Memori Tercipta...

Salam semua...

suke Shila Hamzah tak? ni dia ada menang Asian Wave..no 1 you allllsssss..!!clap3.. tahniah Shila..berbaloi usaha ko dari umur 12 tahun dari orang langsung tak pandang ko sampai la orang dah terpegun dengar suara ko..apa nama ko dulu? Shila Tekno? hehhee..apa2 pun, kejayaan tu perlu disertakan dengan DUIT (Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakkal)..kan?

siapa2 boleh berjaya kalau kuat berusaha..So, apa lagi.chaiyokkkk!!!

Baca berita selanjutnya di bawah ye..:D


Bak lagunya sendiri Memori Tercipta, penyanyi muda itu memperoleh kenangan terhebat dalam sejarah kerjaya seninya. Dia kini superstar baru Asia. Siapa pernah menduga, bintang muda berbakat besar berusia 22 tahun itu punya peluang luar biasa apabila diangkat menjadi juara Asian Wave 2012 sekali gus menewaskan wakil-wakil dari negara Asia lain di Shanghai minggu lalu.

Itulah hakikatnya. Meskipun kemenangan itu disifatkan rezeki dan ketentuan, sesuatu yang sukar disangkal adalah usahanya selama ini dan kesungguhannya yang tidak sesaat terpadam dalam mengejar impian.

Jelas Shila yang pulang ditemani ayahnya, N.D Lala, ibu dan Pengurus Besar Badan Hak Pelaku dan Persembahan Artis Sdn Bhd (Prism), Ong Peng Chu, pengiktirafan yang diterima adalah cenderahati terindah buatnya yang sekian lama menanti.

Jika ramai yang masih tidak mengerti, Shila berjaya melepasi kesemua cabaran yang diberikan dalam pertandingan yang memasang objektif mencari penyanyi terbaik di peringkat Asia bagi diletak menjadi ikon.

Julung kalinya dianjurkan, Asian Wave 2012 disenaraikan sebagai program televisyen yang paling ramai mendapat sambutan apabila lebih dua bilion penonton menyaksikan pertandingan itu.

Bukan sekadar menewaskan 60 penyanyi lain yang mendaftar, malah lebih membanggakan lagi, gadis jelita yang boleh berbahasa Inggeris dengan baik dan memahami bahasa Cina selepas menerima pendidikan bahasa itu lebih lima tahun ketika zaman persekolahannya itu turut dijulang tinggi oleh kesemua barisan juri.

Shila menerima jolokan ‘superstar’ oleh penyanyi terkenal juga juri, Eric Moo selepas berjaya membuatkan seluruh dewan bersorak untuknya dengan menyampaikan tiga lagu di malam kemuncaknya termasuk Gemilang nyanyian asal Jaclyn Victor, Grenade (Bruno Mars) dan sebuah lagu berbahasa Cina, Zheng Fu yang dipopularkan penyanyi tersohor Na Ying.

Tatkala pusingan separuh akhir lagi, Shila menyampaikan lagu popular nyanyian Adele, Set Fire to The Rain dan Forever Love (Wang Lee Hom), seluruh dewan sudah tertumpu padanya.

Selain trofi kemenangan juara Asian Wave yang tidak henti dibelek teman media dan peminat-peminat setianya yang menanti di KLIA itu, anak sulung empat beradik ini turut diberikan Dana Perkembangan Kerjaya sejumlah RM5 juta yang dikongsi sama dengan tempat kedua dan ketiga dalam pertandingan itu.

Malah lebih pentingnya ucap Shila, peluang untuknya menembusi pasaran China yang berpuluh ganda lebih luas dari Malaysia adalah keutamaannya ketika ini.

“Jujurnya saya sangat gembira dan bersyukur kerana tidak mudah untuk kita menembusi pasaran besar mereka. Mungkin inilah permulaan buat saya dan doakan saja yang terbaik,” katanya yang mengakui sudah ramai penduduk di China yang mengenalinya selepas muncul dalam Asian Wave 2012. ....

Sumber: Harian Metro

P/S: Ni la kaedahnye kalau dah malas nak menulis..semua orang dah tulis pasal Shila kan? So, aku just share ape HM cakap kat sini la.hehe....

iklan lagi...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sweet Escape PD!




Salam semua...

Now Aja & MA ada kat Kondo TNB , Port Dickson, N9 nih! berhoneymooona..hak3..keje gile..gaji xde pegi jalan2..Actually my BIL & SIL staf TNB so dey all dapat book kondo ni..kamitumpang bergembira jek..macehhh Abg Haron & Kak Asha..!!>_<



Gambar2 upload lepas event la bai....:D

Jom tengok ape yang hottest di Reebonz DAN SINI JUGAK


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Usrah Jumaat-Part 1


Assalamualaikum semua..

Aja dapat doa ni daripada blog kawan blogger lain..Jom kita sama-sama amalkan..mana tahu ada rezeki tersembunyi yang Allah kurniakan kepada kita semua..Amiin..


Baru 3 bulan aja...Panjang lagi perjalanan hidup berumahtangga dan insyaAllah berkeluarga dengan anak-anak yang comel dan sihat..iyah3...

InsyaAllah rezeki ada di mana-mana..doakan kami ye..:D



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Undian semula bermula hari ni!


Baca ni..baca-baca!!!


Universiti Malaya (UM) akan mengadakan pengundian semula esok di dua fakulti yang mencatatkan keputusan seri dalam pilihan raya kampus Selasa lalu.

Menurut Jawatankuasa Pelaksana Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar, Naib Canselor Tan Sri Ghauth Jasmon bersetuju pengundian semula diadakan di fakulti pendidikan dan fakulti sains komputer dan teknologi maklumat.

Pemilihan di dua kerusi dinantikan-nantikan kerana ia akan menjadi penentu kepada kemenangan kepada dua musuh tradisi Pro-Mahasiswa dan Pro-Aspirasi.

Kumpulan Pro-Mahasiswa (pro-M) menang 20 kerusi, diikuti rapat Penggerak Mahasiswa (pro-Aspirasi) mendapat 19 kerusi, sementara calon Bebas meraih 2 kerusi.

Situasi genting itu seakan-akan "parlimen tergantung" (hung parliament) apabila kedua-dua pihak tidak mendapat majoriti cukup bagi membentuk Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPM) di UM.

Pengundian baru itu akan diadakan di kedua-dua fakulti berkenaan mulai  jam 8.30 pagi hingga 12.30 tengah hari.

Calon yang bertanding bagi Fakulti Pendidikan ialah Maiyamin Md Nor dan Malik Syam Mohammed Latif, manakala calon di fakulti Sains komputer dan teknologi maklumat ialah Muhamad Alif Jamaluddindan Neo Yew Boon.

"Untuk makluman sebarang aktiviti kempen dilarang sama sekali dan pengumuman keputusan akan dilakukan oleh naib canselor menerusi laman web UM pada jam 5.00 petang hari yang sama," notis makluman itu dipetik.

P/S: Teringat zaman2 pegang jawatan as MTM Kolej 17, UPM for almost 3 years..xsampai 3 tahun la..2 tahun lebih.. tiap kali Pilihanraya Universiti, kami-kami jadi mangsa jadi 'jaga' di waktu subuh, tengah malam, petang, pagi dan sewaktu dengannya..menakutkan..macam tengah pilihanraya betul2 okey.hehehe...

miss my team so much!apa khabar korang sumer sekarang ehhh?mana gathering?:)

sumber: MALAYSIA KINI 

jom pakat-pakat g PETROSAINS...KLIK Link di SINI kalau nak tengok perkembangan tempat tu..macam-macam ade..pssss.tu tempat ai dating zaman kanak2 dulu.agagagaga~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saya single but not available!

Ehhh..bukan aja tu..bukan..bukan..aja memang single tapi available..ehhh?? jap.ko dah kawen la aja..ehh..yeke?alahai..sorry dek non..i tak available la dah.kekekee

So, sape yang aja maksudkan ni? its Yuna! kenal tak Yuna.. ala,.yang nyanyi 'Dan Sebenarnya'..lagi? Terukir di Bintang"..lagi? ntah banyak sangat lagu dia..tapi honestly i really like her song..Lantak pi la sape2 yang tak suka suara dia ke apa ke..tapi aja suka lagu die since dia belum terkenal lagi..tyme tu lagu dia ade kat Myspace jek.hehe

kan si Yuna ni kapel dengan Qi chomell tu kan? dulu la..sekarang idak..nah..baca sendiri berita ni..


Yuna Zarai dan Qi Qushairi sudahpun tidak mempunyai apa-apa hubungan istimewa dengan Qi Qushairi.
” Saya single but not available  - Yuna Zarai “.
Dipetik lagi dari laporan media hiburan, Yuna Zarai memberitahu tiada lagi hubungan istimewa antara dia dan Qi Qushairi dan beliau kini mahu fokus terhadap kerjayanya dan menghormati Qi Qushairi sebagai kawan baik yang juga seorang pengacara dan pelakon.
Sambil memberitahu hubungan mereka masih cukup baik dan kerana faktor jarak membuatkan kedua-dua mereka mengambil keputusan untuk memberi ruang kepada diri masing-masing.
Yuna Zarai turut menyatakan beliau lebih selesa untuk memberita tumpuan terhadap kerjaya seni dan percaya jika ada jodoh tak akan ke mana.

Dey all dah clash pulak..yela..sorang kat New York sorang kat Malaysia..macam mana nak menjadi hubungan tu..susah..! actually kalau bercinta and nak serius.memang susah la kalo sampai terpisah benua..sampai nak telepon pon  sorang waktu subuh (ngantuk2)..sorang baru lunch..macam mana hubungan tu nak kekal..of cos jadi sedih, makan hati, geram..marah.haaa.macam2 la kan..so, biarkan..biarkan la hubungan tu layu..mana tau ade baja yang bagus..ade air yang cukup. hubungan tu mekar balik..siapa tau?kan?


so, sape2 yang rasa dia cukup hot nak tackle Qi, dipersilakan!!!!:D

dulu selalu ada...kini sudah tiada...


sumber gambar: Murai.com
sumber cerita : Hangat.my

jom dapatkan sesuatu dari sini

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday


Salam sejahtera semua..

hari ni hari apa? Rabu? Wednesday? wooo...2 hari lagi untuk bekerja pada minggu ni ...semangat-semangat!

Tengah menggelabah tunggu turn present..wish me luck!

mood: swinggg aje la..;(

eh..jap...MA ajak g PD weekend ni.uwaaa.xmau2..saya banyak keje la..next week ada meeting lagi..dia kata, pegi je la..ngan fam dia tu..bawak je keje awak g sana..

ha??? mana aci!!!








Jom..klik2 la saya.hik3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Impian Tercapai!!!

Salam semua..


Nak cerita benda excited ni..cepat2

Last weekend aja bagitau kat MA yang aja nak apply LEAVE IN LIEU on Friday, 5th October sebab aja nak clear my replacement leave. company aja cuma bagi kitorang clear cuti sabtu ahad dalam masa sebulan..So, nak tak nak aja nak cuti jugak..rugi!orang len syiok2 tido sabtu ahad, aja kena g kerja kan..so mestila ganti balik cuti tu.hehehe..

So, nak dijadikan cerita semalam MA skype aja .So, terjadilah perbualan ni..

MA: dapat tak cuti tu? dah apply ke belum? 
aja  : ODW lagi ma tak jumpa bos lagi..dun wori mesti dapat punya..nape b tanya?
MA: ooo..xda pape..saja tanya..5hb ehh ma nak mintak cuti? Jumaat kan?
Aja: yupp..key b..keje2 jom..(dalam hati..ehh..MA nak apply cuti gak ke..syioknye kalo betul)

Balik-balik je keje aja terus masak sedap2..ayam masak madu & sayur bayam tumis & buah-buahan..FYI, MA skang gedik...nak makan buah kene dah siap potong kecik2 pastu suap kat mulut..naseb baek dia pandai kupas and makan buah fav die@ mangga. tak kuasa aja nak tolong kupaskan mangga muda okeyyy..kalo ada stok kat rumah, MA mengadap tu je la cecah dengan sambal cili kicap..hehe

Aja tanya husben masa tengah dia syiok minum2 sambil tengok tv..pastu dia cakap "ooo..saja je..kalau cuti ma dapat, b nak apply cuti la..nanti kita leh pergi Cameron awal sikit..dapat la 3hari kat sana kan.."

Aja terus lompat2 yes2.hahhaa..akhirnya..impianku nak petik strawberi kat Cameron tercapai.kekeke..jappp..gaya macam tak pernah pergi kan? dah 2x pegi sebenarnye..tapi pg dgn husben of coss different!kekeke..

Maka mulai hari ni kena search & call hotel2 kat cameron.nak survey harga.. tak kisah hotel mahal ke murah  asalkan kami sama2 pergi & enjoy d sceneries there..*berangan*


nak tengok koleksi beg terhangat tak? 

klik sini yek!!!Reebonz.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Safwa di Hatiku

Salam semua!!!

aippp.bekerja kembali semua bukan? moga ceria2 selalu & semangat jekk..ni aja curik2 masa untuk membebel kat blog ni..layan kan je la ehh.haha

Currently in my office, we are presenting our budget plan for next year 2013.. So, aja in-charge brand Safwa Health & my schedule to present is on Wednesday afternoon.. tak tahu la balik awal ke tak..bunga2 macam lambat jek..wuuuu~

2-3 minggu ni asyik fikir pasal budget and review 2012 je..pecah kepala tengok figure yang makin turun dan turun..macam mana yek? Aja baru handle brand ni since Feb 2012..banyak benda baru yang aja tak tahu dan aja makin tahu & belajar melalui kesilapan dan pengalaman sepanjang hampir 10 bulan di Safwa..

Jappp...sure korang tertanya2 apa tu Safwa??? heheh..actually for those yang concern about healt, aware on health supplements in market, they will notice about Safwa.

 Safwa Health sebenarnya brand suplemen kesihatan and aja bertindak sebagai product executive, manager, bos, kuli..ehhh3..byk nye jawatan..gile kuasa aper??haha.. Ada macam2 jenis suplemen under Safwa Health macam Multivitamin, Calcium, Vit B, C, EPO, Fish Oil dan macam-macam lagi..

Currently, aja makan Lecithin (utk buang lemak dan cuci toksin), Calcium (prep for pregnant & bones) and Folic acid (for baby!)hehe..So far, bagus la sebab aja ni xcukup makanan berkhasiat, makanan tak berkhasiat cukup la..terlebih lagi adoo..so, suplemen di ambil untuk menyelamatkan tubuh badanku dari kekurangan nutrien..Folic acid lak untk baby if ada yang melekat dalam peyot ni kan..emmm..ntah bile la tu..sob3

Aja exec comel je and currently pening dengan meeting yang bakal menjelma sebab aja kene present..Oh My Englishh!!!!:(
Camne ni..camne ni? my English is soooo bad.. present depan mat salleh GM dari Australia, Singapore & Philippines. mampus aku!

Korang tolong doakan aja ehh supaya lancar berkomunikasi dengan dey all. hope bos aja tolong back up aja kalo nampak aja termangu-mangu tak tahu nak jawap ape..wuuu...sedang berdebar2 plus with meeting besar lagi next 1-2 October...xcukup masa nak relaks tapi aja still boleh curik2 masa blogging and facebook.bagaimnaa tu ehh? 

ntahla..hopefully aja diberi kekuatan untuk teruskan perjuangan aja demi kelangsungan kerjaya aja.hoho..

Any information that you want to know about Safwa? klik di SINI

Next time aja akan bagi tau banyak pasal Safwa.. siapa berminat untuk tulis mengenai Safwa Health, sila angkat tangan tinggi2!!!cepat2...:D


jom usha apa ada kat bawah!




                                                        
tayang logo brand sendiri.haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Masak- masak tyme!!!

Salam semua..

Nak share my life after married..hehehe..xnak baca pon tak pe sebab aja nak tulis kat sini supaya bila dah tua2 nanti aja & MA boleh baca all my bebelan about us here..toksah takut2 kalau hilang ingatan..everything is here...alaaa.macam la semua ko tulis aja oiii..

sekarang ni sedang berjinak-jinak dengan masak memasak.FYI , aja ni anak ke-6 dari 7 adik beradik..so..6 pompuan 1 boboy besar..jadi kami2 yang kat ujung ni terutamanya adik bongsu aja memang sangat hampeh dalam memasak..makan? kami pakar.heheh

Jadi benda pertama aja bagitau kat MA masa kenal2 dulu, aja tak pandai masak.serius!(dengan muka sweetnye)..tapi sebab MA dah cair dengan aja, dia okay kan aja..dia kata bukan nak cari tukang masak..nak cari bini..kekekeke..(naseb la kamu MA)

FYI jugak..sekarang ni 7hari seminggu aja akan wajib masak malam dan siang utk weekend sebab lunch kat rumah kan..kalau g jalan2 je ade excuses..kalau kat rumah, nak malas mau kene rotan ngan hanger,wuuuu..sampai hati B..;(

So, aja mengendeng2 la kat MA nak buku resepi sebab aja warning dia jangan mandai2 nak komplen masakan aja kalo xmau belikan buku masakan.hahha.jahat kan..maka terpengaruhla MA belikan aja buku ni...


hehehe..BUKU 1 Hari 1 Resepi..365 resepi yg best2 dalam ni and aja dah wat beberapa menu..lain2 aja bantai plus tukar2 resepi dari buku ni dan gabungkan dengan bahan apa ada dalam peti sejuk..

ye...the most important things are u have to know your kitchens..kalau barang tak ada, resepi hebat macam mana pon memang tak kan menjadi.kekeke.

ni aja tepek a few resepi yang aja dah buat bagi comel2 dan dapat pujian sedap from MA...kikikiki~


 yang ni xpayah la ikut resepi lak kan..xkan tak tau.huuu




Ni Ikan Siakap Kukus..campak je sayur2 dalam pengukus tu.heheh


Ni actually lauk dari MIL....ngeee.tapi aja tau masak kepah rebus ni yekkk



Telur puyuh masak sambal..


dessert of the day...Puding Laici.ngeeee

OK..sebenarnya aja suka nak update resepi2 kat sini tapi my kamera xde kabel nak transfer gambar kat laptop..sedeyy betull...so banyak gambar masakan yang terbiar.heheh

key...

selamat mencuba!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Photo Book Our E-Day

Salam semua.. 

nak share ngan you als my album E-Day..what???? tahun bila ko tunang ni aja oii..dah kawen kan? 

kekekeke..nampak sangat malas kan..saja sebab gambar tunang hari tu anak sedara n kengkawan dia yang amikkan..upah rm50 je..haha..so gambar cuci sendiri la kalau mau kan?over la kalau soh die print kan upah just rm50..cian ank buah ensem ku nanti..

so, bila ntah beli kat groupon harga rm78 awal tahun hari tu..So, terfikir..alaaa.xpela..beli je la..nanti buat la gambar apa2 pon..

mula2 nak wat untuk album nikah ke.majlis ke tapi sebab sampai skarang aja xdapat gambar nikah & sanding belah aja..aja guna la untuk gambar tunang dulu..tak pe la..at least ada gambar tunang ak dalam album..kaw adooo?hahaha

hantar kat orang tu 12/9...hari khamis dah dapat..cepat kan??? aja bagi alamat kg so sampai sekarang tak tengok lagi..Sabtu baru nak balik kampung..esited sungguh ni wahai kawan2 ku..nak tengok pe hasil aja yang mengedit gambar sendiri.sure burokkk..:P



Ni explanation about groupon promo yang aja grab hari tu..40 pages with custom photobook..aja letak gambar semua besar2 bagi terbeliak semua orang tengok.hekk~


Ni resit order aku..sebab sume pakai on9 aja print screen semuanya..mudah..:D

Okay..tak sabar nak lihat hasilnya!!!

teaser sikit.....:D



Cantek x? harap2 cantek la gambar yang aja letak & edit..xpe la..at least, ada kenangan memori bertunang masa tarikh keramat

> 5 FEBRUARY 2011 <

akakakaka~

update: dah ambil dan tengok album bersama husben & fam terchenta..so cantek and x sangka aja edit nicely.kekeke...
gimme a big clap!!!


jom usha apa ada kat bawah!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Waris Kau Yang Terindah..:D


Salam semua!!! wahhh..title entry ku canggih tak..weeeee...

Minggu ni nak review pasal darama2 je la sebab banyak sangat drama best yang habes dah citenya minggu ni...dimulakan dengan Bismillah..ehh..cite Bukan Bidadari..now..Waris Kau Yang Terindah pon dah abes...hahha..

actually de 2 drama favourite gak la walaupun mulut bising2 kata ehh..kenapa camni..ehh..apa la pelakon ni wat camtu..eh..pelakon kaku..eh3..macam-macam eh nye tapi ku layan jugak..yela..tengok berdua dengan MA kan..cite tak seram pun jadi seram.kikikiki~

owh ye..nak cerita..semalam aja masak lauk kari ayam..konon2 nak belajar masak kari (ok..aja xpandai masak masakan bersantan..:P)..so, aja wat la macam dalam resepi..pastu ingat2 macam mana arwah mak aja masak kari dulu..sooo..aja try la..tapi guna santan kotak..biasala..career housewife kena ade instant item.kekeke..TAPI KAN?

Kari tu macam x menjadik jek!!!uwaaa...MA balik kata eh..syg masak apa ni? masak lemak ehh..(dushhh..)


okey3..balik kepada review aja pasal 2 drama ni..aja suka Waris lebih dr KYT..(short form..malas nak taip panjang2)..Sebab? pengarah dia Khabir Bhatia.hehehe..lagi? Jalan cerita dia..buat aja akan terfikir2 apa jadi next and next..suka hairie othman jadi waris.haha.gambr2 sgt2 ummphhh..xboleh disangkal la..sangat cantek..dan suka endingnya bila Mas Ayu akhirnya buang Waris dan bertaubat sebelum meninggal dunia. Alhamdulillah..itu la yg sepatutnya...Korang2 kalo ada saka keturunan macam ni kan, better la buang..kesian waris keturunan kita nanti yang tak tahu apa2 dan2 ada yang menuntut janji dan menunggu..eyy.seram!
                                            

ehh..kalau korang tak tahu, cerita ni kesinambungan drama Kekasihku Seru..


Ha...next review!

KYT..byk sangat kontroversi..actually x minat pon heroin dia,..tengok sebab Bazli je..ehh.salah..dalam cite ni Nazim pegang watak Syamiel (handsome guy..owhh..terpikat!)..So, akhirnya si Lopak terima cinta Syamiel ni di depan Kaabah woo berjanji2..eh..boleh ke berlakon utk angkat sumpah macam tu..macam main2 kan.wuuuu..menakutkan cite2 macam ni..takut terpesong....xpela..yg penting happy ending & Firman hidup bahagia di Mekah bersama ibu nya yang tercinta..kan? Si abang Lopak, Hafiz pulak cacat tapi akhirnya dia n his wife yang comel & cun (bak kata MA), SI EMMA MAEMBONG..diterima famili hafiz..kan best camtu..cuma apa2 pon, pengajaran di sini..bercinta? bolehhhhh..tapi pandai2 la jaga diri..kalau jadi macam si emma maembong tu macam mana? dia mmang xkisah sbb cinta la sangat kan? tapi restu famili tu lebih penting..cinta la mcm mana pon, kalau tak dapat restu keluarga, hidup kita tak kan tenteram..tak caya? cuba lah.hehe

OMG...Syamiel,...abaikan Lopak


OK..nak p berangan nak mengulam cinta mengulit sayang dengan MA jap.kekeke.sambil tengok drama sambil suap2 buah kiwi..sweet tak.? auwwww.hahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Another Sweet Escape...


Sweet Escape? Alaaa. honeymoon la bai.. tak kan tak tahu.hehehe..

Jiwa ni meronta-ronta nak p honeymoon lagi dengan husband tapi asyik kempunan aje la...bermuncung panjang la aja ni bila tiap kali plan tak menjadi sebab2 yang tak dapat husben nak elakkan. Kadang2 geram jugak rasa sebab kita baru 3 bulan kawen tapi priority dia tetap kepada family dia saja..bila ada adik ebradik yg mengajak ke mana2 laju je trussss angguk even masa tu poket kosong.. tapi bile wife ajak g cuci2 mata berdua, jalan2 berdua asyik geleng je..penat nak mengomel..last2 diamkan ajer..protes secara senyap2 lebih baik.hahaha..parah wooo macam ni..

mungkin 3 bulan ni x cukup lagi untuk masing2 kenal diri masing2..karakter masing2..susah jugak dua2 keras kepala ni..aduhhh..apa2 pon i still love you hubby. You are d best in my life..:D (Sila jangan muntah..:P)

okay2..berbalik kepada plan kami ni..sebenarnye dari sebelom puasa aja ni nak g cameron..Cameron je ke? yela...masa tunang..masa kapel mana boleh pegi tmpt macam tu.bahaya!hahaha

Now..aja nak tuntut janji husben bawak g Cameron.Can we go just only US  B? Please....i nak honeymoon lagi la..uhukkk3 (nanges le camni). Bulan 7 tak dapat..Bulan 9 tak dapat..now nak tuntut bulan 10 pulak...tak kira..:P

tempat pilihan? mana2 je..banyak hotel kat sana.murah..mahal..budget lari sikit g je la budget hotel..pe susah..aja tak berkira bab2 camtu asalkan ada husben sama..tapi husben nak ramai2..sedih balik..:(

ala..xpe la..tengah belajar redha walau pun hati keciwa sikit la..kekeke..tapi actually Happy je...jangan ingat ai gaduh ngan husben ye.no no no..cuma sumtime aja ni banyak permintaan sangat.Malas nak layan dia wat bolayan je la..

ni tempat nak pegi satu hari nanti..

The Lake House..wowww..

ATAUU...
Smoke House Suite..abaikan watak2 tersebut...bayangkan tempat je k
NAK BENDA ALAH NI...



Bestnya berangan.hahahaha..B, Pleaseeeee...;(



ehhh..lupa plak dah ade plan ke Surabaya hujung tahun ni..Welcome to Indonesia!!!hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ku Bukan Bidadari




Eh..lamanya x update blog ni.bersawang dah.hahaha..aja nak bersihkan sawang kat blog ni kejap ye...sejak2 dah kawen ni memang mood blogging ke laut.. tak tau nak tulis apa dah..hahaha..

ni nak cerita pasal satu drama hot macam pisang goreng kat TV3..Sape follow cerita ni angkat tangan????

SAYA..SAYA

Aku je ke yang follow? Ramai kan.hehe.. anyway cerita ni dah habis malam tadi tepat jam 10.00 malam. uwaaaaaa...ending yang sangat sweet tapi menyedihkan sebab Ayu mati..mak Inas mati..eh...Si Jahat pon mati jugak..yes..yes..

Keseluruhan drama ni memang terbaik..Aja suka sinematografi dia..lagu dia..lakonan hero-hero dan heroin2 dia terutamanya Si Jahat yang sangat Psiko.wuuu..takut..tapi sedih sebab Ayu mati coz she is doing well in this drama. Dulu-dulu kalau berlakon si Sara Ali @ Ayu ni asyik berlakon sama je wataknya.. Kalo ni she did well.Good Job!

Apa-apa pun, aja memang suka tengok cerita dari Khabir Bhatia.. Memang terbaik!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS