yeay!thanks....DMZ Design & Ukir

Salam semua...

Hai2....macam mana puasa sumer orang ni..dah hari ke-5 kan? moga2 masing2 boleh bertahan hingga ke hujungnya.Alhamdulillah setakat ni aja still boleh g teraweh even dah tertinggal 1 hari..terrrr...ok..xdisengajakan.kepenatan.hehehe..

Orang laen tadarus quran mesti dah berjuzuk2..xpe2 slow2..aja ngan MA je slalu lumba2 sape habes juzuk 1 dulu...sape habis surah al-imran dulu.hahhaa.~


Hari tu ada tanya kat my OP for both wedding..nak tengok teaser gambar kami..dah nak absi dah pengantin barunye..xdapat2 tgk lagi.kan? huhu..so diorang post la sikit2 bagi kami tengok..kan..dah lega hati.hehe..mmg tahu album amik masa 1-2 bulan utk siap tapi just bagi kami tgk teaser..sure senyum je tau..~

Btw..thanks tenaga kerja Ukir Photography & DMZ Design..even pakej diambil pakej sedang2 jek..tp from d teaser yang ada, aja rasa suka dan puas hati..x sabar nak tgk output die..:D


Nah..tengok le sendiri yekk...

hehe..cutenye MA..*Jatuh cinta jap*

gedik2 tunjuk cincin la..

Our Pengapit...He is our best friend...and SHE is my niece.kekeke.

Our Ring...:D

Us...guess where we capture this picture?hehehe.
Jap..nape MA hensem sgt..looks korean la B..Pengsan jap*_*

Ai yang over..:P

Ok..till then..ahaks...opsss.lupa nak bagitau..ni gambar majlis bertandang..gambar kat majlis aja macam xde teaser je..sob2.tunggu raya la baru review ehhh.hehe

copppp..ada 1..tp ni time outdoor di Jeram, Kuala Selangor..:D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Ramadhan

Salam semua! 


wahhhh..dah hari ke-3 berpuasa..sedar xsedar kan? macam mana korang? OK X? B2B cam DHIERA sah2 tgah marathon and mood bertukar jadi bridzella kan? hehe..1 month to go honey..:D

Aja nak ucapkan selamat berpuasa, selamat menunaikan ibadah..g teraweh yekk..banyak fadhilat berteraweh tau..baca Quran.azam aja dan MA nak habeskan 30juzuk dlm masa sebulan ni..doakan berjaya ye..sekarang dah masuk juzuk 3



jgan membazir dan ikutkan sangat nafsu membeli walaupun aja salah seorang pengunjung tegar bazar..tapi beli yg perlu je okay?heheh..


3 days fasting with husben, memang best..baru 3 hari dah kecoh sebab aja jenis xsuka bgun sahur..MA lak wajib makan nasi tyme sahur..mana x nye..petang2 die sibuk bertukang..xabes2 laki ku bertukang tau..kelentang kelentung kat dapur baru 2 x..lain2 makan ngan fam.opsss.xmasak le.haha


ni nak share picca aja & MA yang sebulan lepas..alaaa.masa wedding aja tu..perghhh..sebulan lebih baru dapat tgk picture..sampai hati OP..ai jeles tau tgk semua pengantin2 baru review gmbr tapi aja gmbr pon xde.hahah..insyaAllah OP kata before Raya dapatla album gambar tu..lain2 cuci sendiri kot sebab memang amik pakej basic..kalo x mana dapat 700++ kan?kekeke...


OK..sila bertabah dan bersabar ye aja..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baby..baby...baby...:D

ehem3..

nak kongsi ni je.Bukan aja yg mengandung lagi oekhhh...:)
bace kat blog Intan Berlian...camne nak dapatkan anak laki?

pe kes ko aja? hahaha..sambil2 merenung bila la nak preggy..udehhh...masak pun xterror lagi..kemas rumah pon kelam kelibut lagi.sabtu ahad je lepak depan tv,,husband bertukang kat belakang..alaaa.biarkan..sape soh rajin sgt.mihahaha...jahat kan?

nahhh..sila baca ye..:


ehhh..ni kek rainbow tyme wedding..ko pehal macik aja?;p

Haaa..ni betul...:)


OMG! Comel x? comel kan? nak comel cam baby Zara ni.hik3




Dr. Hamid Arshad's ovulation guide for baby's gender
Original Message Excerpts from Dr.Hamid Arshad's Q&A article : 
Sang isteri mahupun sang suami sekalian..bolehlah membuat pengiraan dari tarikh sang isteri datang haid. Contoh pengiraan adalah seperti dibawah, :-

KALENDAR KESUBURAN BULANAN 
( cth; sekiranya haid sang isteri jatuh pd 1hb )

Hari Haid : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 ( 10hari )

Hari Subur ( Anak Lelaki ) : 11,12,13,14,15,16,17 ( 7 hari )

Hari Subur ( Anak Perempuan ) : 18,19,19,20,21,22,23 ( 7 hari )

Hari Tidak Subur : 24,25,26,27,28,29,30 ( 7 hari )

Berdasarkan kalendar di atas, Puan-puan bolehlah sesuaikan dengan tarikh terakhir haid puan-puan bagi mendapatkan tarikh yang sesuai untuk bersama suami bagi mendapatkan anak. Sekiranya haid Puan jatuh pada 23hb, maka sesuaikan dengan kalender tersebut di atas. Tulislah tarikh tersebut dengan tulisan kecil di bahagian atas kelender tersebut, supaya Puan mendapat tarikh yang sebenar untuk bekerja keras bersama suami.
Walaupun masa haid Puan hanya selama 6 atau 7 hari, tetapi telur akan mula berfungsi selepas hari ke 10.

Jadi pada hari ke 11 hingga 17, Puan dalam keadaan subur yang amat sangat dan kemungkinan untuk mendapat anak lelaki adalah cerah.

Mulai tarikh 18 hingga 23, adalah hari-hari untuk mendapatkan anak perempuan
Bila tiba pada hari tidak subur di atas 24 hingga 25 ( lagi seminggu nak period ) puan akan rasa sakit-sakit badan, sakit kepala dan moody. Itu salah satu tanda puan akan didatangi haid dalam masa seminggu dan waktu period semula akan jatuh pada 30hb ( selalunya akan tercepat atau selewat sehari ) dari tarikh period terakhir.

CREDIT TO: Intan Berlian

ok..paham x? marilah kita semua berusaha yek..gambate!!!:D



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Review: Majlis Bertandang [10 June 2012]

Dear my blog, 


please jgn marah kat aja sebab lama x singgah..aja busy sangat2..hanya sempat bukak2 je tapi aja xsempat nak tulis.. now? masih busy tapi curi masa di waktu pagi..*sigh*


Ha...aja nak review majlis bertandang ni...cepat2 meh dgr?:D


Theme majlis bertandang aja adalah Hijau+Silver..tapi kami pakai dress & kot cream!hahaha..barula nampak pengantin..kalo pengantin sama baju ngan family, lgsung..:)


Nah...tepek gambar2 baju kami & make up aja sume..Oh ya...MUA aja orang yg sama make up kan aja tyme majlis resepsi belah aja..>_<
Ni Overal of OUR wedding attire..bersepah je bilik.ahaks~

Background pelamin.hehehe~

NGAN kawan2 UPM..Nor, Kak Roai (luvly housemate) and Dhiera

5 out of 7 siblings..:D
Banyak kisah coretan pahit manis masa majlis ni..tapi Aja hepi sebab semuanya berjalan dengan lancar. Cuma yg sedih sebab aja xbanyak gambar nak share. Masih menunggu dari my OP..:(


Yang Manis-Manis :

  • Aja dan MA diarak naek kete BMW yg dah siap dihias.hahhaa..rajin adik ai buatkan hiasan..:p    , Driver is pengapit lelaki a.k.a kawan kami & pengapit pompuan my ank buah..jgn xtahu anak kakak aja ni sebaya ngan aja
  • Di sana, kami disambut dengan kompang tipu.haha.PA System aje..
  • Makanan beradap sangat2 sedap..aja punye udang besar 2 cucuk yg ade 3 ekor secucuk tu yek..ayam panggang, daging masak palembang..emmm.macam2 la..dengan buah2 an
  • Kek yg sangat comel & sedap!thumbs up to my hubby! *die yg pilih* tapi warna aja yg pilih.hehe..Hijau putih dan2 aja request ade daun2 warna kuning. Sangat2 menyerlah okay kek tu *suka*
  • Pelamin yg simple tapi sangat cantek.Kami tak merenjis, hubby xmau dia kata hormatkan fam belah aja..thanks hubby!
  • nampak x? ada yg bagi brg2 dapur..kotak paling besar OK!Hahah~
  • Hadiah2 yg sangat banyak dan best2..gelak je kitorang tyme bukak2 hadiah.hahaha..
  • Sesi outdoor & bergambar yg sangat happening & best.! thanks to my OP even mula2 bengang jugak sebab pengantin dah nak sampai tp OP xsampai2 sebab sesat..adoiii.angin je tyme tu..Naseb die sampai tepat pada waktunya..:)
  • Dapat husben la..mahu x manis je memanjang!muahahha~

Yang Pahit-pahit sikit le :

  • Masa tengah sibuk make up xde sapa pon tolong angkatkan barang2 kami..memang hampa kot tapi control..sanggup diorang tengok je pengantin angkat beg and segala peralatan sendiri ke dalam kete..kuang asam sungguh!:(
  • Payung pengantin tertinggal!!!my god..mmg tyme tu nak nanges dah dalam kete..Ni la..sume xmau tgk2..maen jalan je..nak harapkan pengantin wat semua..
  • xde sape tolong masa pagi Ahad tu..sume dtg tyme tu je so xde sape settlekan hal2 tertunggak..mak tiri lagi le senyap aje..bukan nak tanya ape2..parah sungguh hati
  • OP datang lewat sebab sesat..naseb sempat.fuhhhh
  • Bertambah parah bila masa makan beradap orang yg aja harap makan sama2 xde and suddenly orang yg xsepatutnya ada!grrrrr..aja memang marah masa tu..*ni marah sendiri*
  • aja ada 7 beradik..yg ada tyme tu cuma 5 termasuk aja..at least aja nak 1-2 adik beradik aja makan sama2 termasuk ade makcik and pakcik..tapi sekali keluarga mak tiri yang makan! what d ***! aku xde invite ko utk makan sma2 pon. n ko bukan abg aku..mak tiri aja bawak kerabat die terus makan kat meja beradap.mana aja xsedih,...huk3.
  • lepas tu buang jauh2 rasa marah tu terus nak hepi2 amik gambar..biarlah..benda dah berlaku..tapi i will make sure masa my kakak and my adik kawen, you all are not allowed..i will make sure kami2 yg ada..tetttt~   aja nak share my happiness with my close family to appreciate their helps during my day but i felt very sad coz benda tu x ada..sampai sekarang aja rasa xbest.huhu

*jahat sangat eh ayat aja? tapi ni keyataan.aja memang bengang sgt part makan beradap.lain OK..hahaha*

Overall, diorang organized majlis dgn sgt bagus and smooth aje...aja memang x involve dlm majlis belah husben sebab xmahu la nanti dikatakan macam2..xmanis pulak kan menyebok.. aja follow je apa In law buat..cuma bab baju n make up je aja wat sendiri.hehehe


OK.nanti2 kalau gambar aja dah dapt aja update kat sini yek.....CHIOwwww...~

~US~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS