Gov bagi pinjam..gov bayar sendiri!


hehehhehe..act nak war-warkan yang i baru je dapat SMS from PTPTN..ape tu???alaaa.yang kalau ada student nak masuk IPT die bagi pinjaman tu..xkan xtahu kot.hehehehe.
anyway..i pon xtahu kenapa i lambat sangat nak disahkan untuk tawaran ujrah..my Apex dah lama dapat offer ujrah tu..my frens pon sudah..so..how about u als?

bila i godek2 tawaran tu kan I smell sumting yg xbest..wut??kene potong gaji thru HLDN? wut de tuttttt...
so mcm mana sekarang?memang la bayran tahun dari 20 tahun jadi 15 tahun tapi every month kene potong rm179++ for ptptn.alaaa.agov..saya ni rakyat yang baru nak hidup tau..consider la sikit..xyah la thru HLDN..agak2 la..aisey..

so, my BFF..ape kata u als coz i tau u als dah dapat awal..accept or not?apa benefit die..ke i nak kekalkan bayaran yg sekarang..coz i mengaku la i xbayar ikot ape yg die suro..now suppose i kene byr rm70++ per month but i juz bayar rm65+++.hehehe..
WHY???
sebab i ade banyak expenses laen..rumah sewa la...kereta la..minyak la..tol la..makan la..broadband la..hp bill la..nak kawen lagi..(erkkk.perlu ke mention?).heheheh
memang la gaji i sekarang ni bolehla..cukup2 makan..ujung bulan ngendeng2 my sis n my abah n xlupe my Apex jugak.hehehe..so if necessary n compulsory to pay rm179++ per month, celah mana nak cekau for wedding plak..damnnnn...i need more money!plsss3..
conclusion?i pon xtahu nak hantar ke x surat permohonan tu..confius2.memang dah dapt tawaran tapi macam i lagi aman bayar mcm sekarang..ikot budget..ada lebih i bayar sampai rm200++..sengkek sangat rm50.haaaa.pendapat?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: