Mum & Baby Expo 10-12 May 2013

Assalamualaikum,

Korang pergi tak Expo Mum & Baby kat Mid Valley last weekend?hehhee
Aja pergi hari Sabtu pagi..berkejar2 la jugak sebab nak balik kampung Aja ada kenduri on the same day..tapi apa ku kire...nak g expo jugak!hehe
Memang Aja dah plan awal2 nak pegi ke expo ni..sebab utama adalah barang baby memang xcomplete lagi...at 30 weeks now.Alhamdulillah...aja rasa aja boleh g shopping lagi..xmahu la dah 36weeks br nak terkedek2 beli barang...sakit2 badan wooo..ni pon lepas g expo gedik2 ngan husben mntak urut tau...


Keadaan kat sana...hmmm3...Masya allah, ramai orang! Berhimpit himpit bersesak sesak. Ramai yang bawak stroller yang buatkan jalan sempit bertambah sempit. Pulak tu berhenti tengah2 jalan. Ibu2 mengandung pun ramai, comei2 je tengok dorang bawak perut hehee...

Target nak beli barang2 kering je, macam mitten, booties, napkin, towel, selimut, pampers etc..
So jom tengok listing & berapa kos nya (gambar 1 pun tak de sebab dah kemas barang2 tu dan malas nak punggah semata2 nak snap gambar.kekekeke)


  • Tuala besar : RM 25 (1 helai)
  •  Selimut : RM 25 (1 helai)
  •  Maternity pad : RM 17
  • Pampers Babylove NB 48pcs : RM 15 x 1 : RM15
  • Pampers Babyluv S x 2 : RM15 x2 : RM 30
  • Pureen antibacterial wet tissue : RM 9 x 2 : RM 18
  • Autumz breastmilk storage plastik x 10 : RM 28
  • Botol susu Tommy Tippie , 5 oz x 2 : RM32
  • Puting baby Tommy Tippie x 1: RM10
  • Kelambu baby: RM28
  • Bantal karipap (set dah beli nak tambah bantal je): RM11
  • Beg botol susu : RM24
  • Ice pack x 4 : RM24
  • Pureen Body Wash  natural x 1 : RM11
  • Pureen Body Wash yogurt x 1 : RM12
  • Pureen Liquid Cleanser x 1 : 
  • Pureen Baju Lengan Panjang
  • Pureen Baju Lengan Pendek
  • Pureen Seluar Panjang
  • Miffy Baju lengan panjang & pendek x 3 : RM3.50 x 3: RM10.5
  • Fiffy Baju Lengan panjang & pendek + seluar 
  • Fiffy Napkin x 10 : RM28
  • Fiffy maternity panties : RM6
  •  dan barang2 lain yang aja lupe dan tak dapat nak kenalpasti..hehehe

TOTAL Hangus : RM 500

Harga actually tak jauh beza..ada yang murah gile2 macam botol susu tu..hehe..so depends la..lega sikit sebab almost 90% complete..ada la lagi yang tertinggal2 cam barut baby..termos susu..beg baby..tapi xpe.yang tu aja boleh cari masa hari2 lain..jusco dekat meyh,...hehe

yang paling kecian is my husben...kepenatan dia angkut semua barang2 tu plus dengan beg aja..last2 sekali dia tersadai kat tepi dudk2 je kat tepi expo tu sbb penat..aja? masuk balik dan sambung pilih baju baby..ahaks...so mummy bagi hadiah makan MCD untuk MA..Jadi la kan...? sbb kami berkejar nak balik kampung..so xsempat nak bg reward apa2 pon kat MA atas kepenatan beliau menggunakan kedua2 tangan mengangkat semua barang.hihihi...


lepas ni kite shoping biasa2 je yek? tapi B tetap jadi tukang angkat barang kan..kan?:D

lagi 10 weeks....or less than that? gulpppp..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

JaSSNaNi said...

akak pernah gi.. tapi warehouse sale.. sesak, berhimpit.. macam berperang pun ada.. ikan pirana.. hahahaha.. sbb warehouse sale pureen tu, baju baby lagi murah2... baby expo pernah gi kat KLCC.. org ramai tapi tak sampai ler bersesak tu.. banyak aja borong.. tak per la.. preparation kan.. sama gak cam akak.. sblm baby lahir hari tu.. 30 weeks mula cari barang.. bagi complete.. nanti kot tiba2 senang.

::Aja:: said...

warehouse sale xlarat la..ni pon berhimpit2...beli byk sbb mmg xprepare ape pon sgt before ni...lps ni dah leh rest n tinggal cari apa yg tertinggal..hihi

azizah :) said...

bestnya aja..mostly banyak la dah complete kan.. alaaa jijah je lom start beli apa2 lagi..huhu xtahu nak mula dari mana.. rambang mata..huhuhu

Anonymous said...

wahh..byk tu borong..saya ade pg jugak tp just tgk2..sbb baby br 5 bulan..kemudian2 la.hihi..

::Aja:: said...

@jijah..dh...ni je shoping..lps ni sure malas2 dh nak beli sbb duet baby dh susut..kene tunggu gaji.keh3...

@anon..yeke..aja memang start beli2 masa kandungan masuk 7 bln.before tu survey2 jek..:)