+Anniversary vs Valentine's Day+


gmbr amik gune hp je..so kabur.hhe

Salam...dah mcm sonok plak nak bercerita dalam ni..heheh..nak cite pasal my vacation last 2 weeks..I ni xpernah jejak kaki kat Jb lg..yela..even dulu study kat matrix Tangkak, Johor..xpandai nak jalan2 lagi...(sekarang terlebih pndai dah.hehhe)

So, nak dijadikan cerita..12 February lepas adalah anniversary I n apex..haha..kawan sampai 3-4 bln tp couple bln 2..(huhu...sadis cite di sebalik tarikh ni..ahhh..ignore it aja)..ok2..sambung cite balik. So, I decide to go to JB..slalu apex je balik ye la skali date+ balik umah le..so I ni degil la nak p sana gak..plan nak g on 12/2..yela..celeb anni..tp apex pegi kem plak kat tg piai sabtu-ahad..so I beli tiket Ahd (13/2)..Isnin amik cuti ni semata2 nak g sana n selasa lak mmg cuti..huhu..so, berbekalkan tiket (rege=RM34) and beg serta sebotol air n cikedis, ak masuk la dalam bas.. Owh..lamanya xnaek bas express lpas abes matrix..u dkt kan..xmerasa la naek bas dah..Then, I sampai sana dalam kol 5.30 ptg..Apex dah tunggu kat Sri putri ngan muka yg sgt2 mengantuk..cian die..sori ye cyg..

Then, I check in kat hotel (I je ok!apex duk kat hostel..tp dkt je tmptnye..10 mt.heheh). Masa tu takot gak sebb fikir esok kan 14/2..so xpasal2 rmai couple2 lak dlm hotel murah tu..I dah la sorang2..pandai2 je apex tu g bg amanat kat auntie kat hotel tu soh tgk2 kan I.haha..

Malam mam kat mana ntah..kdai makan biasa je..tp yg lawaknye ak order sotong goreng tepong, u al tau ape jwpan diorang?' maaf cik, sotong nye ade, tpung xde, sotong goreng xbertepong boleh?' adoiiii..bad mood ak dgr..cmni la kedai MELAYU..eh, ak ORG JAWA.hahha..so, ak mkn je la ape2 yg di'order apex sbb dh bengang mknn xbest..mengomel2 mulot smbil suap nasi dlm mulut..kempunan nak sotong greng tepung..wuuuuu..=(

Then, we al lepax kat Danga Bay..wahhhhhh..ramai giles! I yg batak + jakun tgk tmpt tu mngangan je tgk rmai bebeno org..ape yg bestnye tmpt tu pon I still xdpt cr smpai skang..mmg happening dgn manusia berkeliaran.hehe..so, I menikmati bau laut yg busuk n panorama indah bersama my apex.haha..tukar2 kad n gift..(gift I bsr cket pasal die bg utk besday sekali.cesss..1 jek)..bnyakla amoi2 n apeks yg jual2 bunga..n my apex dah ckp awal2'no bungan for today n tomorrow..we x celebrate V-Day ryte? juz ignore them'..waaaa..ak br nK GEDIK2 nakkan bunga ros sekuntum..nak tabur2 kat laut.hehhe..


ni gatal nak nek trem tp apex xmau.wuuu

ESOKNye..pada tarikh itu (chewaahhhh) , I n my apex yg ponteng keje..half day je keje sbb kecian I dok htel sowang2..we als pg la jalan2..1st destination..Jusco Tebrau..waaa.besr kowt jusco tu...belila tiket wayang pasal lama dah kan xtgk movie ngan apex so beli 2 movie trus..1.Green Hornett(Best woooo)..2. Sini hantu Sana Hantu ( ibu jari terbalik I bagi pasal xbest..tp xbest2 ak jerit2 gak pasal mmg xsuke tgk cite antu..wuu..apex..apasal la u suke tgk cite antu..:(..komedi2 pon ak takot..cmne nak buat? sharianla kitorang kat situ..men game..sembahyang..jln2 usha brg..then makan.haaaa.bab makan ni best sikit..hahaha

I ajak mkn Kenny roger's sbb I dah 6 tahun xmakan kat tmpt tu..hahah..sbb tu tmpt tettttt(rahsia 6 taun lps..ngeeee)..so i mam la kat situ..abes n rabak dmpet...=(..ak order la 2 set tp apex asyik sibuk kata yg set I tu die punye..adoiii..td tyme order xmo amik yg ni..I dah order bising2 tp die mkn je la..yela..cam biasa..I yg tukang abeskan makann die..cmne la xmokmok.uwaaa...kenyang dah, kitrg plang la mncari Dangan Bay balik.hahha..sja nak tgk on V-day CMNE plak..mak aiiii..double umat kat situ!hahaha..ak pon bentng la kaki dok kat tp jeti tu smbil makn kentang..haha.mkn lgik!wuuu..bork2 smpai la mngantuk..then I pulang la..hehe

ape ak merepk ni? aiyoo..xpe2..ni I anggap cam diary so lantakla nak emmbebel ape2 dlm ni.kan3?so, hr ke-3 dah tibe..kene pulg ke KL balik.uwaaa.xbesh3..so, kitrg lepax la kat mane2 smntara tunggu bas kol 1.45 tgh hr.so, pegila Skudai Parade jp..plssss..xbest lgsung tmpt tu..adekah patut di hr selasa, cinema tutup...bowlingc entre tutup..ak mmg xpaham..smangt ni nak men bwling ngan my apex..keciwa dah..apex ajak la mam KFC..POCKETFUL TWISTER..wahhh.sedp giles!haha..so smbil mnnt waktu ketibaan plg tu kami ni menjiwang2 la kjp..I jrg mnjiwang ngan my apex..xreti.ehhh..sjk bile xreti ni?hahah..sedey sgt nak balik tu coz my apex lambai2 tgn dr luar.uwaaaa.I mcm baru rase..owh..mmg I syg die ni..bdk sepet tu..huk3..abah, nak kawen taun ni bole?heee

Maka, itu je la ak nak kong si ...sja2..coz I rasa cam best nak tulis..I tulis je.hahaha..


ha...ni I punye set..sedp2..*clap2*


ni apex punye set..Golden Temptation..err.betol ke eja? sdp..sweet sour tp die xberkenan sgt...so I la tkg licinkan..


gmbr kenangan bfore makan..hehe..hAppy Anniversary Sayang!('',)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

serabut...8_*

eeee..geram la..hr ni dah hr rabu means dah 3 hr apex x contact..fb?sms?mms?email?sume x.cissss.sabar je la ngan apex ni..act I tegur die sikit hr tu..dgn nada yg sgt rendah n ayat yg sungguh tersusun..tp die nek angin.adoiii..xleh kene tegur lgsung..p/s:sume laki mmg mcm ni ke?


grrrrr...

dah selalu sgt majuk pesen macam ni..malas nak layan dah.tp I rindu kat apex...:(..dush3x

malam td tgk Percy Jackson pon teringt die..pasal tu movie pertama kiotrg tgk berdua..kat KLCC.sgt2 berbaloi sbb makan mcD=rm15 tetibe msuk parking ternaik bulu kening I pasal sama harga ngan mcD yg mkn berdua tu.uwaaaaa..rm15 gak..huk3..but dat was a sweet memory yg penh jadik dlm idup kitorg..wuuu..I miss him so much!

Pling cian anak buah I, masuk2 tanye Maths kat I..ok la kan..I aja la elok2...
''3 x 2 bape pian?''
'6' jwb ank buah ak ngan yakin
'2 x 3 plak?' tnye lgi..' 9 bik' jwb anak buah ak dgn seyakin2 yakinnye..dushhh3..tyme tu gak ak menyinga..mood xelok sgt..sbijik le kene lekuk ngan I..I tnye lg die jwb 2 x3 =5 plak...adoiii..memg I seligi kepala die..merah2 mata die nak siapkan keje sekolah..trpaksa gak mengadap I yg garang ni pasal nnt tanya mama die lg kene marah.haha..cian ank buah I..moga2 pandaila ko Maths lepas ni Pian..haru I yg terror maths ni dpt student cam U..I dah sng2 kan jalan kire2 pon die xpaham..adoii..sabarla hati.ni semua disebabkan my apex majuk!


Maka, haru biru gakla perasaan I smlm dek rindukan apex yg xrindu kat I tu.huk3..:(
dah bg sms sedey2 sampai ckp kedit tggal sepocen pon bolayan jerk!eee..gediks sungguh my apex aka tunang I ni.tgk la hr ni mcm mana...

Utk pengetahuan, setakat jam 2.00ptg ni my apex xmo munculkan diri lagi...hmmm..kang I majuk balik teruk U kene nnt..xpew2..bg peluang..


p/s: dah2 la majuk B...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

thinks about d future

hurmmm..hari ni 22 February 2011..I dah stat gatal2 nak fikir pasal my next event which is our solemnization.hehe.rasa teruja nak survey pakej2 wedding n cards @ wedding fair..nak try baju2 pengantin kat butik..nak tgk2 brg2 utk hntran..any things dat related to weds, mmg I tgh teruja!

next week on 5 Mac (Sat), I act plan nak bermalam kat umah Ili, one of my buddies..siang p wedding fair @Mines Convention Centre (seyes la cyg!mmg de wedding fair...refer to Pengantin's magazine Mac 11')..malam lepak2 kat Alamanda ke (rindunye...)karoke..men bowling..makan2.haha..mcm la byk duwet.ngeee..Then, ahad I balik la S.alam balik..ili pon nak jmpe tnang die..xkan nak ganggu..BUT, act plan ni dlm kepala I je..xckp ngan tuan umah tu lagi!haha..

I tgh fikir2 theme for my wedding, is it gold?white?red?pink?(euwwwww.no3)

I act tringin nak pkai choc+white.dark choc but not fully colored la..coz i ni itam2 manis gitu..so plus ngan white,da balance...tp xtau la boley dpt ke x dat color..hehe..

xpew2...slow2 ey aja.bukan kawen taun ni..thn dpn kan?emmm.cam besh je kawen 22-2-2012.Haha...



bestnye....lalalla~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Chenta


Sedikit gambar semasa majlis pertunangan kami buat tatapan diri sndiri..('',)

Syukur ALHAMDULILLAH, ak dipertemukan dgn Dia..xdisangka sapaan perkenalan kembali setahun yg lepas menjadikan ak bertemu kembali dgn Dia..kwn lama yg sudah lama xberjumpa..dan tanggal 5 Februari 2011 mnjadi titik tolak perhubungan kami yg baru setahun jagung..InsyaAllah, akan ak semai kasih syg dan doa agar hubungan ini kekal buat selamanya..Walaupun ak dan Dia berbeza perangai dan kemahuan..tp satu yg menyatukan kami, Cinta.. Terima Kasih Cinta..('',)

Mengimbas kembali saat perkenalan kami, ak dan Dia dipertemukan dlm keadaan yg sgt kekok..ye, sbb ak sudh berpunya ketika itu. Namun, tdk siapa yg tahu hubungan itu bagaikan retak menunggu belah. Berbulan ak memendam rasa sampai ak menjadi x tega utk meneruskan lagi hubungan itu. Perbezaan agama dan halangan keluarga mnguatkan lagi keinginan ak utk berpisah dgn E lantas memilih Dia yg ku yakini mampu menyayangi ak seadanya aku..Maafkan aku E...ini keputusan terbaik utk kite berdua..rasa syg tu dah hilang..

Aku berkawan dgn Dia dan masak dgn perangai Dia yg manja, sensitif tp 1 yg ak kagum..dia sgt sabar dgn karenah aku yg pelbagai..sangat menghormati keluarga...itu yg menyebbkan ak jatuh sayang kepada bdk comot yg pernah ak buli 12 tahun lepas..hehehe..gaduh,pujuk dan rayu dah menjadi permainan kami sehingga la Dia melamar ak mnjadi teman sehidup sematinya..Dia xromantik lgsung..heee..tp aku xkisah dan paham dgn karenah Dia..dan aku bersetuju.Lantas selepas Raya Haji, keluarganya dtg merisikku dan menetapkan bln Februari sebagai tarikh pertunangan kami. Alhamdulilah...kami bakal disatukan dgn janji ikatan selama 2 tahun..ye la..nak kawin bukan pakai air..pakai duit.heheh..InsyaAllah pertengahan tahun 2012 bakal menyaksikan ikatan cinta antara Siti Hajar & Muhammad Amir..

FEBRUARI..Bulan yg begitu bermakna buatku..Org kata Februari adalah bulan cinta..ya, sedikit bersetuju dgn kata2 itu sebab ak dilahirkan pada 7 Februari..Pertunangan ku pada 5 Februari lepas malah kami menjadi pasangan kekasih yg rasmi juga pada Februari..dan mmg February mnjadi bulan Chinta buat kami berdua.. Terima Kasih Cinta...AGAIN n AGAIN...('',)~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS