gambar besar2 dulu.hehehe
Nak cerita pasal holiday kami sekeluarga bulan lepas..pergi bertujuh sebenarnya tapi godek2 kat komputer tak de plak gambar adik n husben die.bhahaha..
pergi Langkawi tujuan utama nak bawa abah aja sebab dah asyik disebut2 je Langkawi..ha bagi can la abah rasa camne naek feri g sana..percaya atau tak...2 tempat dalam gambar ni je kami pergi lawati..selain shoping la.bhahaha...
sedih wooo..tapi nak wat camna..bapaku kepeningan dan demam terus naek kete kabel.nak sangat naek dah pening.ngeee..

owh ye..sebelah aja tu mak tiri aja.mak aja dah lama meninggal masa daku di Matrikulasi lagi..sob3...*Alfatihah*

Kami plan bercuti 3 hari..gerak malam New Year 2015..tapi sepanjang jalan xnampak letup2 pon sbb sume berkabung kan tahun ni.ehhe..sampai kat jeti Kuala Perlis dalam kol 8.30 pagi sebab kami byk stop n bagi can adik ipar tido..dia dari semalamnya drive dari JB all d way to Perlis tau.hehe

Sampai Langkawi lepak2 tepi pantai dulu sambil makan rendang ayam + ketupat nasi.haha.ni la kalo bawa org tua.bekalnye itu le..MA yg mcm cacing kepanasan sbb die nak makan nasi gak.belikan la sebungkus gak.

Cek in kol 2 lebih camtu n diorang terus bantai tido..dats y kami xbyk jalan2..more to rest n shopping..

Cite pasal shopping nak dekat 1k gakla aja n MA abes sbb kami xborong coklat.kami borong kelengkapan rumah pinggan mangkuk n periuk *arahan ai ok!*...coklat sikit je sbb husben xbagi aja mkn coklat.sob3

Ayraa memang behave la die..momy die pon relaks sbb die nak duduk ngan nenek n atok die.ai jadi tauke besar la kat belakang.hahha

So far ok la..boleh la diplan lagi.mana tau lg 5 beradik tu nak join bercuti.tapi duet masing2 la..no support2.heeee


ni gambar di Makam Mahsuri...lepas tu rushing balik sbb my bapak dah membebel nk tido.kekeke

Next time ai upload cite jalan2 lagi eyhhhh..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rumah Baru Kami...

Assalamualaikum..

Tahun 2015 ni aja nak mulakan cerita tentang RUMAH!hehe...excited tau kalo cerita pasal rumah ni..Currently masih menyewa sebab rumah yg husben beli masih dalam renovation..rumah kecil je cukupla untuk keluarga kecil kami buat masa ni..Mana tahu ada rezeki 5-10 tahun lagi..boleh beli / buat rumah besar..bhahahaa...*berangan*

OK, nak dipendekkan cerita rumah tu rumah landed 2-storey beli atas orang...berurusan dengan owner rumah sendiri so kurang la sikit problem dari berurusan dgn agen.Jimat lebeh.hahaha
Kunci baru dapat kat kami tahun lepas bulan November.so sebulan lebih jugak la bercakaran dgan MA nak wat camne rumah tu.sebab rumah tu kecik, jadi kami decide pecahkan dapur dan tambah ruang di halaman belakang..so dapor dah alih ke belakang la plus with toilet...Maka kalau anda2 nak datang rumah aja..xde la aja segan sangat umah kecik cenenot,bhahaha..dah leh lari2 dah..:)

Start renovate bulan lepas tukang indon je buat.huhu..dah almost siap..skang tgh fasa pasang tiles..jadi tunggula...MA dah notis kat owner rumah jadi InsyaAllah lagi 2 bulan kami akan pindah ke rumah baru.Doakan urusan kami dipermudahkan ya! Duet dah makin mnyusut ni..sobsob..:(

Jom tengok gambar2 rumah kecik ni dalam pembinaan...rumah ni rumah style lama..owner die pon xjaga sgt..sob3..byk kuar duwet wehhh




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS