+Anniversary vs Valentine's Day+


gmbr amik gune hp je..so kabur.hhe

Salam...dah mcm sonok plak nak bercerita dalam ni..heheh..nak cite pasal my vacation last 2 weeks..I ni xpernah jejak kaki kat Jb lg..yela..even dulu study kat matrix Tangkak, Johor..xpandai nak jalan2 lagi...(sekarang terlebih pndai dah.hehhe)

So, nak dijadikan cerita..12 February lepas adalah anniversary I n apex..haha..kawan sampai 3-4 bln tp couple bln 2..(huhu...sadis cite di sebalik tarikh ni..ahhh..ignore it aja)..ok2..sambung cite balik. So, I decide to go to JB..slalu apex je balik ye la skali date+ balik umah le..so I ni degil la nak p sana gak..plan nak g on 12/2..yela..celeb anni..tp apex pegi kem plak kat tg piai sabtu-ahad..so I beli tiket Ahd (13/2)..Isnin amik cuti ni semata2 nak g sana n selasa lak mmg cuti..huhu..so, berbekalkan tiket (rege=RM34) and beg serta sebotol air n cikedis, ak masuk la dalam bas.. Owh..lamanya xnaek bas express lpas abes matrix..u dkt kan..xmerasa la naek bas dah..Then, I sampai sana dalam kol 5.30 ptg..Apex dah tunggu kat Sri putri ngan muka yg sgt2 mengantuk..cian die..sori ye cyg..

Then, I check in kat hotel (I je ok!apex duk kat hostel..tp dkt je tmptnye..10 mt.heheh). Masa tu takot gak sebb fikir esok kan 14/2..so xpasal2 rmai couple2 lak dlm hotel murah tu..I dah la sorang2..pandai2 je apex tu g bg amanat kat auntie kat hotel tu soh tgk2 kan I.haha..

Malam mam kat mana ntah..kdai makan biasa je..tp yg lawaknye ak order sotong goreng tepong, u al tau ape jwpan diorang?' maaf cik, sotong nye ade, tpung xde, sotong goreng xbertepong boleh?' adoiiii..bad mood ak dgr..cmni la kedai MELAYU..eh, ak ORG JAWA.hahha..so, ak mkn je la ape2 yg di'order apex sbb dh bengang mknn xbest..mengomel2 mulot smbil suap nasi dlm mulut..kempunan nak sotong greng tepung..wuuuuu..=(

Then, we al lepax kat Danga Bay..wahhhhhh..ramai giles! I yg batak + jakun tgk tmpt tu mngangan je tgk rmai bebeno org..ape yg bestnye tmpt tu pon I still xdpt cr smpai skang..mmg happening dgn manusia berkeliaran.hehe..so, I menikmati bau laut yg busuk n panorama indah bersama my apex.haha..tukar2 kad n gift..(gift I bsr cket pasal die bg utk besday sekali.cesss..1 jek)..bnyakla amoi2 n apeks yg jual2 bunga..n my apex dah ckp awal2'no bungan for today n tomorrow..we x celebrate V-Day ryte? juz ignore them'..waaaa..ak br nK GEDIK2 nakkan bunga ros sekuntum..nak tabur2 kat laut.hehhe..


ni gatal nak nek trem tp apex xmau.wuuu

ESOKNye..pada tarikh itu (chewaahhhh) , I n my apex yg ponteng keje..half day je keje sbb kecian I dok htel sowang2..we als pg la jalan2..1st destination..Jusco Tebrau..waaa.besr kowt jusco tu...belila tiket wayang pasal lama dah kan xtgk movie ngan apex so beli 2 movie trus..1.Green Hornett(Best woooo)..2. Sini hantu Sana Hantu ( ibu jari terbalik I bagi pasal xbest..tp xbest2 ak jerit2 gak pasal mmg xsuke tgk cite antu..wuu..apex..apasal la u suke tgk cite antu..:(..komedi2 pon ak takot..cmne nak buat? sharianla kitorang kat situ..men game..sembahyang..jln2 usha brg..then makan.haaaa.bab makan ni best sikit..hahaha

I ajak mkn Kenny roger's sbb I dah 6 tahun xmakan kat tmpt tu..hahah..sbb tu tmpt tettttt(rahsia 6 taun lps..ngeeee)..so i mam la kat situ..abes n rabak dmpet...=(..ak order la 2 set tp apex asyik sibuk kata yg set I tu die punye..adoiii..td tyme order xmo amik yg ni..I dah order bising2 tp die mkn je la..yela..cam biasa..I yg tukang abeskan makann die..cmne la xmokmok.uwaaa...kenyang dah, kitrg plang la mncari Dangan Bay balik.hahha..sja nak tgk on V-day CMNE plak..mak aiiii..double umat kat situ!hahaha..ak pon bentng la kaki dok kat tp jeti tu smbil makn kentang..haha.mkn lgik!wuuu..bork2 smpai la mngantuk..then I pulang la..hehe

ape ak merepk ni? aiyoo..xpe2..ni I anggap cam diary so lantakla nak emmbebel ape2 dlm ni.kan3?so, hr ke-3 dah tibe..kene pulg ke KL balik.uwaaa.xbesh3..so, kitrg lepax la kat mane2 smntara tunggu bas kol 1.45 tgh hr.so, pegila Skudai Parade jp..plssss..xbest lgsung tmpt tu..adekah patut di hr selasa, cinema tutup...bowlingc entre tutup..ak mmg xpaham..smangt ni nak men bwling ngan my apex..keciwa dah..apex ajak la mam KFC..POCKETFUL TWISTER..wahhh.sedp giles!haha..so smbil mnnt waktu ketibaan plg tu kami ni menjiwang2 la kjp..I jrg mnjiwang ngan my apex..xreti.ehhh..sjk bile xreti ni?hahah..sedey sgt nak balik tu coz my apex lambai2 tgn dr luar.uwaaaa.I mcm baru rase..owh..mmg I syg die ni..bdk sepet tu..huk3..abah, nak kawen taun ni bole?heee

Maka, itu je la ak nak kong si ...sja2..coz I rasa cam best nak tulis..I tulis je.hahaha..


ha...ni I punye set..sedp2..*clap2*


ni apex punye set..Golden Temptation..err.betol ke eja? sdp..sweet sour tp die xberkenan sgt...so I la tkg licinkan..


gmbr kenangan bfore makan..hehe..hAppy Anniversary Sayang!('',)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: