OMG!!!

Salam semua..


saya mencuri masa menaip entry ini kerana saya sangat2 busy..dah dekat2 tarikh nak bercuti, banyak la pulak ad hoc keje!!gilerrrrr!!!


weekend nak g medi pedi, g spa, g hair treatment..g tempah auntie India taman   Ijok utk buat henna..RM5 only!!!


G tempah bunga tangan, g beli tudung baru utk nikah (tudng yg ada xsesuai dgn baju & veil yg dah dibuat)..:(


G bersihkan bilik pengantn..adik aja cat bilik tp xkemas..senget..pasang langsir..kemas umah as usual and pergi weds my old skol frens: GG & Ijam..Congratz both of U..>_<


7 days to go.!!


.byk benda pending on my side. gaduh dgn MA adalah satu kemestian sekarang ni..sedih...T_T


Apa pun, hope you guys doakan yang baik2 utk aja dan MA..saya syg MA..tapi MA tak paham perangai saya...he is too egoistic!!! so berkira dengan semua benda..eeeeeee


 (ehh..betul ke ayat ku ini?lantakkk..)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

persiapan menjelang 3 jun



Salam Semua! 

dengan berbaki 10 hari ni nak update full list la..kalo tak cukup aja sambung esok yek.hehe

INVITATION CARDS

Thanks to kawan-kawan yang sudi reply kat FB invitation and gimme SMS /Email address. Yang dekat pun aja pos *giler*
Tak sempat lah nak bagi by hand..ada la a few yg aja bagi by hand tp 90% guna POS Mesia.hehe..lagipun abang aja janji area Poskod Btg Berjuntai, Selangor dia akan hantar FREE!
Info: abg aja kerja dgn POS Mesia.hehe

Lain-lain yg xda kad tu aja dengan hormatnya menjemput kalian ke 
Majlis Meraikan Cinta Kami ^Hajar & Amir ^

PADA 3 JUNE 2012 (AHAD)
Di
Kg Bukit Badong, Kuala Selangor, Selangor
(Cari Kota Puteri, pastu dah senang nak ke rumah aja..:D)

WEDDING ATTIRE

Aja sewa dengan BUTIK RAMPAI SERI. Okayla.sebab aja ni pengantin budget so, banyaklah sgt budget aja untuk wedding..heee*kedekut!*
Alhamdulillah, both of us berpuas hati dengan pakaian, 2 pasang untuk kedua-dua majlis..
Kalau nak tengok kena lah datang wedding kami!:D

Baju Nikah adalah sepasang kurung moden dgn kain ala-ala duyung berlabuh di muara Kuala S’NGOR..hehe.putih semuanya seputih & sesuci cinta kami.ececeh..lempang kang!

Baju by Auntie Wong, PKNS S.Alam
Veil by Kak Lijah (still waiting my veil.berdebar!hehe)
Tudung by Giant.kekeke
Kasut by Lee Sandee.. actually macam nak pinjam anak buah punye kasut je..Ayu, pls help auntie!

WEDDING SIGNAGE, PROPS & GUEST BOOK

Signage designed by Cikk Oni, my sista for both events. Alhamdulillah dah print & laminated semalam. Guest book also by her..hahaha..Aja sgt malas okehhh.mengarah pandai..:D
Cantek design dia, I LOIKE! To B2B kalau2 ada yang hadir silalah menconteng2 kat guest book aja yek..!

BEAUTY & HEALTH
Pedi medi ta pegi lagi..weekend ai buat lamsam yek!
SPA? Lagilah tidak..huhu
Hair treatment..will go to saloon this weekend.So, kesimpulannya jangan tiru macam aja..

WEDDING CAKE

Order kat Jasmeen Home Delight. Aja suka kek Kakak ni buat..dah berapa kali order kat dia ye? Tak ingat dah..tapi memang sedap! That why aja setia mengorder dari Kak Mar
*owner JHD*

Review update after kawen la kan? Yang pasti ada manyak2 cupcakes yang comel-comel & kek idaman hati aja 1 tingkat, idaman MA satu tingkat..ade 2 layer la nanti.ngeee~

OP & OV

OP by Ukir Photography. Aja  tak menyempat nak jumpe abg OP ni..huhuhu.ingat nak jumpa sabtu ni.mari kite tgk Berjaya atau tidak ye? Hope he deliver well on what I want and hope that he can take beautiful pica of us..hehe

OV by Ezrie..my sista’s friend. He works at TV3 so dia memang berpengalaman dalam mengambil video ni la..untuk MENTOR yg sekarang bersiaran, dia la ketua krew. Harga? Dapat harga kawan2..aja ni kan cheapskate!kekeke



DOOR GIFT

Done for kids door gift. Untuk orang besar belom siap lagi sebab ianya berunsurkan makanan. Dah order la semua so next week semua akan sampai.

Untuk VIP & friends, aja ada order yg special so lepas tu masuk dlm door gift bag untuk dewasa.

HANTARAN

Tinggal kek dan cincin untuk MA yang tak ada lagi..lain2 siap..Well done my Along..:D


ENTERTAINMENT & EMCEE

Ni adalah di bawah kuasa ayahku yg garang..So, no emcee. Cuma aja difahamkan ada sound system untuk lagu-lagu tapi lagu semua Islamik style la..jangan berharap nak dgr lagu cinta-cinta yek!hehe..tak kisah la…asalkan aja kawen ngan MA.lalala

MAKANAN & KHEMAH
Semua under abah.makanan kami tak guna catering. Semuanya dimasak oleh orang kampong. Lauk? Lepas wedding baru review la kan?

So, macam mana? Almost siap semua kan? Insya Allah dengan countdown tinggal lagi 10 hari, harap2 apa yang dirancang menjadi kenyataan la..amiin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

doorgift dan bunga pahar.siap!


Salam semua!


Apa khabar di hari minggu.banyak kenduri kawen x? aja kenyang g makan nasi minyak je...*punah diet*
hahaha..


So, nak continue dgn preparation and this time for 'bunga pahar'..Actually aja dah ada bekas pahar tu 2..hehe.dibeli 9 tahun lepas masa my only big brother kawen..so, aja guna balik lahh..




bunga pahar aja beli je..hari tu aja & my sis bershopping di Nilai Kan..so borong semuanya!hahaa..So, semalam my sis balik kampung & bawak kotak besar2 untuk isi semua benda lah tu..yeay!suka..
beli 2 warna..ikut theme la..Pink & Silver.hehehe..walau bagaimanapon bunga pahar tu xguna telur, tgk je nanti apa yg kami gantung kat bunga tu.ok?:D


Barang kedua is doorgift..


My sis ni jenis yg perfectionist..x sangat la tapi almost there. So, sebenarnye doorgift untuk kanak-kanak kami akan beri lolipop & suppose disponsor oleh my 2nd sis..tapi entah..buka2 je kotak semalam dah ada marsmallow yang sgt2 banyak okeyh!!!hahaha..kakak aku ni sungguh la..tapi xpe la..terima kasih je mampu adikmu ini ucapkan!huhuhu~


Kendian ada lagi! doorgift untuk majlis pernikahan.heeee..yang ni aja suka sebab kitorang dapat inspirasi masa sama2 buka majalah Pengantin..ada gambar kat situ & my sis dah terpikat..so apa lagi??? dia akan buat punye.don't worry.hahaha


okey...meh tengok list benda yg aja xbeli lagi..benda2 yg penting jugak & aja kene cari dalam minggu ni jugak!


1. Tudung nikah - Putih okay..sila cari
2. Veil nikah - tunggu Kak Lijah pos
3. HB Resepsi - ni minggu ni nak g tempah.
4. Stokin nipis - supaya kakiku tidak melecet~
5. Cincin MA - Mak aihhhhh..sungguh xbeli lagi!
6. Kain cotton putih - backdrop pelamin,DIY
7. Cat bilik pengantin
8. Kemas-kemas dan kemas-kemas. hahaha


Okay!pening tengok!

#11 days to go...rasa tak sabar pulak nak jadi isteri orang..Sila kurangkan baran & degil tu ye aja...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hand bouquet!

Salam semua!

Semalam aja dah dapat HB idaman daripada Nia Ain..alamak..ape ye link blog die..wuuu..sori Ain..kemalasan nak mencari..

1 WORD..CANTEK!!!!

Saya sangat suka HB itu..warna warni memenuhi kehendak aja yg gedik mahukan warna PINK, PURPLE & PUTIH bersatu sebagai HB...heheh..actually HB ini untuk majlis pernikahan aja..HB utk majlis resepsi belom fikir..(woiiii!!!Lagi 2 minggu la..tu pon boleh steady.grrrr)

Thanks to Ain yang buatkan HB aja..datang dari jauh tu..agak sikit penyek masa aja buka kotak tapi xpe..aja boleh betulkan bagi die bulat yang cantek..muahahaha

sape nak tengok? sape2...surprise la!!Tunggu lepas kawen nanti aja upload ya..:D

Ni sedikit la gambaran tentang HB aja..

ada rupa la sikit2.hee



Nak yang macam ini utk my reception...akan ku cari 2 weekend yang ada dari sekarang!




Mood: Tak sabar nak kawen n genggam HB yg ada butang2 comel tu.wahhhh..suke!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku anak kampung...:D

khas untuk semua.hehe..lagu ini sgt hit sekarang okay.maksud begitu mendalam lebih2 lagi utk yang bakal berkahwin..:D


Memang aku ini anak orang miskin
Tiada apa-apa yang dapatku berikan
Engkau memang cantik memang tidak padan
Dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli kuli sahaja memang tidak padan
Cantik bha kau itu banyak yang tergoda
Lagi orang kaya

Chorus
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun teda ada pun bapa punya
Apa lagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerana aku cinta
Aku lepaskan kau sama
Orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiadalah guna



~ Saya sayang tunang saya seadanya dia ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~fitting baju sudeyyyy~

Salam ceria semua!


Berita panas2 dari ketuhar!!!FS dah pregnant!!!! wahhh..gila hebat FS & Jejai.heheh..ramai yg sedang mempertikaikan kandungan dia skang tapi apa2 pon diorang dah kawen, doakan je la yg baik utk dey alsss.ye x? 






Okehhh.kembali kepada topik utama.ngeee~


Aja dah g fitting baju.wuuu..sedeyh....badan dah montok nak mampus.tunang tengok geleng2 je kepala..


" Kata diet, ni diet apa ni? diet gajah ka?" 


Daku hanya mampu menjelir dan tersenyum comel sambil meminta Kak Eza (empunye butik) alter sikit kain dan baju ku.kekekee..


Baju resepsi aja adalah Pink & Silver. Actually more to pink but coz aja nakkan baju ada silver so it could be inside pink, outer layer is silver..veil also silver..nice right..*perasan bagus ni*


MA akan pakai baju silver tapi ade unsur pink kat dalam baju die.hik3


untuk belah MA pulak, kitorang kan amik butik yg sama je.ngeee. jadi fitting terus..sian MA..Disebabkan die ni spesis underweight, jadi suit and baju pahlawan semua kena alter habis..apa la nasib MA..Sape soh makan sikit2 jek..:D


Baju kami akan jadi white+cream..apa warna tu yek...lupe2..
So, my dress OK cuma kene kecikkan je 
(sapa kata aja gemok haaa....see.kena kecikkan baju lagi..:P)


His clothes kena alter banyak..macam tadi aja cakap, MA ni kategori anak x cukup makan.hehehe


Apa2 pon penat gila sebab balik keje g makan satay dulu and terus g Meru g fitting baju..Pukul 12 baru sampai umah.huaaa..


Now: mood mengantuk gila babas...masih terfikir2 sempat x aja nak makan durian kat umah.Kang mesti kene kebas ngan abah & Oni..aiyaaaa..:(





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

settle perkara paling penting.weeee



Hai Semua!!!

Wat ape tu? Dah prepare untuk weekend?
ME?
Dah! Tapi rasa lesu pulakk..banyak benda nak kena buat.Luckily Aja dah kebah daripada demam.Alhamdulillah.

Few weeks to go ONLY!
Dan perkara paling penting adalah SUBMIT BORANG KAWEN & SUBMIT BORANG CUTI...
phewwwww~~`

Luckily, ehhh..macam bagus je kaw aja oiii..naseb baek aja dah confirm.so entitled for 2 days marriage leave (sob3..:(  )..plus 15 AL & Additional 2 days for this year.sooooo

Aja ada 19 hari.yeah3..*lompat2*

Aja apply cuti xlama sebab banyak kerja pending..so sebab nak cuti dalam bulan pertama confirm jawatan kena la amik sikit2 je..*gediks*

Aja amik 7 days je..tu pon bukan full 7 days..amik 1 hr cuti utk belah in law..belah aja of course le lama..mak buat kat kampung.rumah pon xsempat kemas!!

Cuti Honeymoon??? no cuti at all sebab x tau lagi bila nak g that island.at least kena amik sehari cuti coz pakej 3h2m.call2 agency tu xangkat so decide xpe..apply cuti kawen je dulu.nant2 br g honeymoon.ngeh3.

hepinye adalah....

PERMOHONAN KAWEN -> APPROVED! 
(Sayang Abah!!!)
PERMOHONAN CUTI KAWEN --> APPROVED! (Sayang Bos!!!)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Demam tanpa Sebab..:(

Hai Semua! Morning2..


Suppose post ni untuk semalam..tiba2 demam tanpa sebab yg munasabah.. Nak kata ada buat kerja berat, tidak...


pergi berkebun? tidakk
Kena hujan? lagi la tidak...naek kereta kot..


Dah tiba2 seram sejuk jek and balik keje je terus tergolek depan tv..tido..ehhh.nape depan tv yek?huhu..Maghrib kene kejut ngan abah, solat pastu terus tido dalam bilik & just sedar pagi tadi kol 6 lebih sebab adik aja bising2..dia kene gigit lipan la pulakkkk..
*aduhhh..malang sungguh adikku.hehe

So, hari ni dgn semangat wajaku datang jugak g keje coz petang ada training. Dah makan panadol, penakut punye pasal nak jumpe doktor.kekeke.so, panadol jela..Doakan aja sembuh yek..banyak benda nak dibuat weekend ni..


# Sedang berpeluh-peluh dalam kesejukan air cond kat opis...perghhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

update on 24th day left..

Hi semua! 


Lagi 24 hari..fuhhhh..banyak benda x settle lagi..susah juga nak organize wedding sendiri ni.fening.haha


Kad dah siap semua tapi malas nak post sebab malas nak edit supaya jadi kecik.boleh x? grrr


Starting last week, aja & fam dah start edarkan kad kawen..sape2 nak meh bagi alamat yek.hehe
Baru beli setem kat abang aja & print nama guest, so malam ni nak start gunting2 sambil tgk tv.lalalalala..:D


Cincin Lelaki? yes....aja yg beria2 nak bagi..sebab MA dah susah2 belikan bracelet utk aja..MA hari ni gedik msg aja cakap die xmahu plak..bekas hntaran semua dah siap okay! MA....kamu memang suka tukar benda last min..i don't like it!!!


Tapi, sebagai Aja yg tegas & garang, aja cakap orang dah siap semua, jgn nak tukar2..kalo xmau, aja gantikan dengan bunga rampai je..amik je bunga kertas..daun panda.bunga canna, aja letak perfume..haaa.xmahu pulak MA...die memang so gedik..


So, tgh searh for outlet yg ada jual cincin..Actually, macam dah terarah kpd Diamoney, tapi kite tgk la nanti macam mana.banyak outlet yg jual men's ring kan..tapi budgetnya tak de la over sangat *kami budget*


.kena hunting for his ring, his kain samping, my tudung & wedding shoes..gile banyak xsettle lagi..iskk


Kepada warga2 UPM especially K17, tunggu kedatangan saya minggu ni  nak tebar kad kawen.hehe




# Dapat Surat Exam PTD again...12hb ni exam tapi sebab dah byk sgt benda x settle, I think I will just ignore this exam..alaaa.bukan dapat pon.brrrrr~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Confirmation of employment!

Hi Semua!!

Just nak share to you als yang aja baru je dapat confirmation letter hari ni.Alhamdulillah..even gaji xde la besar sangat tapi aja bersyukur sebab bos masih percaya pada aja dan naekkan gaji aja lagi.moga2 tahun2 depan mereka naekkan lagi la kan.baru semangat nak kerja.ahaks!

Yang paling best adalah xperlula aja minta unpaid leave utk cuti kawen hujung bulan ni!huhu..Boleh x aja ni sbenarnya x mintak cuti kawen lagi.wuuuu..:(

actually dan cakap verbally dengan my boss, so die pon take note hari apa yg aja apply cuti..Now, dah boleh proceed utk aplly cuti kawen + annual leave la..sebab kalo x , aja nak amik unpaid leave je..

Thank You My Boss!

Thank You Allah..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tibe-tibe nak menjiwang dengan lagu ni..xde kaitan dengan diri ini pon..tapi i dunno..i juz think this song was superb!

mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku


menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku


aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Update list after long holiday

Hi semua!


lama gak aja bercuti last week..4 hari & hari ni baru start masuk keje balik..*bosan*


mood xberapa baik coz pagi2 dah gaduh ngan MA sambil2 drive..sakit hati ku ..DAH!!!


Even cuti lama rasa macam x cuti sebab aja bergerak je menghabiskan minyak kete..aiyakkk..ke hulu ke hilir pengsan guwe..


sume benda settle kecuali yang paling penting;


PERMOHONAN KAWEN & BAJU NIKAH!!!


Perghhh...rasa apa je..penat aja amik cuti replacement tapi xsettle..huhhh...MA punye pasal..bab aja semua dah ok tapi dah die xhantar2 kat PAID .apa aja boleh buat??? dah paksa die amik cuti lagi n settlekan..lepas tu pass kat aja n aja dengan muka comelnya akan bagi kat abah utk abah settlekan..Maaf abah..aja xboleh amik cuti dah..tunggu cuti kawen je lepas ni.huhu


Baju nikah xsiap lagi sabor je la...tapi dah janji nak bagi jumaat ni..abes keje aja zupppp g PKNS nampaknye..


Oh ya...lupe nak inform..aja xpindah umah sewa tapi aja pindah balik hometown kat Ijok..so dalam sebulan ni akan ulang alik dari Ijok-Glenmarie, S.Alam..38 km pergi sahaja..mampus ko aja!


lantak...ni protes dgn MA sebab dia berkira sgt dgn aja..so, no more dating coz abah aja tengok je kang..padan muka MA.weekkkkk..


*mood xabes geram dengan MA lagi..jom keje!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS