Akhirnya dah beli BreastPump..

Salam semua...

Before ni aja pernah post pasal breastpump kan? leh refer SINI


before ni memang mengalami kecelaruan minda sikit..kehendak nak itu ini...tapi tengok tabung baby..banyak ke x...cukup ke x..asyik berbelah bagi jek...angkut MA pergi semua kedai baby yg ada sekitar S.Alam & Klang..tak cukup tu pegi expo tgk pump tu..tanya kawan2 lagi...ehhh..macam2 la..cerewet betul sedangkan nak beli breastpump jek..'

MA asyik  psiko aja je cakap cukup ke susu sayang nanti ni..beli yg manual je la..senang nak picit..kenapa kena bagi exclusive breastfeed...ehh..macam2 la MA ni.dia tak ada kakak jadi dia tak nampak proses tu..So, aja selongkar artikel2 majalah pasal breastfeeding bagi dia baca,...sebab bila aja explain asyik nak bangkang..ha....bg majalah elok pulak dia paham..ke aja yang xpandai explain?hahaha

MA kata dia boleh belikan tapi yang murah..kalau nak yang mahal macam dalam review aja before ni aja kena tambah la duet..so kedeks...huhu

Jadinya....aja dah survey2 sume brand lain gak macam Spectra, Spectra Dew, Rumble Tuff, Medela, Avent, Tommie Tippie..Unimom dan macam2..dannnnnnnnn...setelah ditelek2 kelebihan dan kekurangan masing2..dengan budget yang ada pada aja...jeng.jeng...

Aja decide to buy Medela Swing...ngeeeee~


 KANDUNGAN DALAM SET SWING :
* Motor Pam
* Tubing
* Pump body
* PersonalFit breastshield
* Valve
* Membrane - 3 pcs
* 5oz Bottle dgn penutup- 2 pcs
* Bottle stand
* Beg uncang
* Tali
* Adaptor 5v ( sesuai digune terus di Malaysia )
* Manual Instruction Guide







OK..dah..selamat mengeluarkan duet gaji bulan Mei ini..huhu..sian baby mummy dah guna wet baby utk beli pump ni..ala utk baby jugak..nanti baby nak kena duduk dgn wan masa mummy keje..so kene minum susu botol jugak  tapi susu mummy laa..kan2?

Moga2 aja mampu untuk menyusukan anak aja selama mana yang boleh..kalau boleh nak sampai 2 tahun.hihihi..kene set mind betul2..n makan makanan2 yg berkhasiat..yang sesuai utk penyusuan susu ibu..

lepas ni cari aksesori plak...ok..nak cakap..beli asing2 lagi murah dari beli pakej..tapi kena pandai cari la..kalo nak mudah..amik je pakej.hihihi

ni rupa dia tapi bukan aja punye lagi..tak sabar tunggu dia sampai next week.lalalalla~



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: