Review [ Busana Nikah]

huhuhu...

aja yang malas nak hupdate...nak update tapi malas nak taip..naseb baek xmalas nak kawen.ehhh3*_*

Okay2..dah habis mereview pasal majlis, now aja nak cerita pasal busana nikah saya..:>
basi ke tak basi ke saya nak cite gak *mood gedik*

Aja cuma pakai baju kurung moden jek untuk akad nikah..Saja nak nampak natural, suci, bersih, wangi dan mempersona..hik3

Kainnya MA dah bagi setahun yang lepas masa tunang. Bapak lama simpan kain. Orang kata xbaik simpan lama2 sebab nanti material dia akan rosak.. Alhamdulillah kain tu dalam kondisi yang bagus even orang len kata xcantek..biaq p la..MA beli kot...aku terima seadanya.chewahhhhh~

So, Aja antar kat tailor sejatiku, Auntie Wong, kedai dia kat PKNS S.Alam. Mahal sikit la tapi aja puas hati sebab dia pandai jahit kain mahal. Kalau kita nak murah2 bg kain murah, jgn bg kain mahal kat tailor dgn bayaran murah. Bukan aja mencemuh tapi dah ada experience baju chiffon buat kat tailor murah, hancus baju tu, aja jugak kene repair balik semuanya. huh!
Asal nampak baju cukup le..:)

Manik2 kat baju tu....

 aja request kat My Along utk jahit.huk3..dengan tangan dia yg sakit, dengan kebisian dia sebagai wedding planner, tukang masak dan sebagainya, malam2 dia p jahit manik kat baju aja..*sadis tak*..Aja nikah Jumaat, siap jahit manik Khamis.hahahah~
* Saya sgt adore my sis punye hasil jahitan, hiasan, baju, makanan dan sbgainya *

Tudung?
Warna ungu beli kat PKNS S.Alam jugak harga RM15.Hehe~
Actually dah beli tudung sifon warna putih tapi warna xnaek..putih suciiiiiiii aje..~ So, mereka cadangkan pakai warna lain, so becoz of my theme is pink purple for akad, Aja cari tudung ungu nak ke pink.hehe


teheeee~
Kasut?
Aja beli kat Mines, brand Lee Sandee.. Masa ni sebenarnya da plan n janji dgn MA nak g Mines carik kasut.. Pastu tyme tu mmg hangat kan, asyik gaduh aje..die refuse xmahu pegi.Dia kata p dekat2 sudah...amoi2..panas jugak la Aja tyme tu..dah la datang lambat pastu suruh ikut dia pegi wedding kawan dia dulu..lagi laa PANAS..Dan2 dia salah tarikh pulak..Aja tarik muka seribu dah masam gila mengalahkan mangga muda ni terus cakap " Dah! Hantar saya balik..Saya xmahu kuar dengan awak kalo awak nak pegi OU.Saya nak p Mines"..tup2...

Die pusing balik terus hantar aja balik.Perghhhhh..berdarah hatiku ini..Terus call adik jom g Mines..sekarang..xhirau dah MA..Dah petang2 tyme kami sibuk window shopping MA call, sms nak pujuk le konon2 tp den bolayan..dah esoknya baru cakap semalamnye g cari kasut kat Mines and bersukaria.Padan muka MA *Opsss.sekarang baik dah..xgaduh dah..tyme tu je..:P*

*Panjang kan cite nak cari kasut? hahahha..layan kan aje la...:P*



Veil
Ha...veil made by my fren, Kak Lijah,.. Honestly , Aja rasa cam sesuatu yg kureng kat veil tu..aja mintak bunge lain tapi kak lijah wat munge lain.uhuk3..masa dapat tu tinggal seminggu nak kawen..aja pandang je veil tu lama2 nak cari feel..dah 3-4 hari baru dapat feel redha & suka kat veil tu..*propa*

but, actually veil tu sgt2 cantek..cuma bila bunganya jadi lain macam, aja pon feel laen macam.hahaha..anyway, masa kenduri ramai puji veil aja cantek..Thanks Kak Lijah!


                                       
                                     Bunga Tangan?
aja order kat Nia Ain, rakan B2B gak...aja punye spesel sikit.besar!!!terkejut aja masa dapat tu " eh...dlm gmbr kecik je.." rupa-rupanya memang kecik yg die design before ni..tapi untuk aja dia buat besar dan sangat2 cantek ok?:D

DAHH..penat kan baca bebelan ku..x jadi 'wordless wednesday' dah.hik3

                                          

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

Cik Zimie said...

samer jela kita aja, baju kurung moden jer untuk baju nikah, yg penting simple dan nampak suci gitu heeeee

picairin said...

nak kasut cam g2 jugak! hehe

::Aja:: said...

@zimie: hehe.kan? boleh pakai tyme raya x?opsss..tyme tunang dh kai dress..so, nikah nak yg simple je..

@picairin: kasut tu cantek.puas hati!haha.nnt post gmbr full yek..carila kat mines.byk design2 kasut yg cantek n harga pon xmahal sgt.

Auni said...

chantik kan kasut aku pilih. hahaha... *nak jugak*

::Aja:: said...

@auni: omaiiiig..ramai bermint dgn kasut ai ya?hehhe..ni sure ke show off pas ni.kih3