:Impian Kak Long:

Semalam Along (Kak Long saya) call tanya kenapa dah lama tak ke rumah die..Ampun Long..aja teramatla sibuk dengan macam2 hal..ada masa je kene la curik2 untuk balik kampung..kang abah aja bising pulak..so bila dah dia call malam tadi, terpanggil lah utk dtg ke sana..tak jauh mana pon..sg buloh je.hahaha..

Along aja nak order serunding daging dari Tumpat.dia kata dari Tumpat sahaja.laen2 daerah tak mahu.demand betul kakak aku ni..grrr.

sebenarnya esok Aja nak ke Kelantan.attend my frens wedding @Meddy..act tak dapat tengok dia kawen pon.uhuk3..rancangan awal sepatutnye memang dapat attend majlis nikah dia tapi!!!sebulan sebelom majlis mak ayah dia tukr majlis ke hari Khamis?khamis????mana ade org buat hr bekerja kan.aduhhh.nak buat macam mana.dengar khabar style org Kelantan mmg mcm tu..die xkisah hari apa buat majlis kawen.gasak je. xpe la..tiket pergi dan balik pon dah beli.kena la pegi jugak kan? so leh teman kawn aja ni buat persiapan plus shopping untuk majlis sendiri.hek3.suke...

Berbalik kepada Along aja tadi, ada beberapa benda yg perlu aja uruskan utk majlis aja nanti:

1. Teman Along ke Nilai untuk shopping bunga2 an dan persiapan hiasan hantaran.FYI, my sis ni kreatip dan pandai gubah2 sume..so dia yang akan DIY hantaran dari pihak Aja.hehe~

2. Bertanyakan mengenai khemah pengantin utk makan beradap.rasanya tak cukup 1 khemah tapi nanti akan dibincangkan bersama Abah, Abg n Along..

3. Kad Kahwin..list2 nama dan no telepon masing2.ingatkan kena letak nama husben n wife my siblings

4. Doorgift. Bekas dan isinya ape? aduhhh.untuk VIP aka FPIL dah settle..utk tetamu yg datang belom settle

5. Meja bulat untuk makan beradap..for keluarga pengantin..nak 4 meja..OK Along..will contact vendor soon...

6. Serunding..Haaa.yang ni sebab ALong nak buat Pulut Kuning 2 tingkat.hehe..actually ada kek dalam plan cuma kami tak nak nanti my Abah bising2 sebab ada potong kek bagai..jadi potong jugak pulut kuning..buat syarat menurunkan darjah kepanasan my Abah.hahaha*Along jahat!*

7. Datang umah along ..bincang my proper plan.sume la..

Thanks to Along yang sudi menguruskan majlis kawen aja..sob3..sedihnya tak de mak dah..harap my Abah..aduh..jadi kenduri doa selamat je la..*ni pon die suro wat makan beradap duduk bersila je kat dalam rumah* sedih..tapi nak juga makan atas meja..xkire!:D

Bila dia buat itu ini aja dah rasa macam Along pulak yang beria2..dia nak kawen sekali lagi kot.hoho..jgn kak..anak kamu dah bujang.kui3


Ni my Along.hehehe..dun surprise!!!>_<


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

picairin said...

nasib baik ada along..=)

airuni said...

untung lah kan.. hahha.. mana ada org buat makan beradab duduk sila.haha