lebaran mulia

Salam Aidilfitri buat semua..
cukup x puasa masing2 ni? Alhamdullilah..Ramadhan yang baru je ditinggalkan ni dapat disempurnakan even xsesempurna org laen.
preparation for raya macam biasa saja..cuma sayu jugak sebab malam raya tanpa mak.huhu..memikirkan tahun depan dapat ke aku beraya di rumah sendiri di pagi raya?
harap dapat la..kan en apex kan?huhu
hari raya tahun ni semua adik beradik balik kg.yela..kakak2 n abg semua dah kawen.tinggal lagi 3 anak dara n one of them will move to another step next year..lagi la xada orang.
memikirkan adik bongsu aku yang sampai sekarang xreti2 masak..(aku pon xreti sgt.he)
macam mana la agaknya malam raya kalo semua balik rumah mertua n tinggal la adik aku sorang..x kesian2.hehe

raya tahun ni we als decide to wear jubah/abaya/dress etc..saja nak meriah2 coz this is my last raya as single so nak gedik2 gatal camtu la dulu.next year xtahu dpt menggedik ke x.hehe
so raya pertama macam biasa kami beraya dulu dgn adik beradik.abah dan maksu(my stepmother)..
then, followed by my auntie and uncle..diorang akan datang ke rumah aku untuk berziarah.berkumpul beramai 2 dan buat tahlil sekejap.pastu baru makan2 dan sesi bagi ang pau.hehe.
lepas tu xde dah.rehat kepenatan & sambung balik beraya ke rumah nenek2 and org2 tua petangnya.macam biasa la..as anak dara pingitan, kenala ikot je ke mana bapamu pegi.kan?:)

raya kedua: biasa2 saja.tugas aku banyak di dapur.memasak.buat air and hidang.umah org tuala kata kan..emmm.xdapat beraya dengan apek lagi.huuu

raya ketiga: open house.heheh.yeah3..its not open house actually..die macam ni la.tiap2 tahun akan ada sekumpulan budak2 kampung (lelaki sahaja yek) akan datang beraya ke setiap rumah di kampung aku.so diorang konvoi2 beramai2 dalam 50++ orang g setiap rumah ke rumah..so menu kat rumah aku ni dah femes sangat.mest makan berat, jadik tahun ni buat la mihun sup pulak..
tyme ni la pakcik2 n makcik2 aku yang laen datang makan.aduhhh.x terlayan kowt...
my apek plak g beraya dengan kawan2 die dgn aku xdpat nak temankan dia langsung sebab terlampau sibuk.at last, petang lepas event habes barula kitorg meet up and pegila beraya beberapa rumah termasuklah rumah bakal mertua aku.hehe.nak g sorang segan..so bawak kawan2 sekali.haaa..xadala terasa segan sangat kan?

so..kutipan duet raya mcm mana?haha.seriously, aku still dapat duet raya sampai sekarang.umo dah 24 ni..tahun depan confem xdapat..emmm.nak kawen lepas raya la.boleh x?nak duet raya tahun dpn.huhuhu
em..nak tulis ape lagi ek?hehe..dah blur nak tulis ape..aku happy raya tahun ni..persiapan biasa2 saja n harap tahun depan lebih meriah dgn kehadiran org baru dalam keluarga & hidup aku.ehemmm3.heheh
lastly, check my photos here!

kami dan seekor kumbang sulung.anak buah aku.hehe..

haaa.yang tgh tu kumbang pertengahan.anak buah aku jugak

ni aku dan adik aku..sama x.sama x?he 


tu je kowt yang aku nak share ngan korang..ada lagi gambar2 laen tapi malas la nak upload.ini kan blog.hehe

p/s: aku nak minta maaf zahir dan batin kalau ada yang tersalah silap.aku ni jenis kasar sikit tapi kalo dah kenal actually aku kasar luaran je.dalaman tidak ye.ni la jadiknye..apa-apa hal aku tetap manusia biasa yg ada hati dan perasaan.ada berbuat salah n marah jika ada yg mengguris hati.kalo ada yang kecik hati, aku minta maaf dari ujung tudung sampai ujung stoking..chawwww.(^_^)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: