kecamuk!

ada satu rasa dalam hati aku ni..luka lama macam nak berdarah balik..
ak xpatut rase bengang n marah pasal benda ni dah..x ingat pon dah buttt..
when i heard about them..ak rasa bengang..
ak rase ntahhh..xtahu nak describe..
boleh x jaga hati dan perasaan aku?
x ada orang laen dah ke ha manusia???
adoiiiiiii

aku xkisah kau dgn siapa now but when u with her?my God!!!!aku rase bengang..rase blur,..geram n semuanya dalam satu
beb, u are matured enuf now..plsss benda2 ni tak akan mengganggu aku dah..belah3....!!!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gov bagi pinjam..gov bayar sendiri!


hehehhehe..act nak war-warkan yang i baru je dapat SMS from PTPTN..ape tu???alaaa.yang kalau ada student nak masuk IPT die bagi pinjaman tu..xkan xtahu kot.hehehehe.
anyway..i pon xtahu kenapa i lambat sangat nak disahkan untuk tawaran ujrah..my Apex dah lama dapat offer ujrah tu..my frens pon sudah..so..how about u als?

bila i godek2 tawaran tu kan I smell sumting yg xbest..wut??kene potong gaji thru HLDN? wut de tuttttt...
so mcm mana sekarang?memang la bayran tahun dari 20 tahun jadi 15 tahun tapi every month kene potong rm179++ for ptptn.alaaa.agov..saya ni rakyat yang baru nak hidup tau..consider la sikit..xyah la thru HLDN..agak2 la..aisey..

so, my BFF..ape kata u als coz i tau u als dah dapat awal..accept or not?apa benefit die..ke i nak kekalkan bayaran yg sekarang..coz i mengaku la i xbayar ikot ape yg die suro..now suppose i kene byr rm70++ per month but i juz bayar rm65+++.hehehe..
WHY???
sebab i ade banyak expenses laen..rumah sewa la...kereta la..minyak la..tol la..makan la..broadband la..hp bill la..nak kawen lagi..(erkkk.perlu ke mention?).heheheh
memang la gaji i sekarang ni bolehla..cukup2 makan..ujung bulan ngendeng2 my sis n my abah n xlupe my Apex jugak.hehehe..so if necessary n compulsory to pay rm179++ per month, celah mana nak cekau for wedding plak..damnnnn...i need more money!plsss3..
conclusion?i pon xtahu nak hantar ke x surat permohonan tu..confius2.memang dah dapt tawaran tapi macam i lagi aman bayar mcm sekarang..ikot budget..ada lebih i bayar sampai rm200++..sengkek sangat rm50.haaaa.pendapat?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

di saat aku mencintaimu!

Tibe-tibe aku nak menjiwang dengan lagu ni.
.xde kaitan dengan diri ini pon..
tapi i dunno..i juz think this song was superb!
its about a man/gul who doesnt know that he/she actually very in luff with partner..
buttt
sumtimes u know guy (dah state laki la pulakkkk!erkkk)
sowi guys! i memang nak layan jiwang malam ni..
x ada kaitan hidup atau mati.hehehhe..
(ohhhhh..kenangan monyet2 berchenta..:)

mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
reff:
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku
repeat reff
semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta
repeat reff
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta




enjoy!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Ramadhan

hahaha..actually lama jugak i x update blog a.k.a diary ni..nampak sgt busy..busy kan3? as Ramadhan pon dah 17 hari melangkah, I baru nak terkedek2 wish selamat berpuasa.uhuhuhu..
pengalaman berpuasa tahun ni? different! yesss..why?
This year will be my last fasting as single lady..hik3 (gelak gatal)
This year first time sahur and berbuka di rumah sewa..sedeyyy..naseb baek ade ko meddy..boleh I mencocet.heheh
This year I merajin2kan diri masak tapi kat umah sewa I malas coz bahan xcukup.hahaha..

Currently I ade kat my hometown as I minta cuti last Monday n Tuesday..today, Selangor cutik!hehehe.gumbira2..so malam ni I balikla rumah sewa balik..esok keje.hehehhe
Penat sebenarnye keje i ni..macam nak carik keje laen jek!huhu..naseb dr segi gaji n any payment, diorg xberkira sangat..tapi I sunyi...xde kawan kat rumh n tempat keje..boleh gile derrr..luckly i ade Meddy yg baru je menyewa bersama2 I.hehehe..n kat opis ade Farah yg rajin dengar I membebel..tapi we als jarang jumpe.coz selalu keluar kan..terpaksa la bersendirian.huhuhu
nak keje laen plssss?








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS