Review [1st Day of Wedding Reception]

Salam semua...

Nah..kembali aja mereview majlis perkahwinan aja yg dah berlalu 2 minggu yg lepas. Ahaks~

Macam aja cakap dalam post sebelum ni, kami adakan majlis ni 3 hari 2 malam.muahahaha..nampak cam sakan je kan, tapi sebenarnya biasa2 jek..jadi macam 3 hr 2 mlm sebab aja nikah Jumaat, Kalau tak 2 hari 1 malam je..:D

Untuk kenduri aja ni, abah aja tumbangkan seekor lembu..tak tahu la besar mana sebab kami dapt tgk lembu yg dah siap dilapah...abah upah tukang sembelih utk sembelih kat tempat lain, nanti busuk umah kalau sembelih kat area rumah. Pagi2 Sabtu tu semua dah bangun awal, siap2 utk sarapan iaitu Pau Seri, Karipap, cucur badak., nasi impit, kuah lodeh, sambal..haaa.banyak tak? *aku review makanan ke ni?*

Pau Seri tu ada 3 flavor. Jumlah dalam 500 la..banyak tu..xmuat peti ais aja.hehe..Actually Pau tu sponsored by PAU SERI..Aja menang contest hari tu..leh refer kat SINI..Lain2 dibuat secara bergotong-royong..best kan..kan?

Maka, orang rewang dah datang seawal 8.30 pagi utk proses memasak dan menyediakan bahan masak.Adala ketua masak tapi yg datang pon ramai jugak..xmuat bangsal rewang kott..*sedih*

Hidangan utk Makan Tengah hari pon siap lepas bertungkus lumus masak, aja xmasak pon..tak tahu nak buat apa, so sebok2 masukkan kerepek keropok dalam bekas sambil sms2 dengan Husben *ececece*

Menu best gile!
Sup Lembu 
- perghhh..pengantin makan gear box 2 okayhhh..;p
Ayam goreng
Sayur tumis
Ulam-ulam
Sambal Belacan
Air sirap..kottt..xingat plakk.he

Petang pulak..diorang datang balik lepas kol 3 camtu..dah start ramai yg datang utk 'becek' = kenduri la..bukan memasak, diorang datang makan..lauk cam biasa la..nasi ebrlauk jugak plus petang2 tu goreng karipap & cucur badak.kira macam hi-tea la kan.heh..

Sampaila ke malam..

Malam lagila meriah sebab xsangka pulak ada ramai yg datang malam tu..naseb baek lauk mencukupi..Lauk xingat sebab pengantin xmakan.kekeke

Tapi yang pasti ada mihun sup, bubur kacang, nasi berlauk..Aja duk je kat depan rumah tu melayan tetamu.Asyik kena marah je sebab berkeliaran, xreti dohh nak duk diam..Kalau majlis orang lain mungkin malam tu buat khatam Quran ke..malam berinai ke, tapi aja xde semua tu..Aja buat malam bergambar sakan je.wakaka..nahhh..tengok je la gambar2 yg ada..nant bile2 aja upload yg lain pulak..






Comot je pengantin kan? miahaha..make up nipis je.dah tu pakai kamera biase je..xedit pon..so terima seadanya je la.hehe

# Tunggu review hari ke 2 @ terakhir lak yekk.:P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

Liya Laa said...

Aja orang mane?first time dgr buat sup time kahwin :(

::Aja:: said...

@Liya: aja orang Kuala Selangor, orang Jawa.hehe..sup tu sebab dagingnye kami nak buat kari & rendang utk hari Ahad, jadi Sabtu kami buat la sup tulang lembu..tp xde la tulang semata..daging freshh..sedp gile.heee
jarang org buat kot sebb costly tapi kami mmg tumbang lembu sekor..tu buat macam2 resepi..:)

maryaaaaaaa said...

sy pun jawa gak..hehe so selalu dh g wedding ade sup ni. mmg kalau ade tumbang lembu sure ade sup punye.. and org jawa punye style mmg akan ade orang datang dr malam ke siang reception tu. hehe :)

congrats aja :)

::Aja:: said...

@maryaaaa: yippie..ade geng..:D

Aah..anak2 buah aja la paling kecian..asyik2 tanye, apesal lama sangat kenduri bik aja ni..penatla.hehe

akudidi said...

aja comel
tahniah!!
selamat menempuh alam rumahtangga