persiapan menjelang 3 jun



Salam Semua! 

dengan berbaki 10 hari ni nak update full list la..kalo tak cukup aja sambung esok yek.hehe

INVITATION CARDS

Thanks to kawan-kawan yang sudi reply kat FB invitation and gimme SMS /Email address. Yang dekat pun aja pos *giler*
Tak sempat lah nak bagi by hand..ada la a few yg aja bagi by hand tp 90% guna POS Mesia.hehe..lagipun abang aja janji area Poskod Btg Berjuntai, Selangor dia akan hantar FREE!
Info: abg aja kerja dgn POS Mesia.hehe

Lain-lain yg xda kad tu aja dengan hormatnya menjemput kalian ke 
Majlis Meraikan Cinta Kami ^Hajar & Amir ^

PADA 3 JUNE 2012 (AHAD)
Di
Kg Bukit Badong, Kuala Selangor, Selangor
(Cari Kota Puteri, pastu dah senang nak ke rumah aja..:D)

WEDDING ATTIRE

Aja sewa dengan BUTIK RAMPAI SERI. Okayla.sebab aja ni pengantin budget so, banyaklah sgt budget aja untuk wedding..heee*kedekut!*
Alhamdulillah, both of us berpuas hati dengan pakaian, 2 pasang untuk kedua-dua majlis..
Kalau nak tengok kena lah datang wedding kami!:D

Baju Nikah adalah sepasang kurung moden dgn kain ala-ala duyung berlabuh di muara Kuala S’NGOR..hehe.putih semuanya seputih & sesuci cinta kami.ececeh..lempang kang!

Baju by Auntie Wong, PKNS S.Alam
Veil by Kak Lijah (still waiting my veil.berdebar!hehe)
Tudung by Giant.kekeke
Kasut by Lee Sandee.. actually macam nak pinjam anak buah punye kasut je..Ayu, pls help auntie!

WEDDING SIGNAGE, PROPS & GUEST BOOK

Signage designed by Cikk Oni, my sista for both events. Alhamdulillah dah print & laminated semalam. Guest book also by her..hahaha..Aja sgt malas okehhh.mengarah pandai..:D
Cantek design dia, I LOIKE! To B2B kalau2 ada yang hadir silalah menconteng2 kat guest book aja yek..!

BEAUTY & HEALTH
Pedi medi ta pegi lagi..weekend ai buat lamsam yek!
SPA? Lagilah tidak..huhu
Hair treatment..will go to saloon this weekend.So, kesimpulannya jangan tiru macam aja..

WEDDING CAKE

Order kat Jasmeen Home Delight. Aja suka kek Kakak ni buat..dah berapa kali order kat dia ye? Tak ingat dah..tapi memang sedap! That why aja setia mengorder dari Kak Mar
*owner JHD*

Review update after kawen la kan? Yang pasti ada manyak2 cupcakes yang comel-comel & kek idaman hati aja 1 tingkat, idaman MA satu tingkat..ade 2 layer la nanti.ngeee~

OP & OV

OP by Ukir Photography. Aja  tak menyempat nak jumpe abg OP ni..huhuhu.ingat nak jumpa sabtu ni.mari kite tgk Berjaya atau tidak ye? Hope he deliver well on what I want and hope that he can take beautiful pica of us..hehe

OV by Ezrie..my sista’s friend. He works at TV3 so dia memang berpengalaman dalam mengambil video ni la..untuk MENTOR yg sekarang bersiaran, dia la ketua krew. Harga? Dapat harga kawan2..aja ni kan cheapskate!kekeke



DOOR GIFT

Done for kids door gift. Untuk orang besar belom siap lagi sebab ianya berunsurkan makanan. Dah order la semua so next week semua akan sampai.

Untuk VIP & friends, aja ada order yg special so lepas tu masuk dlm door gift bag untuk dewasa.

HANTARAN

Tinggal kek dan cincin untuk MA yang tak ada lagi..lain2 siap..Well done my Along..:D


ENTERTAINMENT & EMCEE

Ni adalah di bawah kuasa ayahku yg garang..So, no emcee. Cuma aja difahamkan ada sound system untuk lagu-lagu tapi lagu semua Islamik style la..jangan berharap nak dgr lagu cinta-cinta yek!hehe..tak kisah la…asalkan aja kawen ngan MA.lalala

MAKANAN & KHEMAH
Semua under abah.makanan kami tak guna catering. Semuanya dimasak oleh orang kampong. Lauk? Lepas wedding baru review la kan?

So, macam mana? Almost siap semua kan? Insya Allah dengan countdown tinggal lagi 10 hari, harap2 apa yang dirancang menjadi kenyataan la..amiin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 orang doakan kesejahteraan aja..:

Asfiza Sharifuddin said...

as dah dapat kad kahwin aja :D
terima kasih..insyaallah..tak ada aral melintang sampai lah as..

::Aja:: said...

HEHEHE..jemput datang ye..:)

SOULMATE is said...

Bdebar x aja?
Hehe
hapy kawin in adv =)

Cik Fifi said...

Good Luck Jaja!!

::Aja:: said...

@soulmate: mahunye tak berdebar..tapi yg sedih kat idung dh gedik2 nak kuar jerawat..aduhhh..sindrom nak dekat period.erkkkk!!!

@cik fifi: tengkiu syang!

Rina Hamid said...

wahhhh sume dah siapp..congrats!! wedding kite same hari..papepun good luck eh :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.