prepaid tak jadik naek harga??!!!

Pelaksanaan cukai perkhidmatan enam peratus terhadap pengguna perkhidmatan talian telefon prabayar ditangguhkan sehingga kajian mengenainya selesai.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, keputusan tersebut dicapai setelah beliau mengadakan pertemuan bersama beberapa syarikat telekomunikasi di sini hari ini.
Menurutnya, kajian berhubung caj tersebut akan dilakukan pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan syarikat komunikasi terlibat. – Utusan

Yesss3…yahoooo…hore.hore.hore…
haaaa.itu la rasanya reaksi rakyat Malaysia sekarang ni bila tahu yang keputusan pelaksanaan cukai perkhidmatan 6% akan ditangguh kan. Secara jujurnya aku pun tak bersetuju dengan pelaksaan ni.ye la..aku pun pengguna prepaid juga walaupun sekarang dah upgrade kepada postpaid, but nombor lama yang menggunakan prepaid masih digunakan.

Sebab?
1.      Banyak nostalgia pahit manis..kisah percintaan.kisah pergaduhan.haaa.macam-macam la
2.      No ni aku guna dari aku masuk matrikulasi.tiap2 minggu aku gayut dengan arwah mak aku guna telepon ni.bukan aku telepon la sangat.kadang2 ak call just suro mak aku call balik.terkial2 la dia menekan nombor .heheh..miss that moment.wuwuwuw~
3.      Banyak no kawan-kawan aku dalam sim.malas aku nak salin balik satu-satu (bajet banyak kawan la ni.hehhe)
4.      Menjimatkan.xke?
5.      Kemudahan urusan kerajaan dan pencarian kerja. Aku memang dah letak no maxis aku kat mane2 so memang aku takkan buang la even dah pakai postpaid


Actually aku pakai postpaid sebab tuntutan cinta.hehe..xde la..my apek aka tuning aka bf aka teman bergaduh now stay kat Skudai, JB.further master kat sana.so paham2 je la..bila seorang di KL seorang di JB.Sah2 la bil melambung.dulu pakai postpaid nak jimat sampai seminggu sekali je kol.now? tiap-tiap jam dia kol aku.hehe.
Ni aku dan apek.hari2 macam ni la.hik3

Tapi apa-apa pun prepaid still menjimatkan.bayangkan 1 sms hanya 1 sen?60 sen?(caj yg nak dikenakan tu la…) dah dapat 60 sms.tak ke jimat?kan.kan.kan?
Untuk student terutamanya dan orang-orang yang tak mampu pakai postpaid, line prepaid memang berguna sementelaah sekarang ni zaman IT.zaman canggih2.so xmain dah nak jumpa face-2-face..now pakai sms, mms, fb dan twitter je.n semua tu memerlukan kos.kalo pakai prepaid at least kite tahu sejauh mana penggunaan kite and kita boleh kawal semua tu. So?xpayahla nak tambah caj 60 sen..semua benda nak dicas.ada tax..at last nanti, masuk toilet pun ade caj perkhidmatan.ha,time tu smeua orang terkejut beruk.ternganga-nganga xtahu nak cakap apa.kan?
lu pikirla sendiri.wassalammm..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

dhiera said...

banyak pulak die membebel~
kalau u tanya i, i tak kesah~

::Aja:: said...

ahaks...eventhough i bukan jadi pengguna prepaid sgt tapi i terasa jugak tau..no lama masih ada..xpatut.sgt xpatut.kekeke