Scan 3D/4D at 28 weeks

Salam semua...

Dah kembali bekerja belom? aja keje ni...yeah2..sila bersemangat yekk...lusa cuti balik...lalalalala

pagi tadi agak busy dengan segala keje2 yang pending & perlukan tindakan segera...my big boss dah approve everything last Tuesday, so juz proceed ikut plan..dan skang bz dgn task baru.phewwww~

Semalam aja ada appointment dan buat 3/4 D Scan kat UMRA..ok..UMRA ni dulu sebenarnya poliklinik jek..tp skang dan upgrade jadi hospital..cume bangunan dia kecik je...ade la amik 4 rumah kedai luas hospital ni..appointment suppose at 11.30...tp yang kurang bestnye...die drag smpai kol 1...adoiiii..sakit pinggang aja menunggu ok...naseb pagi bfast berat siap2..ada yang konon2 walk in tapi nak cepat..mana boleh...betul x? so xpewla...aja menunggu dalam 1jam setengah la ngan MA...siap leh g dapatkan maklumat pasal kos bersalin normal / czer kat sana.hahaha...pusing2 wad sementara tunggu turn aja kan..baby pon behave je dalam perot...

So, bila sampai turn aja..kami masukla..nama sonografer kat situ adalah Puan Siti...OK la...layanan dia bagus..siap minta maaf sebab lewat layan kita dan dll..So, dia kata dari pagi dia scan mmg setakat ni baby ok, so kite tengok baby ct lak yek..hehe

Aja xpasti procedure die mmg macam tu ke apa..tapi dia start dengan 2d...dia scroll the whole body..tangan..kaki..badan...wat measurement biasa mcm kalo kite wat 2d scan...dah lepas tu dia tunjuk 3d muka baby!OMG....comelnya dia...tak sangka baby tu ada dalam perot aja..huhuhu..nak nanges tengok..hehehe

elok je dia landing dekat dgn uri...lapar ke syg? mmg dia behave sangat2,,xbergerak sangat..mula2 tangan kat tepi muka..so Pn Siti tu pujuk2 goncang2 sikit...dia alih tangan dia..haaa.dapatla tgk d whole image muka dia..Pn Siti kata muka bulat..mcm lebih kepada mak..(eh..muka aja bukan bersegi ke? hehee) MA kata macam muka anak buah dia, zara yg comel tuh...ntah...hehe..tp idung die mancung & tinggi ok.ikut daddy..ngeee

bila dah asyik kena kacau je lama2 baby bengang kot terus die pusing bagi bontot ngan kaki..haa.amik kauu..nak tgk i kan? kikiki...pujuk2 pon xmau bg tgk muka dah..adeh...

jantina? emmm..kami dah tau dah Tapi xpela..nanti baby dah kuar aja announce yek....Alhamdulillah..kami terima apa saja..baik boy or girl..dua2 comel..dua2 boleh jadi anak aja n MA kan.hik3..nak tengok tu xsusah sgt la..aja cakap " baby..kangkang besar2 ye..jangan kepit..mummy nak tgk tutt2 ni.terus dia kangkang.hik3..comel..

Pn Siti lepas tu cek detail scan..tgk jantung..bapa heart beat/ min...tgk buah pinggang..tulang belakang, pundi kencing (masa scan siap kencing dl tau.hihihi)..sume la die cek...Alhamdulillah...tak da apa2 masalah2 if based on scan tu la..apa2 pon, we will keep pray to Allah hopefully baby shat & normal..Ameen...

Kos semua...:

3/4 d scan +detailed scan : RM180
Print gmbar berwarna      : RM 5

Mahal ke tak? actually depends on kawasan kita pergi tu dan perkhidmatan dia..macam UMRA ni even 1st time dtg aja rasa OK la dgn services die..yg lambat tu mmg la melecehkan tp dey all keep say sorry sebab lewat..px mmg ramai..jadi tak de la kisah pon...aja siap tanye kawan kalo area S.Alam range mmg 150 & above..ade klinik yg aja biasa pergi tp this week takde buat..aja cume available this week je..lain2 minggu dah x available..kang tibe2 dh masuk 8 bulan..so xnak la camtu..tu pergi jek..:D

Nak tengok Baby?

meh....hehehe

ALAMAK!BLUR LAAA..Nanti la amik kat cd..ni tru phone jek.hehe



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 orang doakan kesejahteraan aja..:

Zimie said...

Comelnyaaaa anak aja, yela nmpk idung mancung hihi nak teka boboi lah :p

::Aja:: said...

@zimie.hehehe..pp die chubby..huhu..geram2....ok..kite undi boboi ke gegel.hik3

azizah :) said...

waaa bestnya aja dah 3d baby.. comey baby ha..

::Aja:: said...

@jijah..nanti buat la kalo smpat..excited tgk die gerak2..gosok2 mata sume.buat dlm masa 28 minggu- 32 minggu.