Sambungan Cerita Harum Manis

Hai semua! baby kite dah besar ni..1.9 kg dh dlm perot..gulppp.br 32 weeks sayang...mcm takut je awak besr sgt ke kang.momy diet la lps ni.hahaha

cite pasal mangga harum manis ni kan...MA siap order kat kawan die..1 kilo RM25 X 2kg + postage..adalah dekat 70 hengget gak.hahhahaa.dlm box tu ade 6 ketui je....MA kata ni wat celah gigi die je..my 1st impression masa makan..eieeeeee.x sedap!!! celah mana org kata buah ni sedap?? nak nanges rasa masa makan tu sbb mahal kan..sian MA..tp rupenye aja makan buah tu xmasak sgt..patutla x sedap.errrr.punye la x sabar lepas dapat terus potong kan.hahhaa

so..kami tunggu la 2 hari n tgk bau dh wangi..kulit dah kuning lebih2...aja potong sebiji...emmmmm.masa tu baru rasa.ooooo.ini rasa die..SEDAP wehh!!!!! aja makan sambil pejam2 mata nak bau wangi die n rasa lembut2 manis buah die.hahahha..cume MA xberapa gemar sebab 2-3 hari before tu kami baru balik dari trip to Kelantan-Terengganu..pulak mangga siam sume tgh musim..Mas Itam tu terbaek weh!!!!.sedap...n mangga yg kami kebas dari pokok umah biras kitorang pon sedap.berbaloi husben panjat pokok tu n amik 2 guni before diagih2 kanla.hahha..kami dpt la 7 biji besar2 gabak..sedap.manis..n if compare dgn harum manis..beza die harum manis xde serat..die xde macam urat2 tu...kalo makan tu macam makan telor la..n plus bau die wangi.hehe

OK..tu je la kot nak share..so now..kemengidaman aku dh terbalas..n masa g Tganu..aja pau durian kat husben..RM20 sekilo.bhahahha...balik dr hpoliday plak adik bg durian makan lg 3 ulas..perghhh.Menari2 baby A dalam perot..sori syg..panas ek?

#Semalam cek up @ 32 weeks kat gov hospital je..tmpt keje ak ler...so...mmg confirm dah gender.hehehe..2-3 x cek mmg c0nfirm..so maknye ni dh shoping almost complete brg baby...xbyk beli pon..byk recycle baju kakak masa newborn...tunggu die bsr sikit br beli baju cantek2 na baby.....x sabar nak jumpe awak!>_<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Harum Manis oooo Harum Manis

Sebenarnya since aku pregnant ni aku jarang mengidam benda bukan2...seingat2 aku..awal2 dulu aku craving pelam muda sampaikan aku panjat sendiri bangku nak capai buah pelam kat depan umah mertua aku.hahaha.tiap hari balik kerja amik ayraa aku panjat sendiri..sungguh xtahu malu.bhahaha


after tu ak teringinkan makan kacang pool..sampai merajuk dgn laki ak sebab masa ke Batu Pahat dia lambat2 kan nak ke kedai yg jual kacang pool tu sampai sana dah habes...uhuk3..dah la odw nak balik KL dah masa tu..naseb kawan ak ade inform kat sek 7 shah alam ada..nama kedai
? xtau..lupe dahhh..


next, patin masak tempoyak..sampai terliur2 aku nakkan makan bnda alah tu..laki ak xsuke masak tempoyak so die bolayan.sampai hati kan? last2 adik aku ternampak kat kedai mana ntah die belikan segedabak ikan patin masak tempoyak..lega wehhh  + sedih lakiku ignore..sob3

pastu xde dah...sampai skang dah masuk 30 minggu.hehe.TAPI! Last week ak terbaca dalam Kosmo ade cerita pasal buah pelam harum manis..terus ak kecur..dan dan tu gak ak text MA..die kata Maaaa...jauh sgt mengidamnye nape?huhu..ak nak gak...n sampai skang ak masih lom dapat..hari2 ak gugel gambar Harum Manis..ko gile?hahhaa..MA order kat kawan die tapi xmuncul2 pon..gantikan dl ngan pelam muda.ewww.ak xnak yg ni la.grrrr..{gedik je rasa since dh tau gender baby ni.hahaha}

ko tengok yekk..ade rasa terliur x nak makan?



Makan dgn pulut..emmm...mcm sdpnya..uwaaaaa.MA....lekasla suh kawan awk tu poskan!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kehamilan genap 30 minggu....

Alhamdulillah...dah hampir 30 minggu anak momy dalam perot momy ni..perot momy pon dh besar bulat dan mengancam.bhahaha..lagi 10 minggu nih...ke awal ciket?lallaa

Kehamilan kedua ni, aja & suami a bit relaks..x kalut macam waktu mengandungkan ayraa.bukan bermakna kami x gembira tau..tapi biasa la dah ade pengalaman so xde la kelam kabut..semuanya smooth n steady..Nak share ngan uols, pregnant kali ni aja decide untuk tak ambil susu khas utk ibu mengandung. Dulu aja minum Anmum tau, selera makan lak mmbuak2 maka jadilah aja sebagai ibu GDM.hehe

La ni..aja minum susu Anlene je..tambah dengan supplemen B complex, Calcium (shaklee), makan banayak2 sebab alahan cume kepada Kari Kambing..bhahaha..so more kepada natural process. Alhamdulillah baby sihat membesar mengikut cart baby..berat aja mmg bertambah2..jgn trkejut tgk aja..mokmok sungguh..suke makan mempelam masa awal2 mengandung..emosi pon terkawal kali ni. MA kata dah xde rasa nak sekeh2 aja compared to previous pregnancy.mengadanya kurang kata MA.hahaha..Biasala tu..setiap kehamilan adalah unik tau..berbeza2..mana tau dapat baby jantina berbeza jugak.lalaalala~

Actually dah buat scan 3D/4D di UMRA last 2 weeks.gender pon mcm 100% confirm dah tp yela  masih ade keraguan lg.hahhaa..xpayah announce sini la kan.InsyaAllah, doakan aja selamat bersalin July nanti..sempat beraya bersama anak & suami..hehe.xmau raya dalam wad plsss baby..jgn wat momy sedey tau..sob3

persiapan baby? emmm...boleh x nk recycle baju2 ayraa je? hahaha..baju newborn ayraa byk gak yg unisex..so dua2 jantina leh pakai.hahah..last Saturday, we went to SACC semata2 nk redah cr bedung baby, comforter & pampers..tapi dapatnye mcm2 trmasuklah baju si adik yg konon2 nk recycle bj kakak je tu kan.haha..tapi pampers xdapat sbb ade promo utk Mamypoko & Huggies je..Huggies ai xminat..bocor kuat! Mamypoko mmg la murah masa expo tu but still i refuse coz takut my baby comfort dgn pempers mahal.sob3..kedeks betul momy dady kan? 

So, lps dh beli yg penting2 ni br aja nak buka box baju kecik2 ayraa nak tgk mana yg boleh dipakai lg.haha..almari adik kene beli sesiap la kot en MA...kalo boleh berjimat kenapa nk beli baru semua.ye x? n plus today, my colleague offer amik baby cot anak die..die nak clearkan brg dlm rumah die...pucuk dicita ulam mendatang la ni.hahaha...nanti kite amik ye en MA..:)

OK...lepas ni kalo xupdate dah ingat aja bersalin InsyaAllah awal bulan 7.. kalo tetibe bersalin awal sikit tak tahu la..maafkan salah silap aja...doakan aja berjaya VBAC as my first exp was czer..:)

Assalamualaikum!>_< 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rumah dah nak siap!

Assalamualaikum semua!hehehe..

Wahh..bersawang balik blog ku ini...agak busy dengan tugasan hakiki sebagai HEO sejak kes denggi di HTAR dpt liputan...sejak dapat Pengarah baru..sejak dapat surat offer kursus..(haaaa.yang tu over sikit sbb ai bz nak abeskan cuti tahun jek!)....btw, since beberapa bulan yang lepas kami renovate rumah..soon by this weekend kami akan pindah ke rumah baru..tambah bz lg.huwaaaa.sakit pinggang dah...

Alhamdulillah..within budget sebab xsemua upah orang n kami jimatkan apa yg boleh dijimatkan.InsyaAllah..dah pindah nanti sikit2 aja nak deko rumah tu seperti mana yg aja inginkan..

ada sapa2 nak tolong aja kemas n pindah rumah x?hehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Offer Ijazah Lanjutan



Alhamdulillah..ade rezeki utk aku kembali belajar even bukan sepenuh hati.bhahahhaa.nama aku dah terpilih...Kasian loo anak2 guweee nanti..xpe..dady ada kan? boleh jaga ayraa dan baby kan? Syarat wajib utk aku confirm jawatan..so nak xnak kena la belajar balik..

Kursus Induksi dah LULUS
Exam JPA dah LULUS..
Next step..
bulan 9 nanti aku akan mulakan balik jadi student.kui3

(ingat senang nak keje gomen????hoho)

Untung2 lagi 2 tahun boleh konvo di UKM ade 2 line kat tgn gitu.sambil bawa anak2 amik gambar..wah...berangan! panjang lagi masa tu..semoga aku dan suamiku bertabah dalam tempoh 2 tahun mendatang..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Holiday : Langkawi


CAK!!!!


X beragak ko ye aja..terus letak gambar besar2 dulu.hehehe
Nak cerita pasal holiday kami sekeluarga bulan lepas..pergi bertujuh sebenarnya tapi godek2 kat komputer tak de plak gambar adik n husben die.bhahaha..
pergi Langkawi tujuan utama nak bawa abah aja sebab dah asyik disebut2 je Langkawi..ha bagi can la abah rasa camne naek feri g sana..percaya atau tak...2 tempat dalam gambar ni je kami pergi lawati..selain shoping la.bhahaha...
sedih wooo..tapi nak wat camna..bapaku kepeningan dan demam terus naek kete kabel.nak sangat naek dah pening.ngeee..

owh ye..sebelah aja tu mak tiri aja.mak aja dah lama meninggal masa daku di Matrikulasi lagi..sob3...*Alfatihah*

Kami plan bercuti 3 hari..gerak malam New Year 2015..tapi sepanjang jalan xnampak letup2 pon sbb sume berkabung kan tahun ni.ehhe..sampai kat jeti Kuala Perlis dalam kol 8.30 pagi sebab kami byk stop n bagi can adik ipar tido..dia dari semalamnya drive dari JB all d way to Perlis tau.hehe

Sampai Langkawi lepak2 tepi pantai dulu sambil makan rendang ayam + ketupat nasi.haha.ni la kalo bawa org tua.bekalnye itu le..MA yg mcm cacing kepanasan sbb die nak makan nasi gak.belikan la sebungkus gak.

Cek in kol 2 lebih camtu n diorang terus bantai tido..dats y kami xbyk jalan2..more to rest n shopping..

Cite pasal shopping nak dekat 1k gakla aja n MA abes sbb kami xborong coklat.kami borong kelengkapan rumah pinggan mangkuk n periuk *arahan ai ok!*...coklat sikit je sbb husben xbagi aja mkn coklat.sob3

Ayraa memang behave la die..momy die pon relaks sbb die nak duduk ngan nenek n atok die.ai jadi tauke besar la kat belakang.hahha

So far ok la..boleh la diplan lagi.mana tau lg 5 beradik tu nak join bercuti.tapi duet masing2 la..no support2.heeee


ni gambar di Makam Mahsuri...lepas tu rushing balik sbb my bapak dah membebel nk tido.kekeke

Next time ai upload cite jalan2 lagi eyhhhh..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rumah Baru Kami...

Assalamualaikum..

Tahun 2015 ni aja nak mulakan cerita tentang RUMAH!hehe...excited tau kalo cerita pasal rumah ni..Currently masih menyewa sebab rumah yg husben beli masih dalam renovation..rumah kecil je cukupla untuk keluarga kecil kami buat masa ni..Mana tahu ada rezeki 5-10 tahun lagi..boleh beli / buat rumah besar..bhahahaa...*berangan*

OK, nak dipendekkan cerita rumah tu rumah landed 2-storey beli atas orang...berurusan dengan owner rumah sendiri so kurang la sikit problem dari berurusan dgn agen.Jimat lebeh.hahaha
Kunci baru dapat kat kami tahun lepas bulan November.so sebulan lebih jugak la bercakaran dgan MA nak wat camne rumah tu.sebab rumah tu kecik, jadi kami decide pecahkan dapur dan tambah ruang di halaman belakang..so dapor dah alih ke belakang la plus with toilet...Maka kalau anda2 nak datang rumah aja..xde la aja segan sangat umah kecik cenenot,bhahaha..dah leh lari2 dah..:)

Start renovate bulan lepas tukang indon je buat.huhu..dah almost siap..skang tgh fasa pasang tiles..jadi tunggula...MA dah notis kat owner rumah jadi InsyaAllah lagi 2 bulan kami akan pindah ke rumah baru.Doakan urusan kami dipermudahkan ya! Duet dah makin mnyusut ni..sobsob..:(

Jom tengok gambar2 rumah kecik ni dalam pembinaan...rumah ni rumah style lama..owner die pon xjaga sgt..sob3..byk kuar duwet wehhh




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SELAMAT TAHUN BARU 2015!

Assalamualaikum..

Boleh tak nak cakap aja baru nak berjinak2 balik dgn blog ni?hahahhaa..dah 2015 rupenye...27 Jan sudahhh.gaji sudah masuk.bonus pon sudah masuk..so senyap2 je la wahai aja kerana tahun ni misi membajet diri..hahaha..sebab??

Masuk rumah baru...poket tak berkepuk2 lagi ni...now stage renovation..InsyaAllah by March dah leh masuk umah sendiri dah.Alhamdulillah...

Ayraa nak dapat adik baru..bhahahhaa...yang ni without plan tapi rezeki dari Allah jangan ditolak..EDD pon pandai anak momy pilih nak dkat2 dgn kakak.senang momy dady wat besday party uols kang!

Ok.stay tuned.InsyaAllah..nak cube update blog hari2 macam dulu...:)

gambar raya 2014 ni.hahahha...punyela momy ayraa pemalas!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS