Sejak pindah opis baru...

Assalamualaikum semua!

Lama tak tanya khabar..kat fb / blog semua aja tak sempat dah nak tengok2....kerja banyak plus........tempat kerja saya sekarang tak membolehkan saya untuk bersuka ria..di belakang aja terus telus kepada bilik HR & Big Boss.haahhaa..sooo...padan muka!

sejak pindah opis baru ni....jadual aja dah bertukar okeyhhhh....

dulu bangun kol 6.45 am...baru nak terpisat2...tergolek2 dengan hubby lagi...

sekarang? kol 6.15 am dah bangun...

dulu g kerja kol 7.30 am...sempat nak makan2 dan tengok tanyala ustaz....

sekarang? tengok tv suh husben buka...aja bz...wat air cpt2 bfore mandi n letak alat2 utk bfast husben..pastu mandi..solat..pakai baju..terus makan bskut 5-6 keping...taraaaa.....siap!

dulu...balik keje sempat tgk upin ipin...sekarang? sempat tgk muka husben je la..hahhaa

dulu...makan tgh hari rm3..sekarang...rm7..huwaaaaa

dulu...free parking..now...rm100 per month....

dulu sempat curik2 berblog / fesbuking kalau tensen je on9...sekarang?
jangan harap!hahhaa

lagi? mcm2 la...i miss my old workplace....:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Orang Gila amik gambar makanan...hehe

Assalamulaikum!

Nah.. nak jugak tepek2 gambar makanan yang pernah aja ambil before makan...ada baca satu artikel mengatakan orang yang ambil gambar makanan sebelum makan adalah mereka yang mengalami masalah psikologi..hehehehhe...


ha..nasi lemak pasar malam
 

mee hailam yang xmenjadi sangat..mi kembang..hoho
 

lamb steak kat shah alam...lupe dah nama kedai tu...
 

beli offer groupon untuk Fish Manhantan...


Makarono carbonara yang ermmm....nape ntah jadi pink..hahaha

 

makaroni goreng sardin yang yummy!
 
makan besar kat Tg Harapan...
 


Chicken Sandwich @ Seed Cafe...:D


Ada masalah ka?hahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Medela Swing

Assalamualaikum semua...

Nah..tengokla Breastpump aja yang aja beli hari tu..!hehehehe..

semangat2 nak mengepam ni..(tapi kat opis macam susah je sbb kedudukan tak strategik..uhuk3)

aja beli online dengan Nur Qalesya...boleh search nama dia kat Facebook.. harga? okla..actually dia ada 2 pilihan...warranty local dengan warranty US...So, aja pilih je yang pilih murah yakni warranty US..hehe..

before ni konon2 plan nak beli set/ pakej je sekali dengan cooler bag..tapi rasanya cam mahal sangat sebab semua 700+++..

setelah amik kire pendapat kawan2...survey2 harga..aja dapat beli set yang sangat murah!

Cooler Bag Babyluv : RM24
Ice pack 4 units      : RM24
Storage bottles, 10 units: RM26
Medela Swing , x 1  : RM525

Total hangus           : RM599

Persembahkan Medela Swing untuk keperluan susu ibu aja!lalallaa


Doakan bekalan susu badan aja sentiasa ada dan melimpah ruah untuk little caliph dalam perot aja ni..lagi 68 hari sayang..huhu...2 bulan je lagi...tak sabar nak pelok kamu...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Office!

Assalamualaikummm!

Selamat Hari Jumaat...

Aja dah pindah ofis!bukan pindah kerja tau...just tukar tempat kerja..dulu ofis aja based in Glenmarie, S.Alam..skarang..starting from today we already move to Wisma Consplant, Subang Jaya..huhuhu...xbestttt..sebab jauh..jauh dari umah ai kat Kapar tuh.....bersabar je la untuk 2 bulan ni,...xpe2..will find other jobs...

yang paling rasa nak nanges n pindah cepat2 adalah kedudukan tempat aja duduk adalah sangat2 tak strategik...nak tgk macam mana?

seee? ok ke?


abaikan beg kuning tu keyh....heheh
 

ni pandangan belakang dari tempat duduk aja...

 

ok..nampak x ketakbesan tempat aja..owhhhhh..saya stress!

huwaaaaaa.nak nanges.....still sedih..xpela...lepas ni dah xboleh nak berblog & ber fb sgt...xde privacy lgsung..bukan aja suke mengelat tapi kadang2 stress aja bukak jugak all the social media...

lepas ni? xdapat langsung la.hahhaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila hati nak luah perasaan...

Assalamualaikumm....

rasa nak mencoret sesuatu di sini tapi takut disalah erti...takut nanti tak boleh nak tarik balik dah apa yng kita luahkan di sini..mungkin terlalu personal sampai aja pon rasa berattttt je...

almost 1 year berkahwin, ye....apa yg aja plan kami akan buat pada tarikh anniversary tu?hehee

morning go for check up at Hospital UMRA...lepas tu balik..kemas rumah dan tido..boleh tak macam tu je? husben nak makan? carikla kat rumah mak dia..banyak makanan...saya ni pembantu rumah, pengemas rumah, tukang masak, tukang cuci baju, tukang gosok baju, tukang basuh pinggan, peneman tido.dats all...

So, xpayah nak berangan nak ke tempat2 yg best ye aja...berpijak pada bumi yang nyata...key.byeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BE lagi

Assalamualaikum korang! 

Sejak akhir2 ni Nuffnang sangat rajin dan bermurah hati untuk bagi aja BE..Alhamdulillah..terima kasih ye Nuffnang..walaupon x seberapa tapi seronok sebab dah mula dapat BE untuk blog ni..thanks buat mereka yang mendoakan.hik3

boley la klik2 kat sini jugak...

LAGUNA BEACH RESORT

atau di sini...

IKEA MALAYSIA

Moga2 lama la mereka ini berdendang2 di blog aja....

maceh Nuffnang!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mum & Baby Expo 10-12 May 2013

Assalamualaikum,

Korang pergi tak Expo Mum & Baby kat Mid Valley last weekend?hehhee
Aja pergi hari Sabtu pagi..berkejar2 la jugak sebab nak balik kampung Aja ada kenduri on the same day..tapi apa ku kire...nak g expo jugak!hehe
Memang Aja dah plan awal2 nak pegi ke expo ni..sebab utama adalah barang baby memang xcomplete lagi...at 30 weeks now.Alhamdulillah...aja rasa aja boleh g shopping lagi..xmahu la dah 36weeks br nak terkedek2 beli barang...sakit2 badan wooo..ni pon lepas g expo gedik2 ngan husben mntak urut tau...


Keadaan kat sana...hmmm3...Masya allah, ramai orang! Berhimpit himpit bersesak sesak. Ramai yang bawak stroller yang buatkan jalan sempit bertambah sempit. Pulak tu berhenti tengah2 jalan. Ibu2 mengandung pun ramai, comei2 je tengok dorang bawak perut hehee...

Target nak beli barang2 kering je, macam mitten, booties, napkin, towel, selimut, pampers etc..
So jom tengok listing & berapa kos nya (gambar 1 pun tak de sebab dah kemas barang2 tu dan malas nak punggah semata2 nak snap gambar.kekekeke)


  • Tuala besar : RM 25 (1 helai)
  •  Selimut : RM 25 (1 helai)
  •  Maternity pad : RM 17
  • Pampers Babylove NB 48pcs : RM 15 x 1 : RM15
  • Pampers Babyluv S x 2 : RM15 x2 : RM 30
  • Pureen antibacterial wet tissue : RM 9 x 2 : RM 18
  • Autumz breastmilk storage plastik x 10 : RM 28
  • Botol susu Tommy Tippie , 5 oz x 2 : RM32
  • Puting baby Tommy Tippie x 1: RM10
  • Kelambu baby: RM28
  • Bantal karipap (set dah beli nak tambah bantal je): RM11
  • Beg botol susu : RM24
  • Ice pack x 4 : RM24
  • Pureen Body Wash  natural x 1 : RM11
  • Pureen Body Wash yogurt x 1 : RM12
  • Pureen Liquid Cleanser x 1 : 
  • Pureen Baju Lengan Panjang
  • Pureen Baju Lengan Pendek
  • Pureen Seluar Panjang
  • Miffy Baju lengan panjang & pendek x 3 : RM3.50 x 3: RM10.5
  • Fiffy Baju Lengan panjang & pendek + seluar 
  • Fiffy Napkin x 10 : RM28
  • Fiffy maternity panties : RM6
  •  dan barang2 lain yang aja lupe dan tak dapat nak kenalpasti..hehehe

TOTAL Hangus : RM 500

Harga actually tak jauh beza..ada yang murah gile2 macam botol susu tu..hehe..so depends la..lega sikit sebab almost 90% complete..ada la lagi yang tertinggal2 cam barut baby..termos susu..beg baby..tapi xpe.yang tu aja boleh cari masa hari2 lain..jusco dekat meyh,...hehe

yang paling kecian is my husben...kepenatan dia angkut semua barang2 tu plus dengan beg aja..last2 sekali dia tersadai kat tepi dudk2 je kat tepi expo tu sbb penat..aja? masuk balik dan sambung pilih baju baby..ahaks...so mummy bagi hadiah makan MCD untuk MA..Jadi la kan...? sbb kami berkejar nak balik kampung..so xsempat nak bg reward apa2 pon kat MA atas kepenatan beliau menggunakan kedua2 tangan mengangkat semua barang.hihihi...


lepas ni kite shoping biasa2 je yek? tapi B tetap jadi tukang angkat barang kan..kan?:D

lagi 10 weeks....or less than that? gulpppp..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kepenatan.....

Salam semua...selamat hari isnin! da yg menyambut hari ibu ke semalam?Selamat Hari Ibu ye  aja ucapkan..hehe

..aja kepenatan lg ni..macam tak ckp rehat..sabtu ke expo beli belah barang2 baby..pastu zoom terus ke ijok.blik hometown sbb nak attend knduri..malamnye n semalam aja ke kenduri kawen sepupu aja..wahhhh..pntnye!balik umah malam tadi pon tgk baju xberlipat.umah agak brsepah..kepalaku pening dah..

result fasting blood sugar hari ni mengecewakN..bacaan biasa tp borderline..so dikira merah..aiseyyyyy..mak tensen la...!mak ni keje nyah...bos mak suh ma wat sumting by middle of June..jgnla bg mak stresss.huhu..

sian baby..sayang...sihat2 je taw dlm perot...kite jumpe lagi 2 bln syg...muahhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BE Baru Lagi!

Assalamualaikum!

Selamat Pagi Sabtu!

Yeay....dapat BE lagi.Alhamdulillah...so, skang ada 2 BE sedang tergolek2..meh la masuk untuk memeriahkan suasana..boleh bagi wet tabung untuk baby...kalo xpon..boleh belikan dia banyak baju2 omel..hehehe


KL Sogo dah pon credit..yela..blog aja bukannya popular sgt..xpopular pong!ahaks...so terima saja...

saya budak baru belajar:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kalaulah Hudud Dilaksanakan sekarang....

baca paper hari ni tak? pasal pembunuhan dan kes rogol budak umur 11 tahun kat Klang semalam...huhuhu..Al-Fatihah untuk arwah...:(

KLANG – Seorang kanak-kanak menjadi mangsa pembunuhan kejam apabila mayatnya bukan sahaja dibuang di kawasan tempat letak kereta, malah mangsa disyaki dirogol oleh penjenayah tidak berhati perut dalam kejadian di Lorong Batu Nilam 1E, Bukit Tinggi di sini kelmarin.
Mayat Nur Amyliana Shuhada Mohd. Noor, 11, yang cuba ditanam pembunuhnya ditemui terbaring oleh seorang gadis di kawasan lapang di situ pada pukul 10.30 malam sebelum dia menghubungi polis.
Difahamkan, sebelum kejadian, mangsa dikatakan keluar bermain pada pukul 12 tengah hari dan tidak pulang sehingga malam.
Jarak antara rumah keluarga mangsa dengan tempat kejadian kira-kira 200 meter.
kasihan budak tu tak berdosa!apa salah dia pergi main kat playground..suspek tu umur 19 & 24 tahun...mat pit ke ape? apa yg bestnya ko rogol budak kecik macam tu..nak sangat p la cari pelacur kat Bandar Klang tu melambak...*emo*

Bila membebel2 xpuas hati tu husben lak boleh cakap " kena tengok jugak..ntah2 budak pompuan tu yg gatal ikut laki tu...budak pompuan sekarang umor 11 tahun pon dah pandai main"..jadi? bertambah tak puas hati la aja..leh x aja gaduh malam td pasal ni jek.hoho..tu la lelaki..kalau pon arwah tu bersalah sbb ikut lelaki yg xdikenali..ni kalau ye..siapa mereka nak bunuh budak tu? siapa mereka nak rogol budak tu?

setuju betul dgn statement mak arwah..saya nak kes ni diselesaikan cepat..saya nak mereka yg bersalah dihukum mati macam mana die buat anak saya mati..rasa macam kejam statement mak dia kan...? tapi tula hakikatnya...mmg patut pon..

Kalaulah hukum hudud dah boleh dijalankan di Malaysia sekarang...xkan ada siapa pon berani nak wat macam ni..sbb dalam hudud, mati dibalas mati..tp efeknya..bila semua org melihat dan mendengar, mereka xkan berani lg nak cuba2 wat jahat sampai membunuh. Result? kes2 jenayah berkurangan serta merta..xke bagus? tp "mereka" itu x berani,.hehehehe
 
Begitu indahnya Islam sebenarnya..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MUM & BABY EXPO 2013



Salam semua...

Selamat Hari Jumaat..suka kan bila Jumaat menjelma..apatah lagi bila Isnin Aja pon bercuti lagi.kekekeke

cuti ada sebab ye..bukan suka2 nak cuti sebab aja ada appointment kat klinik.hehehe

jom... terjah Mum & Baby Expo kat Mid Valley hujung minggu ni! Expo ni diadakan daripada hari ni 10-12 Mei 2013 di Mid Valley, Kuala Lumpur



diorang ada wat contest tau...kalau nak tahu lebih lanjut boleh tengok kat SINI TAU!

Plan aja..aja nak pergi esok pagi sebab aja nak balik kg ada baaaaaanyak kenduri kawen..jadi kenala pegi semua sebab semua tu kat kg aja je..kat Ijok..So, malam ni siap2 packing baju dalam beg...so, esok pagi terus leh gerak g KL pastu habes shopping balik kg sampai Ahad..fuhhh...letih baby!

Owh ya...company aja pon ada buka booth kat sana tp produk supplemen la..so sapa2 nak beli supplemen especially for kids, leh la jenguk booth Kordel.hahha..

k..jom wat list barang nak beli!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sakit2 satu badan...

Salam semua....lama gak xupdate kat sini...

semangat nak menulis hilang dengan keputusan PRU 13 yang xbeshhhh.miahahahhaa

xdela...aja agak kena fokus dengan kerja dua hari ni...semua nak urgent..dan urgent....jadi masa nak melilau dah tak da...ni di awal pagi aja menulis.kikikiki

menjengah usia kandungan 29 minggu...aja dah terasa satu kelainan..apa yang lain eh? ye...sebab next week cek up saya dah ditulis 30 minggu...masuk angka 30 bermakna saya kena prepare semuanya..owh....masalahnya tak habis prepare lagi...ampun kan mummy baby!

owh ya..aja dan beli set tilam untuk baby...xde beli kekabu pon..pakai yang biasa je..xpela...nanti kalo 2-3 bulan dah rasa tak best, mummy beli baru untuk baby yek...kewangan kami agak jadi kurang stabil disebabkan plan tetiba nak bersalin di swasta... terus terang..aja rasa cam xmampu nak deliver kat swasta..tapi mengenangkan aja dah tak ada mak..sapa nak tunggu aja kat hosptal kalo g gov..sape nak tlg aja kat sana..xkan nak harapkan kakak2..semua ada t/jawab masing2..so..tgh pujuk hati dan kira2 budget sama ada boleh atau tak...tapi kalau keadaan masalah kencing manis aja doc kata agak susah nak jangka...aja redha bersalin kat hosp kerajaan.mintak2 aja dapat doc perempuan sahaja sepanjang tempoh nak bersalin..xmahu doc lelaki..tolong2....

badan aja dah start sengal2 yang amat luar biasa...sakit kat semua tempat.uhuhuhuhu...perot xpayah cakap la...tyme baby mengeras fuh  menahan je...usap2 perot bagi die lembut sikit..baru nak baik ngan mummy..

ni pon badan aja xberapa nak sihat...aja rasa macam nak demam and terasa la baby tak aktif...dari subuh menunggu dia menendang...xde jugak..huhuhu..kalau sampai petang baby aja tak tendang2..aja nak g hospital terus..huhuhu..takut2 sebab aja tak sihat..apa2 jadi kat baby mana kita tahu kan...doakan baby aja selamat yekkk..huhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Mengundi Semua!



Mari lah mari..pergi mengundii

Tunaikanla kewajipan pada negara...

lalalallaa

SELAMAT MENGUNDI WARGA MALAYSIA SEKALIAN..

warga yg bukan malaysia sila duduk rumah diam2..tak pon pegi shoping mana2 yekkk..jangan ada yang menyelit cakap saya nak mengundi sudahhh.hehee

OK...Jom pangkah....tetttt..undi itu kan rahsia..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Akhirnya dah beli BreastPump..

Salam semua...

Before ni aja pernah post pasal breastpump kan? leh refer SINI


before ni memang mengalami kecelaruan minda sikit..kehendak nak itu ini...tapi tengok tabung baby..banyak ke x...cukup ke x..asyik berbelah bagi jek...angkut MA pergi semua kedai baby yg ada sekitar S.Alam & Klang..tak cukup tu pegi expo tgk pump tu..tanya kawan2 lagi...ehhh..macam2 la..cerewet betul sedangkan nak beli breastpump jek..'

MA asyik  psiko aja je cakap cukup ke susu sayang nanti ni..beli yg manual je la..senang nak picit..kenapa kena bagi exclusive breastfeed...ehh..macam2 la MA ni.dia tak ada kakak jadi dia tak nampak proses tu..So, aja selongkar artikel2 majalah pasal breastfeeding bagi dia baca,...sebab bila aja explain asyik nak bangkang..ha....bg majalah elok pulak dia paham..ke aja yang xpandai explain?hahaha

MA kata dia boleh belikan tapi yang murah..kalau nak yang mahal macam dalam review aja before ni aja kena tambah la duet..so kedeks...huhu

Jadinya....aja dah survey2 sume brand lain gak macam Spectra, Spectra Dew, Rumble Tuff, Medela, Avent, Tommie Tippie..Unimom dan macam2..dannnnnnnnn...setelah ditelek2 kelebihan dan kekurangan masing2..dengan budget yang ada pada aja...jeng.jeng...

Aja decide to buy Medela Swing...ngeeeee~


 KANDUNGAN DALAM SET SWING :
* Motor Pam
* Tubing
* Pump body
* PersonalFit breastshield
* Valve
* Membrane - 3 pcs
* 5oz Bottle dgn penutup- 2 pcs
* Bottle stand
* Beg uncang
* Tali
* Adaptor 5v ( sesuai digune terus di Malaysia )
* Manual Instruction Guide







OK..dah..selamat mengeluarkan duet gaji bulan Mei ini..huhu..sian baby mummy dah guna wet baby utk beli pump ni..ala utk baby jugak..nanti baby nak kena duduk dgn wan masa mummy keje..so kene minum susu botol jugak  tapi susu mummy laa..kan2?

Moga2 aja mampu untuk menyusukan anak aja selama mana yang boleh..kalau boleh nak sampai 2 tahun.hihihi..kene set mind betul2..n makan makanan2 yg berkhasiat..yang sesuai utk penyusuan susu ibu..

lepas ni cari aksesori plak...ok..nak cakap..beli asing2 lagi murah dari beli pakej..tapi kena pandai cari la..kalo nak mudah..amik je pakej.hihihi

ni rupa dia tapi bukan aja punye lagi..tak sabar tunggu dia sampai next week.lalalalla~



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zikir-zikir dan Doa Semasa Mengandung & Bersalin

Salam semua..

Ramai bagitau aja yang elok amalkan doa2 ni dan zikir2 ni masa kita dalam kesusahan..musibah...dan untuk aja mungkin lebih kepada semasa nak bersalin..

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.

Sabda Rasulullah SAW maksudnya :

“Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, sambil membaca tasbih Nabi Yunus sebanyak 40 kali dengan cara jari telunjuknya menghadap ke arah kiblat ketika ia sujud. Sesungguhnya sesiapa yang berbuat demikian akan diperkenankan doa dan permintaannya.”

لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ

 
“La ilaha illa anta subhaanaka inni kuntu minazzholimiin.”
 (Tidak ada tuhan selain Engkau, Maha Suci Engkau. Sungguh aku termasuk  orang-orang yang zalim.)
Selain itu, amalkan bacaan Ayat Kursi..
 Allah, tidak ada Tuhan selain Dia. yang Maha Hidup, yang terus menerus mengurus(makhlukNya), tidak mengantuk dan tidak tidur. Milik-Nya apa yang ada di langit dan apa yang ada dibumi. Tidak ada yang dapat memberi syafaat di sisiNya tanpa izinNya. Dia mengetahui apa yang di hadapan mereka dan apa yang di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui sesuatu apa pun tentang ilmuNya melainkan apa yang Dia kehendaki. Kursi-Nya meliputi langit dan bumi. Dan Dia tidak merasa berat memelihara keduanya, dan Dia Maha Tinggi, Maha Besar.
Ketika sakit hendak bersalin, perbanyakkan tasbih dan zikir
Maha Suci Allah
Aku memohon ampun kepada Allah


Bila saat-saat hendak bersalin, boleh la dibaca
Allah telah mencukupi segala sesuatu bagiku dan sebaik-baik yang ku serah diri kepada Allah
Selain itu baca zikir Ya Fattah....Ya Fattah..Ya Fattah... sebanyak yang boleh..
InsyaAllah..akan amalkan...letak di sini untuk panduan aja dan kawan2 semua juga...:D
Salam Hari Jumaat! 

credit to : Madam Rosie Rose 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2nd BE

Assalamualaikum semua...Selamat hari Jumaat!

Korang..meh2 masuk blog aja..hehee...Alhamdulillah..rezeki bulan baru..aja dapat lagi satu BE..wahh..nuffnang..anda telah mempertimbangkan blog aja ye? makaceh2...

setakat ni ada 2 la BE yang sedang menari2 dalam blog aja ni..harap2 dua-dua dapat bertahan lama...yek? bagi la can aja menabung untuk baby ni...meh2..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Scan 3D/4D at 28 weeks

Salam semua...

Dah kembali bekerja belom? aja keje ni...yeah2..sila bersemangat yekk...lusa cuti balik...lalalalala

pagi tadi agak busy dengan segala keje2 yang pending & perlukan tindakan segera...my big boss dah approve everything last Tuesday, so juz proceed ikut plan..dan skang bz dgn task baru.phewwww~

Semalam aja ada appointment dan buat 3/4 D Scan kat UMRA..ok..UMRA ni dulu sebenarnya poliklinik jek..tp skang dan upgrade jadi hospital..cume bangunan dia kecik je...ade la amik 4 rumah kedai luas hospital ni..appointment suppose at 11.30...tp yang kurang bestnye...die drag smpai kol 1...adoiiii..sakit pinggang aja menunggu ok...naseb pagi bfast berat siap2..ada yang konon2 walk in tapi nak cepat..mana boleh...betul x? so xpewla...aja menunggu dalam 1jam setengah la ngan MA...siap leh g dapatkan maklumat pasal kos bersalin normal / czer kat sana.hahaha...pusing2 wad sementara tunggu turn aja kan..baby pon behave je dalam perot...

So, bila sampai turn aja..kami masukla..nama sonografer kat situ adalah Puan Siti...OK la...layanan dia bagus..siap minta maaf sebab lewat layan kita dan dll..So, dia kata dari pagi dia scan mmg setakat ni baby ok, so kite tengok baby ct lak yek..hehe

Aja xpasti procedure die mmg macam tu ke apa..tapi dia start dengan 2d...dia scroll the whole body..tangan..kaki..badan...wat measurement biasa mcm kalo kite wat 2d scan...dah lepas tu dia tunjuk 3d muka baby!OMG....comelnya dia...tak sangka baby tu ada dalam perot aja..huhuhu..nak nanges tengok..hehehe

elok je dia landing dekat dgn uri...lapar ke syg? mmg dia behave sangat2,,xbergerak sangat..mula2 tangan kat tepi muka..so Pn Siti tu pujuk2 goncang2 sikit...dia alih tangan dia..haaa.dapatla tgk d whole image muka dia..Pn Siti kata muka bulat..mcm lebih kepada mak..(eh..muka aja bukan bersegi ke? hehee) MA kata macam muka anak buah dia, zara yg comel tuh...ntah...hehe..tp idung die mancung & tinggi ok.ikut daddy..ngeee

bila dah asyik kena kacau je lama2 baby bengang kot terus die pusing bagi bontot ngan kaki..haa.amik kauu..nak tgk i kan? kikiki...pujuk2 pon xmau bg tgk muka dah..adeh...

jantina? emmm..kami dah tau dah Tapi xpela..nanti baby dah kuar aja announce yek....Alhamdulillah..kami terima apa saja..baik boy or girl..dua2 comel..dua2 boleh jadi anak aja n MA kan.hik3..nak tengok tu xsusah sgt la..aja cakap " baby..kangkang besar2 ye..jangan kepit..mummy nak tgk tutt2 ni.terus dia kangkang.hik3..comel..

Pn Siti lepas tu cek detail scan..tgk jantung..bapa heart beat/ min...tgk buah pinggang..tulang belakang, pundi kencing (masa scan siap kencing dl tau.hihihi)..sume la die cek...Alhamdulillah...tak da apa2 masalah2 if based on scan tu la..apa2 pon, we will keep pray to Allah hopefully baby shat & normal..Ameen...

Kos semua...:

3/4 d scan +detailed scan : RM180
Print gmbar berwarna      : RM 5

Mahal ke tak? actually depends on kawasan kita pergi tu dan perkhidmatan dia..macam UMRA ni even 1st time dtg aja rasa OK la dgn services die..yg lambat tu mmg la melecehkan tp dey all keep say sorry sebab lewat..px mmg ramai..jadi tak de la kisah pon...aja siap tanye kawan kalo area S.Alam range mmg 150 & above..ade klinik yg aja biasa pergi tp this week takde buat..aja cume available this week je..lain2 minggu dah x available..kang tibe2 dh masuk 8 bulan..so xnak la camtu..tu pergi jek..:D

Nak tengok Baby?

meh....hehehe

ALAMAK!BLUR LAAA..Nanti la amik kat cd..ni tru phone jek.hehe



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Labour Day!




Happy Labour Day!

Selamat Hari Pekerja!!!



Yeay....tahun ni kiranya dah 4 tahun la aja celebrate Hari Pekerja..eh...3x kot...aja start bekerja on middle of Mei 2010...up unti 1st Mei 2013...saya masih bergelar pekerja..bukan surirumah.hehehe

hello....surirumah pon bekerja tau!lagi la tak bergaji.huhuhu

So...enjoy your holiday...recharge your energy and come back to office with new look..new spirit and new AJA..most important is....sila plan cuti ini untuk berjalan2 ye..

MA...jom berjimba!!yeay!

US:

 11.30 - Appointment @Hospital UMRA..

12.00 - Luncheon....

1.00 pm - PARKSON...sila pergi...sekarang tengah ada warehouse sale.hihihi

dan selepas tu...tak kisah pon nak g mana..balik umah pon tak kisah MA ku sayang.lalalalaa


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS