::My Camera::


Salam semua..

Hari ni nak cite pasal kamera aja..haha..

Aja sebenarnya memang nak membeli gajet..anything including camera, hp, etc..ye la..sumtime jeles tgk kawan2 ada yang pakai BB la..Iphone la..Macam2..aja yang dah setahun lebih kerja, harta cuma ada kereta je.lain2? tarak...

So...

Sempena nak kahwin dah ni kan? aja list down apa saja barang yang aja impikan yg bersesuaian dgn budget aja dan jadikan terus sebagai hantaran kawen..barang pertama mestila KAMERA!

Kenapa?

 nak abadikan setiap detik indah..kenangan suka duka bersama MA dan Familiku dan kawan2.hehehe.lagipun aja tak tertarik pun dgn kamera besar2 ni..just yg cute n senang nak masuk beg..hehhe

dengan budget yang aja ada, minggu lepas aja dan MA pergi Digital Mall dan survey kamera digital..survey punye survey, aja tertarik dengan 1 model ni..actually nak beli model Olympus/ Nikon..pergi byk booth tak de yg best yg dalam bajet aja..so pergi la 1 kedai ni..n die tgh present model2 kamera yg ada kat situ kat sorang customer ni..die compare model Samsung, Nikon, Canon, dan Casio..sumenye yg dlm rank bajet yang sama la..so die test ikot byk keadaan mcm tmpt gelap la..gegar..zoom.

Aja dan MA ni tukang jadi penonton kat belakang customer tu la..join sekaki.hehehe..last2 MA tertarik nak tahu pasal model Casio ni.jadi kami duduk la dgr die celoteh2 kan..last2 memang model ni yang kami pilih..yeay!!!!!

suke sangat..ada byk color utk model ni tapi aja pilih OREN sebab warna die sgt menarik dan striking.kekekeke~

So, lepas dah 1 barang for my hantaran..presenting my digital camera....

Casio Exilim ZS5!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 orang doakan kesejahteraan aja..:

airuni said...

tu bukan ganti kamera aku yg ko rosakkan ke? haha.. xkira2, nk pkai jugak lepas ni.malas nk bwk besar2.. nanti syg aku merajuk ckp aku lebih pentingkan dslr dr dia. haha

::Aja:: said...

@airuni..minta maap ye..kamera ko?alahai..xpakai duet ko pon..so xkira la.haha.boley2 pakai.TAPI lepas june la weyyy..skang?xdapat laaaa.haha

izaFiza said...

kita pon bli cam jugak last month.kunun2 nak wat hantaran.last2kita guna dulu.haha.xjadi la wat hntaran.

::Aja:: said...

hai izaFiza..:)
yeke...em3...i try to minimize penggunaan kamera ni..suppose to look new..hehe..beli brg hntaran sikit2 start bulan ni..1 bulan, 1 brg.ngeee.mlas nak fikir bile dh dekt2 karang..