Mummy...I am 26 weeks today!

Salam semua...selamat hari RABU!

Saya paling suka hari Rabu? sebab apa? my baby will be getting bigger and bigger on Wednesday.hahah..n paling suke tengok counting days bertukar minggu setiap hari Rabu...suka2!

Hari ni kandungan aja dah masuk 26 minggu. Alhamdulillah..less then 100 days already..berdebar2 rasa macam counting kawen...eh3? Melampau betul..hehe

Kesihatan? Alhamdullillah...baik saja cuma cramp always datang  tanpa mengira hari dan waktu...xpela..mummy bersabar demi kamu sayang...daddy lagi la...hari2 terpisat2 bgn carik kaki mummy utk redakan cramp..lalala

Berat dah jadi plateu..ape tu? berat aja menurun..boleh x? aja pulak yang risau sebab selama ni dia meningkat dengan jayanya..bila turun rasa macam..eh? ak tak makan ke 2 minggu ni? asal berat tak naek? huhuhu....bacaan gula aja stabil..Alhamdulillah..walaupun asyik kena ulang alik klinik..xpe la..ku redha menghulurkan tangan dan jari jemariku...Bacaan iron dah normal..11.2!!!yeay! after 1 month asyik merah jekk..2x cek merah..so kali ke-3 dah normal balik...aja akan makan ubat, daging seafood dengan jayanya lepas ni..xkisah la berat naek..huhuhu

Siapa dah kene inject tetanus? dos 1 aja dah kene awal bulan hari tu...so next check up will be 1st week of Mei...another injection..huhuhu..abes kebas2 tangan dan bhagian kiri badan aja lepas die cucuk...xtahan sakit betul...

Baby dah semakin aktif dan paling suka dia ikut mummy die..kalo mummy die merajuk ngan daddy die..daddy die pujuk la baby camne pon..usap la camne pon..die xkan tendang..xkan gerak.haha..bile daddy die jauh baru die gedik2 tendang perot..nakal sungguh syg mummy ni.hehe...once daddy die say sorry to mummy..barula die bermurah hati bg daddy dia dengar die grak2..hehe...tula habit MA sekarang...malam2 nak tido dia kacau ank dia dalam perot ni..elok2 baby dah tido dia kacau..ha kauuu.bergendang la dia sampai tgh malam..baby..please...tido yek kalo malam...sebab nnti bila baby dah keluar senang sikit mummy.xpayah nak berjaga malam.hehe.

ok..keje sangat banyak....dah semakin bersemangat nak bekerja sampai ujung bulan 7..lepas tu tender resign!miahahhaa..teruknya! tak tahan la...rasa macam xleh cope.huhu..nak duduk umah jaga baby jek..tp MA cuma benarkan stay kejap jek..dia kata dia belom mampu nak bagi aja jadi surirumah...huhu..xpela..aja pon tau sbb kehendak aja banyak..miahaha..kang kalo jd housewife die yg pening..at least skang ni aja xdepend kat duwet dia utk beli apa yg aja nak...kecuali brg2 household n baju2.hik3..so will think again after this tp BULAT utk tidak bekerja selepas bersalin mybe utk 4 bulan?hik3..setuju tak korang?

Till then...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 orang doakan kesejahteraan aja..:

Anonymous said...

aja,try mkn kurma utk maintain hb.jue ari tu dr 10 naik jd 12 lps mkn kurma + jmbu batu.tp ubat2 tu pn xleh skip.btw,sama2 x sbr nk jm baby kn?dh scan gender?
_jue_

::Aja:: said...

jue..aja makan kurma hari2 2 biji jek...tu pon beli yg khas utk diabetic px..haha..jambu batu n betik tiap2 minggu mst beli.sbb aja on bsp skang ni..so takut bacaan gula naek.doc ade ckp hb awk turun sbb awak sekat makan nak bg gula turun..so skang ni aja makan jugak tp tawakkal jek..just kurangkan jumlah pngambilan je..

baby aja nom3......die xmo tunjuk!!haha...xpela...next month ingat nak scan lg for 3d..xmo tunjuk gak xtahu la.hik3..elok wat masa weeks 28-32 kan?hee

azizah :) said...

dah makin besar baby aja :) jijah next TCA lagi 2minggu baru inject ATT dos 1.. takutnya..hehe xpe aja baby nak kasi surprise tu.. lagipon naluri ibu mesti tahu baby apa yg aja kandung tu..heeeeeeee

::Aja:: said...

jijah..haha..naluri ku pon confuse baby ni baby gul ke boy..haha..apak die kata boy..kite kata gul...sng cite tunggu je nnt die kuar..

makin besar, makn gemok kaki badan aja..hik3