Nak cari breast pump pilihan hati

Salam semua..

Wat ape tu? Aja dilanda sakit tekak la..huhu..gelakkan lagi MA yg dah hilang suara since Isnin.hik3..habes kena kat aja pulak skang ni..tapi tak de la sampai hilang suara..just sakit tekak rasa berkahak je tekak ni..boleh ke nak amik ubat sakit tekak eh? macam tak berani jek.huhuhu..mungkin cuaca panas minggu ni buat aja kurang sihat....1 badan sakit wooo...

Ok..back to the point...aja tengah survey dan cari breast pump..anyone willing to help me?

Rugila belajar nutrition tapi tak pandai nak aplikasikan apa yg terbaik utk baby kita nanti kan2? brand yang aja macam tersuka2 skang ni adalah medela dan avent..

medela ada banyak jenis la  tapi sebab budget aja tak ada la besar sgt...bila cakap dengan MA suruh die belikan...laju je dia cakp.." nak b belikan..cari yang murah2..ni ape breast pump pon sampai seribu lebih..xpaya" errrrr...sedihnya dengar...huk3...die kata sua je la breast kite tu kat baby xpayah pum2...ei bocah lanang ni...apa ko tau pasal breastfeeding? cakap exclusive breast feeding pun dia dah salah faham cakap penyusuan yang guna barang mahal..adoiiiiiiii....penat nak terangkan kat suamiku pasal exclusive breastfeeding..kebaikannya..nasib buku2 dan majalah time aja study dulu aja tak buang semua...so bg dia baca..dan sekarang MA dah terlebih pandai cakap pasal breast pump..huhu...

So, sampai sekarang aja masih belom beli breastpump yang berkenan sebab harganya..MA nak belikan tapi harga ikut harga dia...rasa cam nak toing3 kepala die je tau....apa2 pon..aja masih aim medela swing je cukup la..haha..fs rasanya tak mampu kot...tapi tgk avent single electric pon macam ok jugak? ke tak best eh? apa perbezaan  dua model ni? haaaa..nanti aja ada masa aja cari maklumat yekkk..

Medela swing ni....

atau 


 yang ini...avent single electric.hehe

tu belom masuk isu barang2 keperluan baby & keperluan aja masa berpantang....tapi bab2 mcm tu memang aja bolayan...aja buatkan list and hulur je kat suami.hehe..biar suamiku tahu itu sume tanggungjawab dia..sebab MA ni jenis kalau pasal duet die memang dia berkira...langsung tak fikir isteri dia penat dan sakit..dengan kerja , uruskan MA yg macam baby kecik lagi...dengan perot membesar ni lg..kadang2 balik keje tu langsung aja xduduk rest sampai la jam 8 mlm..kol 10 mlm aja dah tidur.hihih..sebab tu kot hari2 tiap2 pagi aja krem..MA skang dah pndai..instead of dia kena bangun untuk betulkan kaki aja yg krem tu..die pusingkan badan die terus so sambil dia pejam mata dan baring tangan dia tekan2 kaki aja..hahaha..MA...MA...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 orang doakan kesejahteraan aja..:

Anonymous said...

amik je medela swing wakk..sng nak guna..kawan sy pon ramai pakai.