Review: Majlis Bertandang [10 June 2012]

Dear my blog, 


please jgn marah kat aja sebab lama x singgah..aja busy sangat2..hanya sempat bukak2 je tapi aja xsempat nak tulis.. now? masih busy tapi curi masa di waktu pagi..*sigh*


Ha...aja nak review majlis bertandang ni...cepat2 meh dgr?:D


Theme majlis bertandang aja adalah Hijau+Silver..tapi kami pakai dress & kot cream!hahaha..barula nampak pengantin..kalo pengantin sama baju ngan family, lgsung..:)


Nah...tepek gambar2 baju kami & make up aja sume..Oh ya...MUA aja orang yg sama make up kan aja tyme majlis resepsi belah aja..>_<
Ni Overal of OUR wedding attire..bersepah je bilik.ahaks~

Background pelamin.hehehe~

NGAN kawan2 UPM..Nor, Kak Roai (luvly housemate) and Dhiera

5 out of 7 siblings..:D
Banyak kisah coretan pahit manis masa majlis ni..tapi Aja hepi sebab semuanya berjalan dengan lancar. Cuma yg sedih sebab aja xbanyak gambar nak share. Masih menunggu dari my OP..:(


Yang Manis-Manis :

  • Aja dan MA diarak naek kete BMW yg dah siap dihias.hahhaa..rajin adik ai buatkan hiasan..:p    , Driver is pengapit lelaki a.k.a kawan kami & pengapit pompuan my ank buah..jgn xtahu anak kakak aja ni sebaya ngan aja
  • Di sana, kami disambut dengan kompang tipu.haha.PA System aje..
  • Makanan beradap sangat2 sedap..aja punye udang besar 2 cucuk yg ade 3 ekor secucuk tu yek..ayam panggang, daging masak palembang..emmm.macam2 la..dengan buah2 an
  • Kek yg sangat comel & sedap!thumbs up to my hubby! *die yg pilih* tapi warna aja yg pilih.hehe..Hijau putih dan2 aja request ade daun2 warna kuning. Sangat2 menyerlah okay kek tu *suka*
  • Pelamin yg simple tapi sangat cantek.Kami tak merenjis, hubby xmau dia kata hormatkan fam belah aja..thanks hubby!
  • nampak x? ada yg bagi brg2 dapur..kotak paling besar OK!Hahah~
  • Hadiah2 yg sangat banyak dan best2..gelak je kitorang tyme bukak2 hadiah.hahaha..
  • Sesi outdoor & bergambar yg sangat happening & best.! thanks to my OP even mula2 bengang jugak sebab pengantin dah nak sampai tp OP xsampai2 sebab sesat..adoiii.angin je tyme tu..Naseb die sampai tepat pada waktunya..:)
  • Dapat husben la..mahu x manis je memanjang!muahahha~

Yang Pahit-pahit sikit le :

  • Masa tengah sibuk make up xde sapa pon tolong angkatkan barang2 kami..memang hampa kot tapi control..sanggup diorang tengok je pengantin angkat beg and segala peralatan sendiri ke dalam kete..kuang asam sungguh!:(
  • Payung pengantin tertinggal!!!my god..mmg tyme tu nak nanges dah dalam kete..Ni la..sume xmau tgk2..maen jalan je..nak harapkan pengantin wat semua..
  • xde sape tolong masa pagi Ahad tu..sume dtg tyme tu je so xde sape settlekan hal2 tertunggak..mak tiri lagi le senyap aje..bukan nak tanya ape2..parah sungguh hati
  • OP datang lewat sebab sesat..naseb sempat.fuhhhh
  • Bertambah parah bila masa makan beradap orang yg aja harap makan sama2 xde and suddenly orang yg xsepatutnya ada!grrrrr..aja memang marah masa tu..*ni marah sendiri*
  • aja ada 7 beradik..yg ada tyme tu cuma 5 termasuk aja..at least aja nak 1-2 adik beradik aja makan sama2 termasuk ade makcik and pakcik..tapi sekali keluarga mak tiri yang makan! what d ***! aku xde invite ko utk makan sma2 pon. n ko bukan abg aku..mak tiri aja bawak kerabat die terus makan kat meja beradap.mana aja xsedih,...huk3.
  • lepas tu buang jauh2 rasa marah tu terus nak hepi2 amik gambar..biarlah..benda dah berlaku..tapi i will make sure masa my kakak and my adik kawen, you all are not allowed..i will make sure kami2 yg ada..tetttt~   aja nak share my happiness with my close family to appreciate their helps during my day but i felt very sad coz benda tu x ada..sampai sekarang aja rasa xbest.huhu

*jahat sangat eh ayat aja? tapi ni keyataan.aja memang bengang sgt part makan beradap.lain OK..hahaha*

Overall, diorang organized majlis dgn sgt bagus and smooth aje...aja memang x involve dlm majlis belah husben sebab xmahu la nanti dikatakan macam2..xmanis pulak kan menyebok.. aja follow je apa In law buat..cuma bab baju n make up je aja wat sendiri.hehehe


OK.nanti2 kalau gambar aja dah dapt aja update kat sini yek.....CHIOwwww...~

~US~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 orang doakan kesejahteraan aja..:

SOULMATE is said...

cntiknya.muka ada irasla.pjg jdoh ;)

::Aja:: said...

InsyaAllah..thanks dear..pray the best for Us..~:D

Rahmah said...

selamat pengantin baru....

Shareena Delaila said...

Alahai..cian haja..patutnya kena ada seorang yg kenal keluarga haja and then uruskan siapa yg suppose duduk kat meja beradap tu..

orked violet said...

both Jaja ngn husband cm muke cine La! ngeeee

::Aja:: said...

yang husben mmg kacuk cina..dats y muka cina..aja? jawa..hahaha..tu mekap je tebal...grrr