Farewell for Mazni and ME


Farewell party ke??hahaha

Today di Ole Ole Bali, Empire Subang Jaya

 Roshini and Min Min..will miss u...

 Kak Nor. errr..thanks dahulukan duet...Kak Zaidah...thank u sooooo much2 for listening and help me..even though kita berjumpa hanya seketika, InsyaAllah moga selamanya berkawan..thanks utk selalu bawakan makanan yg sedap2.hehhe..selalu bagi aja gomok..wuuuu

 another new friend yg akan tinggalkan company bersama2.ahaks! wish u all d best! sila buat PhD dengan bagus ye mazni!!!
 Ok..aja makan nasi putih ni je..mahal tau..rm3.haha



OK Tipuuuu..aja makan ni..haaa..amik kaw segedabak!!! sesuai dengan harga..its Bali Trio at RM47..o rice included.so pls order nasi macam di atas.lalallala

OK..aja mmg melampau...nakresign tapi upload gmbr makanan sedap.kikiki..

keje kat mana lepas ni? bila stat? tungguuuuuuu..:D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips Peperiksaan Pegawai Kerajaan especially Pegawai Penerangan.

Salam semua..

Selamat hari SELASA!!!!

Hari ni Ayraa genap 7 bulan.hoye..hoye..momy lompat2 sebab Ayraa dah pandai panjat sofa dan kotak..:I...terharu ai sebab Ayraa x pandai merangkak lagi..ala sayang..dah meniarap, merangkak la dulu.hehehe..ni terus dia nak memanjat..tanjat momy semalam.haiyoo..

 gambar MA dan Ayraa...suke le tu dapat tengok lampu banyak2.hehe

OK la..back to the topic plzzz...:)

Ada orang bertanyakan tips untuk peperiksaan untuk Pegawai Penerangan ni..terus terang aja tak study mana pon.hahaha.plus silap baca topik.zzzzz.ku fikirkan isu yang sama dengan exam PTD..rupanya lain..masa aja buat preparation utk exam ni..aja dalam pantang..jadi byk wayar putus..kiki.OK! sila follow tips di bawah ye.n boleh juga digunapakai untuk exam jawatan lain..

1. Study website Info sihat..klik kat bawah ni ye..study each topik yang ada..


3. Isu-isu semasa mengenai kesihatan, pemakanan, penyakit

4. Isu-isu pentadbiran awam.. tapi yang ni just keluar dalam 3-5 soalan la..aja tak ingat dah soalan dia macam mana..
5. math macam biasa la..tamabh tolak bahagi darab.hehe..min median mod..aaa.pe lagi yeki..lupe..
6. Dah usaha macam2 kan..Doa dan tawakkal.. huhu..

Actually aja tak sangka pon akan lepas exam hari tu..pengalaman sungguh pergi exam dengan pakai bengkung n stoking tebal..lepas tu ade gap utk lunch tu aja makan McD..opssss.ni rahsia tau!hahaha..

sebab xde kedai makan kat area pusat exam aja tu..so aja nampak mcd je..aja makan je..tp xmakan kentang goreng...minum milo panas je..n burger.haaa.ok kan? 

So.. wish u all good luck..any exam pegawai kerajaan..kena study pasal bidang tu.contoh utk belia dan sukan..so study about sukan..buka website berkenaan..same goes to other post..

Good Luck!

*nanti aja share tips IV pulak ye..:D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Post Baru di Tahun Baru

Assalamualaikum!

Ya Allah..berbulan tak tengok blog ni!hahahha..kecian kamu dilupakan..maaf ye..betullah..bila kita stop menulis..bukan senang nak kembalikan semangat n aura menulis ni...

aja sangat busy dengan kerja..field baru.huhu..dan dengan life with my beautiful Ayraa & luvly husbeng.hehe..bulan ni Ayraa dah nak masuk 7 bulan..pejam celik pejam celik..erkkkk..dah besar dah anak dara aku? tak sangkanya.hehehe.
Alhamdulillah...diberi kekuatan dan kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah utk kami sekeluarga..rezeki not in term of money only..rezeki sihat..selamat..sejahtera.hehee..kerja baru..eh..eh???:D

February adalah bulan CINTA untuk aja..bukan sebab Valentine ya..sebab semalam anniversary pertunangan kami...esok ehemm..ada sumting sweet...12/2 anniversary perkenalan kami..dan..emm..macam2 la..so..aja sangat suka dan sayang February.kikiki

nak story about my job.bulan ni jugak genap 2 tahun aja berkhidmat di syarikat aja kerja sekarang ni...field dah berbeza..masuk regulatory but its really interesting area..patut kene masuk area ni dari dulu lagi.hahaha..tapi rasanya jodoh aja xpanjang dengan syarikat ni sebab....emmmm...aja dah dapat kerja baru!!!!! ingat tak aja pernah cerita tentang IV..PAC yang aja kene buat last year? utk post Pegawai Penerangan Pelajaran Kesihatan?

alhamdulillah! I got it!!!!(^_^)

Rezeki baby Ayraa..agak lama juga nak dapat tahu result..fikir dah tak dapat dah..redha dah..tapi rezeki siapa tau kan? aja lepas IV tu...dah tender notis 2 bulan dah last month. InsyaAllah masuk bulan 3 /4 ni..tgh tunggu penempatan dan tarikh lapor diri..(errrr..dah tahu tempat sebenarnya tapi tunggu keputusan rasmi.ehehhee) ..hint: aja keje kat hospital di selangor jer..Alhamdulillah..xpayah nak fikir cari umah dan mana nak letak baby..xmau jauh2 dengan baby.wuuuuu

Wish me luck ya! Semoga aja rajin update blog tahun ni.miahahaha

nah..nak tepek gambar kami..:)
 






owh ya...reminder esok besday aja tau..tau..tau? sila wish..:P
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS