kecamuk di hati..siapa tahu?



sejak ahad yg lalu I manage to read 2 novels..perghhh..lamanya xupdate dengan novel2 baru sekarang..dulu I la hantu & raja novel..every month mesti pegi MPH nak survey buku2 baru..tapi sejak2 dah keje ni..sejak dah berduet ni,makin jarang I beli novel..tak tahu ke mana duet2 I yang berlambak tu..(ayat perasan kaya..:P)

so, actually that 2 novels I borrow from my friend, Hasanah..one of the books is IMAN SURAYA & BISIK2 GELORA..this 2 books I manage to finish all only 1 day!hahhaa.gempak tak?
nampak sangat dah kebulur nak baca novel..
actually dua2 cerita ni kisah die berbeza la sikit tapi isi yang sama iaitu hati wanita yang berkecamuk dan bergelora je pasal masalah-masalah kasih sayang dengan sang suami or sang tunang or sang suami..
so.macam biasa la when I get this novel I memang akan baca tanpa stop and hanya akan stop bila cite tu pada helaian terakhir.tak kisah la I baca kat mana..dalam bilik ke waima tgh bercuti pun I boleh buat macam tu tau.hik2
p/s: jangan bawak novel untuk Hajar if nak pegi vacation or honeymoon yek...errrr

I baca dua2 novel, air mata pun tak berhenti2 mengalir.wahhh.syahdu kan..yela...I ni ratu nanges..tengok cite sedih nangis..tengok cite seram nanges..tgok spidermen pon I boleh nanges tau.uhuk2..masa kawan spidermen mati, Harry tu la...I yang feeling lebih2 then nanges teresak2..rasa macam bongok jek!hahaha..

untuk I, dua2 novel ni bagus la..boleh layan..tapi jgn layan time drive ye..takut terbabas..:P
I harap yang hobi I ni akan berterusan..dats better than shopping right? tapi tak tahu la boleh ke x nak stay dengan this hobby..peruntukan I semua dah lari for my wedding preparation, so perhaps u all can borrow your new n latest novels to me..I janji 1 hari je I baca..ahaks!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

prepaid tak jadik naek harga??!!!

Pelaksanaan cukai perkhidmatan enam peratus terhadap pengguna perkhidmatan talian telefon prabayar ditangguhkan sehingga kajian mengenainya selesai.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, keputusan tersebut dicapai setelah beliau mengadakan pertemuan bersama beberapa syarikat telekomunikasi di sini hari ini.
Menurutnya, kajian berhubung caj tersebut akan dilakukan pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan syarikat komunikasi terlibat. – Utusan

Yesss3…yahoooo…hore.hore.hore…
haaaa.itu la rasanya reaksi rakyat Malaysia sekarang ni bila tahu yang keputusan pelaksanaan cukai perkhidmatan 6% akan ditangguh kan. Secara jujurnya aku pun tak bersetuju dengan pelaksaan ni.ye la..aku pun pengguna prepaid juga walaupun sekarang dah upgrade kepada postpaid, but nombor lama yang menggunakan prepaid masih digunakan.

Sebab?
1.      Banyak nostalgia pahit manis..kisah percintaan.kisah pergaduhan.haaa.macam-macam la
2.      No ni aku guna dari aku masuk matrikulasi.tiap2 minggu aku gayut dengan arwah mak aku guna telepon ni.bukan aku telepon la sangat.kadang2 ak call just suro mak aku call balik.terkial2 la dia menekan nombor .heheh..miss that moment.wuwuwuw~
3.      Banyak no kawan-kawan aku dalam sim.malas aku nak salin balik satu-satu (bajet banyak kawan la ni.hehhe)
4.      Menjimatkan.xke?
5.      Kemudahan urusan kerajaan dan pencarian kerja. Aku memang dah letak no maxis aku kat mane2 so memang aku takkan buang la even dah pakai postpaid


Actually aku pakai postpaid sebab tuntutan cinta.hehe..xde la..my apek aka tuning aka bf aka teman bergaduh now stay kat Skudai, JB.further master kat sana.so paham2 je la..bila seorang di KL seorang di JB.Sah2 la bil melambung.dulu pakai postpaid nak jimat sampai seminggu sekali je kol.now? tiap-tiap jam dia kol aku.hehe.
Ni aku dan apek.hari2 macam ni la.hik3

Tapi apa-apa pun prepaid still menjimatkan.bayangkan 1 sms hanya 1 sen?60 sen?(caj yg nak dikenakan tu la…) dah dapat 60 sms.tak ke jimat?kan.kan.kan?
Untuk student terutamanya dan orang-orang yang tak mampu pakai postpaid, line prepaid memang berguna sementelaah sekarang ni zaman IT.zaman canggih2.so xmain dah nak jumpa face-2-face..now pakai sms, mms, fb dan twitter je.n semua tu memerlukan kos.kalo pakai prepaid at least kite tahu sejauh mana penggunaan kite and kita boleh kawal semua tu. So?xpayahla nak tambah caj 60 sen..semua benda nak dicas.ada tax..at last nanti, masuk toilet pun ade caj perkhidmatan.ha,time tu smeua orang terkejut beruk.ternganga-nganga xtahu nak cakap apa.kan?
lu pikirla sendiri.wassalammm..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lebaran mulia

Salam Aidilfitri buat semua..
cukup x puasa masing2 ni? Alhamdullilah..Ramadhan yang baru je ditinggalkan ni dapat disempurnakan even xsesempurna org laen.
preparation for raya macam biasa saja..cuma sayu jugak sebab malam raya tanpa mak.huhu..memikirkan tahun depan dapat ke aku beraya di rumah sendiri di pagi raya?
harap dapat la..kan en apex kan?huhu
hari raya tahun ni semua adik beradik balik kg.yela..kakak2 n abg semua dah kawen.tinggal lagi 3 anak dara n one of them will move to another step next year..lagi la xada orang.
memikirkan adik bongsu aku yang sampai sekarang xreti2 masak..(aku pon xreti sgt.he)
macam mana la agaknya malam raya kalo semua balik rumah mertua n tinggal la adik aku sorang..x kesian2.hehe

raya tahun ni we als decide to wear jubah/abaya/dress etc..saja nak meriah2 coz this is my last raya as single so nak gedik2 gatal camtu la dulu.next year xtahu dpt menggedik ke x.hehe
so raya pertama macam biasa kami beraya dulu dgn adik beradik.abah dan maksu(my stepmother)..
then, followed by my auntie and uncle..diorang akan datang ke rumah aku untuk berziarah.berkumpul beramai 2 dan buat tahlil sekejap.pastu baru makan2 dan sesi bagi ang pau.hehe.
lepas tu xde dah.rehat kepenatan & sambung balik beraya ke rumah nenek2 and org2 tua petangnya.macam biasa la..as anak dara pingitan, kenala ikot je ke mana bapamu pegi.kan?:)

raya kedua: biasa2 saja.tugas aku banyak di dapur.memasak.buat air and hidang.umah org tuala kata kan..emmm.xdapat beraya dengan apek lagi.huuu

raya ketiga: open house.heheh.yeah3..its not open house actually..die macam ni la.tiap2 tahun akan ada sekumpulan budak2 kampung (lelaki sahaja yek) akan datang beraya ke setiap rumah di kampung aku.so diorang konvoi2 beramai2 dalam 50++ orang g setiap rumah ke rumah..so menu kat rumah aku ni dah femes sangat.mest makan berat, jadik tahun ni buat la mihun sup pulak..
tyme ni la pakcik2 n makcik2 aku yang laen datang makan.aduhhh.x terlayan kowt...
my apek plak g beraya dengan kawan2 die dgn aku xdpat nak temankan dia langsung sebab terlampau sibuk.at last, petang lepas event habes barula kitorg meet up and pegila beraya beberapa rumah termasuklah rumah bakal mertua aku.hehe.nak g sorang segan..so bawak kawan2 sekali.haaa..xadala terasa segan sangat kan?

so..kutipan duet raya mcm mana?haha.seriously, aku still dapat duet raya sampai sekarang.umo dah 24 ni..tahun depan confem xdapat..emmm.nak kawen lepas raya la.boleh x?nak duet raya tahun dpn.huhuhu
em..nak tulis ape lagi ek?hehe..dah blur nak tulis ape..aku happy raya tahun ni..persiapan biasa2 saja n harap tahun depan lebih meriah dgn kehadiran org baru dalam keluarga & hidup aku.ehemmm3.heheh
lastly, check my photos here!

kami dan seekor kumbang sulung.anak buah aku.hehe..

haaa.yang tgh tu kumbang pertengahan.anak buah aku jugak

ni aku dan adik aku..sama x.sama x?he 


tu je kowt yang aku nak share ngan korang..ada lagi gambar2 laen tapi malas la nak upload.ini kan blog.hehe

p/s: aku nak minta maaf zahir dan batin kalau ada yang tersalah silap.aku ni jenis kasar sikit tapi kalo dah kenal actually aku kasar luaran je.dalaman tidak ye.ni la jadiknye..apa-apa hal aku tetap manusia biasa yg ada hati dan perasaan.ada berbuat salah n marah jika ada yg mengguris hati.kalo ada yang kecik hati, aku minta maaf dari ujung tudung sampai ujung stoking..chawwww.(^_^)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS