Sambungan Kisah Semalam

Salam semua..selamat hari Selasa!hehe...saya breakfast hari ni dengan tulis blog..opssss.hehe

hmmmm..semalam kan aja g cek up kan..kan? dan buat BSP jugak kan? ada review di SINI

Check up ok..kali ni jantung baby dapat didengar dengan jelas...xpayah misi tu nak tekan2 perot aja yg comel ni utk dapatkan heart beat baby..hehehe..nurse kata baby kepala dah kat bawah..walaweiiii,..sayang..jangan kuar sekarang tau..lagi 2 bulan baru keluar tau..tau?

berat naek balik..ok..dah lega.hihi.tekanan darah pon biasa2 je..100/60...normal tak eh?
bacaan iron dia xbuat pulak kali ni...tp xpela..baru dapat result amik darah hari tu..aja pon xingat test apa yg diorang buat tp Hb aja a bit low la just 10.7...Tapi doc kata ok, normal utk wanita mengandung..dont worry too much..so, keep makan iron tablet...makan kurma,kismis...bayam..daging...uwaaa.makan je laaaa

yang tak bestnya...bacaan gula aja...huhuhu..OK , just recall balik, masa minum air gula dulu, bacaan gula aja tinggi so kena wat bsp la every 2 weeks, at least..so semalam buat bacaan pagi tu ok je...pstu agaknya kerasukan apa ntah...aja makan lunch nasi, tempe masak cili tu n ayam goreng..pastu kuah lemak...mgkin air yg byk yang aja minum tu xmampu nak neutralkan gula yg dah msuk...so, it increase!!!!!7.0...huhuhu..terus merah mak punye rekod...derrr..next tyme dh tau balik dr klnik kol 12, jangan gedik2 nak makan nasi sbb xsampai 2 hours before next cucuk..huhuhu *salah sendiri*

sooooo...jumpe doc...kene bebel2 jap pastu aja pun menyengih je la...balik nanges call MA...pastu kena marah ngan MA plak..hampessss...dan malamnya bacaan OK la plak..memang gedik..

tak pasal2 aja kene mengulang BSP next week and kena apply cuti lagi.hurmmmm.MC je la..boleyh???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 orang doakan kesejahteraan aja..:

Huda Luna said...

ayoo aja
nnt lps minum air gula jgn la makan lagi.
tggu lps cucuk ke dua amik darah baru makan

Anonymous said...

Aja ble nk stop bsp ni!!!!hayoooooo

::Aja:: said...

@cik anon siapakah? hehe...mmg xkan stop bsp tu sampai deliver baby...huhuhuhu..klink kerajaan punye rules

@huda: act selama ni xmakan pon..lps cuck or lps kol 10 akan makan trus..sbb next cucuk pukul 2..tp smlm mmg pent dan lapar sgt.dr pagi puasa..pastu kol 12 br habes cek up sume..xtahan nafsu nak makan..so time je la akibatnya..

dhiera said...

aja.. kalau nak makan tu, amek le mknn rendah GI. aiyoo.. main hentam je kamu~

::Aja:: said...

@dhiera...err.kamu tau x? aja cume makan half dari nasi yg aja beli separuh je tu..ayam xabes..tempeh xabes..xpe..silap sndiri..kalah dgn nafsu..adoii

azizah :) said...

hehehe habis la aja.. len kali makan sikit je sementara nak tunggu bsp ke dua.. dah xpasal2 kena checkup lagi...hee