pening!

Salam...

Aja dilanda kepeningan lagi..after perbincangan serius bersama kak long aja..aja yg dah pening..die punye idea..kebabommmm..aja? nak simple2 jew..nak budget.kuang3

Tapi..best gak idea die..benda yg aja terlepas pandang semua aja dah catit balik..so stat hari ni keje brain wash lagi...eh...betul ke ayat tu>?aghhhh.lantak..:P

gOOD news...aja baru dapat ole2 dari Bandung!waaaa.suke2...my future PIL pegi Bandung minggu lepas..5 hr shopping kat Jakarta n Bandung.hahaha..dapatla telekung yg sgt2 cantek utk hantaran..dapat sepasang kain untuk wat kebaya n baju batik..batik solo tu.huhu..beg2 la..bekas2 hntaran..alamk..x surprise lgsung..aja dah tau.kekeke

xpela...sangat2 berterima kasih dgn FPIL aja...sayang diorang..muahhhhhxxxx~

#apeakumerepekni...ahhhh.lantakkkkk!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Doorgift

Salam Semua

ha...tengah pening nak cari bekas door gift..help..help..

Aja actually bagi benda yang biasa je..
bagi telur, dan ada doorgift yang asas (air kotak/botol, gula2, jeli / kerepek) hehe..untuk telur dh fikir cari kotak telur tu je..senang dan ringkas..tapi my sis kata bagi la bekas yg cantek sikit..so..kene la searching for dat box..

Adakah begini?


Atau ini?

Atau kotak biasa je mcm ni?

Atau ni?

Haaa..nanti akanku manfaatkan cuti seminggu lebih sementara menanti masuk kerja baru dengan mensurvey segala2 yang xsettle lagi.hik3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:Impian Kak Long:

Semalam Along (Kak Long saya) call tanya kenapa dah lama tak ke rumah die..Ampun Long..aja teramatla sibuk dengan macam2 hal..ada masa je kene la curik2 untuk balik kampung..kang abah aja bising pulak..so bila dah dia call malam tadi, terpanggil lah utk dtg ke sana..tak jauh mana pon..sg buloh je.hahaha..

Along aja nak order serunding daging dari Tumpat.dia kata dari Tumpat sahaja.laen2 daerah tak mahu.demand betul kakak aku ni..grrr.

sebenarnya esok Aja nak ke Kelantan.attend my frens wedding @Meddy..act tak dapat tengok dia kawen pon.uhuk3..rancangan awal sepatutnye memang dapat attend majlis nikah dia tapi!!!sebulan sebelom majlis mak ayah dia tukr majlis ke hari Khamis?khamis????mana ade org buat hr bekerja kan.aduhhh.nak buat macam mana.dengar khabar style org Kelantan mmg mcm tu..die xkisah hari apa buat majlis kawen.gasak je. xpe la..tiket pergi dan balik pon dah beli.kena la pegi jugak kan? so leh teman kawn aja ni buat persiapan plus shopping untuk majlis sendiri.hek3.suke...

Berbalik kepada Along aja tadi, ada beberapa benda yg perlu aja uruskan utk majlis aja nanti:

1. Teman Along ke Nilai untuk shopping bunga2 an dan persiapan hiasan hantaran.FYI, my sis ni kreatip dan pandai gubah2 sume..so dia yang akan DIY hantaran dari pihak Aja.hehe~

2. Bertanyakan mengenai khemah pengantin utk makan beradap.rasanya tak cukup 1 khemah tapi nanti akan dibincangkan bersama Abah, Abg n Along..

3. Kad Kahwin..list2 nama dan no telepon masing2.ingatkan kena letak nama husben n wife my siblings

4. Doorgift. Bekas dan isinya ape? aduhhh.untuk VIP aka FPIL dah settle..utk tetamu yg datang belom settle

5. Meja bulat untuk makan beradap..for keluarga pengantin..nak 4 meja..OK Along..will contact vendor soon...

6. Serunding..Haaa.yang ni sebab ALong nak buat Pulut Kuning 2 tingkat.hehe..actually ada kek dalam plan cuma kami tak nak nanti my Abah bising2 sebab ada potong kek bagai..jadi potong jugak pulut kuning..buat syarat menurunkan darjah kepanasan my Abah.hahaha*Along jahat!*

7. Datang umah along ..bincang my proper plan.sume la..

Thanks to Along yang sudi menguruskan majlis kawen aja..sob3..sedihnya tak de mak dah..harap my Abah..aduh..jadi kenduri doa selamat je la..*ni pon die suro wat makan beradap duduk bersila je kat dalam rumah* sedih..tapi nak juga makan atas meja..xkire!:D

Bila dia buat itu ini aja dah rasa macam Along pulak yang beria2..dia nak kawen sekali lagi kot.hoho..jgn kak..anak kamu dah bujang.kui3


Ni my Along.hehehe..dun surprise!!!>_<


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Risau!

Salam

Saya risau!sangat2..sebab saya rasa saya dah comel cam dulu..saya dah bammm bammm.waaaa.sedihnya..dulu OK lagi.now?KO..aduhhh..4 bulan lagi before kahwin..xmau la bam bam sgt.uhuk3...

aktiviti harian: park kete atas bukit..jauh woo jalan kaki.pastu park kete kat seberang jalan (nak elak byr tiket parkg.hehe)..naek jejantas..turun..jalan2 dan jalan.

pastu sampai opis naek tangga sampai tgkat 4 (opis xde lif)..haaaa.nape lak makin gemok.?aduhhhh.confuse dah..makan malam?sangat2 la jarang di ambil lagi2 bila kat umah sewa.kalo balik umah MA n umah sendiri, paham2 je la.tapi masih terkawal..huk3

Penat je belajar nutrition 4 tahun tapi xdapat nak aplikasi..ehhh..saya aplikasikan la..cuma xboleh nak buang langsung fast food tu..sebulan mesti nak jugak even sekali..

HELP ME!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::hunting for baju::

Salam..

semalam saya amat2 la penat..sampai2 mabuk2 n incik MA bising2 kata over betul smpai mabuk2...apa ntah yg silap makan semalam.uhuhuhu..:(

Supposely my plan semalam adalah mencari butik untuk majlis saya dan MA..lepas tu jalan2 bersama Dhiera & tunang die sekali..tapi disebabkan IV Dhiera lambat habes and bakal MIL aja beria2 ajak makan tengah hari sama2..maka makan2 la kami di rumah bakal mertuaku..aduhhhh..segan.makan pree+bawak kawan sndiri..adeh3 *_*

lepas tunang dhiera abes keje, diorang pun gerak dulu ke KL..aja n MA proceed ke butik2.de 3 tempat aja buat appoinment tapi jahat gile..aja pegi 1 je..n aja terus book!hahaha..pemalas sungguh manusia bernama Hajar ni.kekekke~

Reason aja terus book?

1. Dekat dgn rumah MA n umah aja juga..senang nak deal
2. Baju die cantek2...omg!
3..Harga? sangat2 la berpatutan...Aja amik utk baju , make up, hiasan makan beradap dan hiasan bilik tidur..complete set without pelamin..sedihhh..*_*

4. Owner die sangat mesra pelanggan..dia byk bg benda free mcm yg kitorg request.saja2 cuba naseb then die OK je.kata die..xpewla..akak berniaga + sedekah sikit2.hehhe..pengantin bajet kata kan?

Ha...maka aja n MA terus book utk kedua2 majlis kami..belah aja dan belah MA...guess what? baju utk Majlis MA lebih vogue dari belah aja sendiri.alahaiii.xpewla...aja hormatkan ayah aja..kang ada yg lari rumah kang pakai vogue2.hihi

so? settle untuk pakej pengantin..Alhamdulillah..kedua2nya settle..lepas ni akan aja plan utk baju nikah kami berdua...di mana nak ditempah ye? n design? blurrr lagi..key..
chiowwwwww~~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY

Salam semuanya..

Ha..ni aja nak merajinkan diri masuk contest lagi.kekekeke~
Aja di tag oleh Cik Dhiera yang sememangnya lebih rajin dari aja nihhh...*clap2*

Apa ni ? The Ladies Photographer bermurah hati nak beri GA kepada kite semua..warga2 blogger yang comel kiut miut ni la..

Ni Banner mereka yg sangat comel..


Pinkish gitu..baru betul2 ladies..>_<

Syarat penyertaan sangatla mudah:

  1. Buat entry bertajuk THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY
  2.  Letakkan banner The Ladies Photographer di bawah dan link kan ke entry ini... (dah)
  3. Like Fan Page TLP di facebook  http://www.facebook.com/theladiesphotographer dan kepada yg tiada FB, boleh jadi follower di belog beliau yek..:D  (dah)
  4. Like Fan Page Danita Maternity Store http://www.facebook.com/Danitamaternitystore (dah)
  5. Tag 5 org kawan blogger (lebih ke kurang pun leh:P) (odw..emmm.dah jugak)
  6.  Letak link entry anda di entry beliau..(dah)
  7. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 January 2012 (dah)
OK la..saya nak tunaikan 1 syarat wajib dari organizer...ok..nak tag siapa yek? 5 orang kan?


eh3..dah la..ok...semoga maju jaya Aja...Basyahhhh!!!>_<

Maklumat lanjut boleh la tengok2 kat blog beliau ye..klik SINI LA...

#Nak menang Photobook..boleh print gambar tunang dulu yg terpendam sekian lama dalam PC jek.hahhaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::Thank You::

Salam semua!

Laju je tangan ni nak menaip entry sebab internet bagus hari ni..good..good job >_<

Pagi tadi aja tergerak nak buka page FB Pau Seri..alaaa.yang ada organize 1 GA tu.. kalo x ingat klik SINI

PAU SERI dan umumkan dah sape yg menang! n guess what???

Aja menang lagi!kikiki..aja suke nye!!!!

ade 2 pemenang yg dia pilih..utk wedding bulan 1-6 (Aja), dan bulan 7-12 (Sarah Hernyzar)..dapat tajaan 500 biji pau mengikut tema kita..

so, could be pink and silver pau!!!!

erkkk.silver??kelabu??biar betik??

OKla..OK...pink and white..enough for me..

Thanks  Pau Seri ..



#Ni GA pertama aja menang sepanjang merajinkan diri dalam dunia blog.hehehe..
yang hari tu guna FB..lain2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::My Camera::


Salam semua..

Hari ni nak cite pasal kamera aja..haha..

Aja sebenarnya memang nak membeli gajet..anything including camera, hp, etc..ye la..sumtime jeles tgk kawan2 ada yang pakai BB la..Iphone la..Macam2..aja yang dah setahun lebih kerja, harta cuma ada kereta je.lain2? tarak...

So...

Sempena nak kahwin dah ni kan? aja list down apa saja barang yang aja impikan yg bersesuaian dgn budget aja dan jadikan terus sebagai hantaran kawen..barang pertama mestila KAMERA!

Kenapa?

 nak abadikan setiap detik indah..kenangan suka duka bersama MA dan Familiku dan kawan2.hehehe.lagipun aja tak tertarik pun dgn kamera besar2 ni..just yg cute n senang nak masuk beg..hehhe

dengan budget yang aja ada, minggu lepas aja dan MA pergi Digital Mall dan survey kamera digital..survey punye survey, aja tertarik dengan 1 model ni..actually nak beli model Olympus/ Nikon..pergi byk booth tak de yg best yg dalam bajet aja..so pergi la 1 kedai ni..n die tgh present model2 kamera yg ada kat situ kat sorang customer ni..die compare model Samsung, Nikon, Canon, dan Casio..sumenye yg dlm rank bajet yang sama la..so die test ikot byk keadaan mcm tmpt gelap la..gegar..zoom.

Aja dan MA ni tukang jadi penonton kat belakang customer tu la..join sekaki.hehehe..last2 MA tertarik nak tahu pasal model Casio ni.jadi kami duduk la dgr die celoteh2 kan..last2 memang model ni yang kami pilih..yeay!!!!!

suke sangat..ada byk color utk model ni tapi aja pilih OREN sebab warna die sgt menarik dan striking.kekekeke~

So, lepas dah 1 barang for my hantaran..presenting my digital camera....

Casio Exilim ZS5!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday blues

Salam.

hai semua...im blogging from my ofis now..nape ntah tiba-tiba boleh.hahaha..*amikkesempatan*

aja ngantuk dan penat sangat hari ni g keje..after 2 days cuti n bersiar2 mencari apa yg perlu untuk kahwin, hari ni aja kerja balik...ngantuk sgt2 plus sakit belakang badan.aduhhh..:(

xde apa nak update sebenarnya..

tapi semalam ada pergi jumpa n survey kad n butikk..
result untuk kad kurang memuaskan.huhu.bukan aja kata kad tu x cantek or murah..tapi budget kami perlukan yg lebih murah daripada tu..nak kad 20cen je boley x?hehhe..masih sempat lagi nak mencari kan.insyaAllah..cuba selesaikan sebelom bz dgn kerja baru

pasal butik pengantin, hampa sebenarnya tapi xde la sgt2 sbb macam ni..pakej die ok.murah..if buat bj baru pon tambah rm350 je..cuma masalahnya baju lelaki..MA berangan nak pakai kot so aja akan pakai dress.die mmg dh berkenan dgn 1 design untuk aja..die kata color ni cantek n die nak aja pakai macam ni..ok la..ikut je lakan.tp masalah pulak dgn baju lelaki..butik tu tak ada kot putih.huhu..MA kata nak beli je terus.aduyaiii..semangat nye dia..aja try pujuk dia carik2 butik lain sekitar Klang..ada banyak lagi cuma tu la..bdget dia la..

ye..semuanya jadi halangan sebab budget tak besar..susah kan?angan2 besar, duetnya ciput.kui3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:Progress in action :


Salam semua!


haaa.pagi2 aja dah online nak update blog sebab hari ni aja bercuti!hari ni hari apa? Isnin la...xtipu..aja cuti hari ni.hehehe..sukenye..jgn jeles ye cik dhiera...:D

semalam baru aja bercuti jadi aja banyak keluar je semalam dengan incik tunang..penat jugakla...ambil dia kat rumah dan terus ke Maju Junction.belek2 promosi apa yg ada kat sana plus ambil hadiah Honeymoon.heheh..we got a package 3 days 2 night in Pangkor Island.goshhhhh..mau snorkelling.yeyeyeye..hehe..InsyaAllah..kami akan susun jadual benar2 lepas kahwin sebab after wedding sebulan tu dah puasa & raya.ntah bile nak pergi plus cuti bukan byk sgt kan..nak kene simpan utk raya jugak.huhu

lepas tu kami round2 SOGO n makan jap la..adehhh.sedapnye prosperity chicken McD..mampus..nak diet lagi ni.then kami window shopping aje..tgk perfume n bags..ada la barang yg MA dah target so, next  tyme datang dah bawa terus duet.mudah..

Dah tu kami ke Cheras kejap..g jumpe my BFF, Ili..she is pregnant tp perot die kecik je lg..br 2 bulan..xkan la besr lak kan..xsbr nak men2 ngan perot ili.hahaha..borak2 kat rumah die smpai maghrib la jugak..

lepas tu rushing to DIGITAL MALL, PJ..wowww...ramai gila umat..dan yes..aja rambang mata.hehe..setiap floor memang ada provide ATM machine, so sapa2 nak datang survey2 barang, adalah digalakkan.hehe..tempatnya berdekatan dengan Jaya 33 Mall, PJ..Aja dapat la beli barang yg menjadi idaman aja ..lega! 1 barang sudah disenarai hitam kan..eh3.bukan black list..sudh dibeli..heeee~

So, hari ni aja akan berjalan lagi..menyelesaikan apa2 yg boleh sebab bukan senang nak cuti hari biasa. hari ni ke bank utk uruskan duet2 kami.hahaha
lepas tu ke butik perkahwinan uruskan utk majlis sebelah MA..sebelah aja pon tak settle lagi..dah sibuk uruskan belah MA.uhuhuhu...tak tahu nak wat decision..n tak tahu nak pilih butik mana..boleh tak wat butik yg sama dgn MA..plus cuma baju n MUA jew..:(

then, jumpe kawan dira.hahhaa.nak survey n mgkin terus tempah kad dgn die..lagi senang sebab kenal..hope dapat the best price n promo2 yg bagus2 ye encik ezriq..

OK..tu je setakat ni progress utk 2 hari ni..>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alhamdulillah..

salam!


yippie!!!lamenye xupdate blog..berukband aja MA pinjam..die tgh semangat nak carik kerja..tp internet takde..xperla..pinjam kejap je ye MA..pulang balik..huhu..
Hari ni ade 2 berita..gembira ke tak tak tahu la...

1. Aja menang Online Contest!!!!wuhuuuuu..Grand Prize lagi.hik3..kalau sape2 yang blur and confuse contest ape, klik kat sini ..>_<


Aja menang hadiah berupa tajaan pakej honeymoon ke mana? xtahu lagi..tunggu penyampaian hadiahnya Ahad ni ya..MA yang beria2 dan bersungguh-sungguh..actually aja lebih berminat kepada hadiah no 2 & no 3..ley save budget majlis kawen.kikiki.teruk betul aja kan *mengaku*

2. Aja dah hantar surat resign kat my boss.uhuk3..cam sedih & nak nanges bila cakap nak resign.masa hulur surat tu my boss dah pandang lain macam.dia suruh aja pikir dulu tapi tak pela..aja memang nak kahwin dan perlukan banyak duet tapi aja x aman kerja tempat sekarang..terikat dengan kerenah2 seseorang..hati asyik bengang je sebab adhoc keje weekend..tak free langsung..grrr.

So, 1 Feb aja akan lapor diri ke syarikat baru..sebagai Eksekutif Produk.InsyaAllah..punya banyak masa terluang di hari minggu..*tu yg penting*..bukan aja tak boleh kerja weekend, tapi sejak2 dekat2 nak kawen ni, biarlah aja cari kerja yang memudahkan aja bahagikan masa dengan famili,  FPIL and incik MA..5 bulan tu xlama..kalo kire-kire tinggal 4 bulan lebih je lagi..OMG!!!

Wish me luck for new job, new environment, new attitude, new spirits and perhaps I can build the r/ship with other staffs faster..

#Februari memang bulan bertuah untk aja..>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS