Rumah Baru Kami...

Assalamualaikum..

Tahun 2015 ni aja nak mulakan cerita tentang RUMAH!hehe...excited tau kalo cerita pasal rumah ni..Currently masih menyewa sebab rumah yg husben beli masih dalam renovation..rumah kecil je cukupla untuk keluarga kecil kami buat masa ni..Mana tahu ada rezeki 5-10 tahun lagi..boleh beli / buat rumah besar..bhahahaa...*berangan*

OK, nak dipendekkan cerita rumah tu rumah landed 2-storey beli atas orang...berurusan dengan owner rumah sendiri so kurang la sikit problem dari berurusan dgn agen.Jimat lebeh.hahaha
Kunci baru dapat kat kami tahun lepas bulan November.so sebulan lebih jugak la bercakaran dgan MA nak wat camne rumah tu.sebab rumah tu kecik, jadi kami decide pecahkan dapur dan tambah ruang di halaman belakang..so dapor dah alih ke belakang la plus with toilet...Maka kalau anda2 nak datang rumah aja..xde la aja segan sangat umah kecik cenenot,bhahaha..dah leh lari2 dah..:)

Start renovate bulan lepas tukang indon je buat.huhu..dah almost siap..skang tgh fasa pasang tiles..jadi tunggula...MA dah notis kat owner rumah jadi InsyaAllah lagi 2 bulan kami akan pindah ke rumah baru.Doakan urusan kami dipermudahkan ya! Duet dah makin mnyusut ni..sobsob..:(

Jom tengok gambar2 rumah kecik ni dalam pembinaan...rumah ni rumah style lama..owner die pon xjaga sgt..sob3..byk kuar duwet wehhh




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: