PAC dan Temuduga Pegawai Penerangan S41

Hai korang...Assalamualaikum..:)

hari ni hari Selasa..  hehee

Sabtu Ahad minggu lepas aja terpilih untuk ke PAC dan Temuduga Pegawai Penerangan (Pelajaran Kesihatan).. Sebenarnya tak sangka pun terpilih sebab masa exam aja jawab tibai je sebab soalan dia 'senang' sangat.haha..pergi exam tu pon sebab tengah cuti bersalin dan masa tu aja masih dalam pantang..hari ke 40 la kot masa tu...i pakai stoking tau pegi exam.hahaha..drive sendiri.uhuk3

Alhamdulillah..mungkin rezeki Ayraa di situ..aja pass exam n dapat ke next stage. PAC aja diadakan di Library Shah Alam, Seksyen 13..ade 3 peringkat tau..

Hari Sabtu

1. Pemeriksaan BMI etc
2. Group activity 
    - penyelesaian masalah
    - perbincangan topik kesihatan (tajuk kami: cara mengatasi masalah obesiti di Malaysia)
3. Public Speaking ( tajuk aja: Importance of Healthy Eating among Breastfeeding Mother)

BMI aja dah normal!hahahha.yg tu nak share sebab berat aja sekarang 5kg lebih ringan dari berat asal sebelum mengandung..perghhh..nampak sangat lepas kawen aja bambam.huhuhu

aktiviti dalam kumpulan aja yakin sikit..sebab ramai2 and aja banyak la bagi pendapat dan ermm..kadang2 tak hirau ahli gp lain sebab tamak.haha..nak bercakap jugak..orang lain tak nak cakap sudah...

tapi bila public speaking..Ya Allah..ketar lutut aja tau..punye la seram sejuk ..8mt dia bagi masa untuk bercakap tapi rasa macam lama sangat.. Aja tak puas hati sangat dengan prestasi aja masa public speaking..tapi benda dah berlaku kan..let it go....:(

Okehhh..fokus pada temuduga untuk esoknye plak.... tapi disebabkan aja kepenatan singgah mum n baby expo kat SACC ..plus ayraa tak mau tido awal..aja pon terlelap la bersama2 ayraa..x study pon.huhu

Hari Ahad

Gerak awal tapi sampai lambat sebab Mr MA sesat.boleh? MA memang xleh diharap tengok signboard..aja jugak kena tapi dah terlambat...kami terlepas susur g Putrajaya.huwaaa.plus jalan ditutup sebab nak bagi laluan kat cyclist. Ya Allah...nak nanges rasa tau...kami stuck kat jalan tu je dah dekat 20mt...sampai sana dah ramai candidate dah..dan aja punye turn no 17/25..:(

lama aja n MA tunggu siap boleh kuar pergi Petronas lepas tu pegi Taman Warisan Putrajaya makan tengah hari..balik pon xsampai lagi no 10.hahaha..apetah lagi no 17.ngeh3..

Pukul 1.50, aja dipanggil masuk ke bilik temuduga. Penemuduganya dari SPA , lelaki tak ingat nama.hehe.yg perempuan Pn Suraiya dari KKM.. temuduga aja berlangsung 15mt..lama sikit dari yang sebelum2 aja sebab aja xnak cepat2 keluar..not fair untuk kami yg last2 ni sebab diorang xmau tanya banyak soalan..

Mungkin sebab pekerjaan aja banyak liaise dengan KKM.so banyak soalan adalah berkenaan pekerjaan aja..iklan apa aja pernah buat.artikel blablabla...tanya dah kawen ke belom..anak ada berapa..hahaha.interviewer mmg friendly..so Aja pon xnervous masa bercakap.fuhhh...lega bila habes tau..

So skang tunggu sahaja la sama ada berjaya atau tak..korang doakan aja lulus iv ni yek..mana la tau ada rezeki nak jadi penjawat awam.hohoho...Keputusan akan diumumkan awal bulan 11 dan xmustahil diorang akan panggil dalam bulan 12. Sebab Pengarah dia kata diorang nak guna bajet 2013..so memang akan panggil cepat2..so, doakan aja ye...

Impian aja memang nak bekerja di Kementerian Kesihatan..boleh x?:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hadiah untuk Ayraa

Salam semua...

Sedang mencuba untuk mengaktifkan diri kembali seperti dulu..tapi jgn marah tau..aja memang nak cite pasal ayraa je banyaknye.hahahha..

Jumaat lepas Ayraa genap 3 bulan..makanya Sabtu lepas momy & daddy Ayraa gedik2 la nak belikan sumting untuk Ayraa.. Makanya, tersinggahla kami di Poh Kong...niat dari die lahir tu memang nak belikan set perhiasan emas untuk Ayraa..gegel meyh...mestila nak bg dia comei2.hehe..so, kami telek2 la gelang yang ada kat situ.nak belikan rantai leher Ayraa xsesuai lagi..die xpandai berdiri pon kan..rugi..so belikan gelang tangan yg adjustable...hope muat la sampai dia setahun ke..kan? (macam x je...tgk ayraa makin bambam,,momy yg takut..miahhaa)

So, total lost RM610...belikan gelang tgn + gold bar untuk Ayraa...lepas ni dady promise nak belikan untuk momy plak..yeayyyyy!!!nak rantai leher tau dady..>_<




senyum2 ayraa dapat gelang tgn baru.hehehe..sayang si botak momy ni manyak2..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy 3 Months Sayang!

Hai semua...

di celah2 kesibukan n kemas2 nak balik...terdetik nak menulis sesuatu kat sini....emmm3...

HAPPY BIRTHDAY AYRAA!!!!

Da setahun ke???

owhh..confem2 la tidak...

anak momy & dady ni baru masuk 3 bulan hari ni....


Alhamdulillah..thanks Allah for the precious gift that you give us...she just sooo pretty...sooo cute...so behave.....her smile, her cries..makes my heart melting...miss her soo much....

now nak kemas laju2 tutup laptop.kemas meja and angkat kaki...da..da......!!!:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

perkembangan terbaru selepas 2 bulan lebih...

Hai semua....ASSALAMUALAIKUMMMM!!!

dgr tak?hahhaa

ni nak wat come back ni kat dunia blogging...lepas 2 bulan bercuti bersalin...ditambah dengan kerja baru nak masuk minggu ke-3..dunia jadi kelam kabut sikit...rutin harian berubah sangat2...ALHAMDULILLAH...syukur..ingat tu?

Aja ada bagitau aja dapat baby girl kan?hehe...dah nak masuk 2 bulan 3 minggu dah umur dia.Alhamdulillah..ayraa membesar dengan sihat..semakin comeiii...pipi semakin labuh..makin bambam..makin tak kuat nanges..makin byk keletah..suka gelak2..eh..macam2 la..hehe...dan aja paling suka bile die tido dalam senyuman lepas menyusu..rasa nak menitik air mata ni n trpikir.."Ya Allah....ada anak dah aku ni...jagakan dia untuk ku Ya Allah ketika aku bekerja.." rindu anak oiii.

Ayraa dijaga oleh wan dan atoknye (belah MA)..so tiap2 hari aja la yg bawa.MA?huhu..dia naek motor..so mmg aja la kena hntar hari2..penat tak penat tp mmg berbaloi bila dpat cium ayraa..

Rutin harian aja skang bemula jam 5.30 pagi.sebab masa ni ayraa akan bgn merengek nak susu..die tak nanges..juz gosok2 mata muka dan kaki tgn bergoyang2 tanpa henti..smpai mumy n dady ayraa pon boleh tersedar tau..hehe.sumbat je cik b trus menyusu smpaila dia tertido balik...aja bgn masak air..siapkan breakfast pastu mandi, solat dan bersiap..aja dah standby gosok baju selambak..so xkelam kabut sgt,..lepas tu masa hubby kat atas, aja makan dulu sia2p masukkan susu ayraa dlm beg..xdan nak bfast sama2 sgt dah.amik beg ayraa.buka pagar..panaskan enjin kete.dann..jalan ke umah mak......haha...bz tak? aja masuk keje kol 9 am tp kuar dr pagar umah 7.15pg..jem kan..

balik kol 5.30 ptg tp biasanya smpai kat parking 15 mt later...smpai umah mak dalam 6.30-6.45 ptg pastu balik...kejar tgk cite tv3 (sempat lg kooo)..main2 dgn ayraa...die snyp lari jap masak nasi.kuarkan sayur n ayam ka..daging ka..ikan ka..ayraa nanges larik balik..tinggalkan dapor...die tido or main..aja pth balik g masak lauk...dah nnt p solat mgrib kna pujuk2 dulu so ayraa tgk je la aja solat..dh tu main2 lagi smbil tunggu MA balik..dan bila ayraa tido barula aja makan,phewwww..biasa dah makan kol 10 pm ke atas...hahahha

Owh ya..lupe nak bgitau..setakat ni Ayraa menyusu susu badan exclusive hokeyyy! adalah terlepas nenek dan wan ayraa bg air kosong..dah 3x la terlepas tp ayraa xmo sgt..die minum pastu mgkin dia rasa xmcam susu..dia lepas putingnya.haha..comel n pandai la anak momy ni..kekekeke

apa lagi nak share ehhhh...?haaaa...bert badan aja masa mula2 mengandung is 65kg..okey...sila jangan kutuk ok...aja mmg x kurus..i suke makan dan pemalas nak bersukan.miahaha...so last berat timbang @39 weeks (minggu aja deliver baby)..is 78kg!! gemok tau....mas pantang mmg xtimbang bert lagi n tensen tgk perot buncit..n now 2 months 3 weeks after delivery, my weight back to 61kg...ahaks!!!makin kurus???alhamdulillah..moga2 berterusan begini n menurun lg smpai mncapai berat masa belajar dlu..50++ jek..

ni la berkat breastfeeding..hehe..walau apa pon cabaran.kutukan..celaan and any unmotivated thinking from others, sy akan ttp breastfeed ayraa at least until 6 months..without any foods! so, jangan pndai2 nak bg ayraa makan ape2 yekkk..babap kang kalo pandai2..hehe...(garang x?)

nak share gambar ayraa kat sini...dari kecik sampai besooo..:P

on her 3rd day of life...my first ever time capture her pic and see her...huhu..aja warded diff ward dgn ayraa
 
masuk wad balik sebab high fever - jangkitan kuman..;(..6 hari kat wad


time dah sihat...dah sebulan masa ni...tgk tgn dia..isk2
 
baby bam2 momy dah pandai smile smpai nampak mulut die.hehe..@ 2 months

  
Latest pic @ 2 months 3 weeks...:)

ok..lepas ni blog ini akan jadi blog Ayraa Qistina...awassss!!!haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS