Bermulanya perjalanan baru ku...di HTAR Klang

Assalamualaikum semua!

Aja bersiaran secara langsung dari bilik Pegawai Pendidikan Kesihatan di HTAR Klang, Selangor. ehemmmm..ehemmm..membongak je ko ye aja.!

Aja dah start kerja semalam 17/3/2014 and attached kat unit pendidikan kesihatan, Kompleks Rawatan Harian, HTAR. Kalau sapa2 ke Htar mehla ke unit aja..ada gymm....lalala..(bolehla kot nak azam kuruskan badan.erkkkk)

So far, belum ada apa2 yang urgent lagi..unit aja ni..ade 1 bos, 1 pegawai cabuk a.k.a aja la...1 nurse, 1 designer, 1 technician and 1 pembantu am.opis besarr...orang sikit..semacam je rasa.hahha...

aja masuk keje 8.30-5.30..ambil shift paling lewat sebab malas nak bangun pagi2 buta..gelap2 dah kuar.xmau2 camtu..haha..Tak jem ke? Klang kot?

jawapannya....TAK!!!!yeehaaaa...within 30 mt aja dah sampai..so boleh berjimba2 lagi.Alhamdulillah..dpat posting di kawasan sendiri..xde la jauh sangat nak drive..xkuasa mak nak hntr ayraa yg over aktif tu pagi2.hihi.

yang tak bestnye odw nak hantar ayraa ada sekolah..jadi jem sikit..lepas tu traffic light banyak..kalo ade h.way dari kapar ke HTAR..10 mt sampai da kot.weee

bertambah tak bestnya..baru mula kerja dah kena pergi orientasi seminggu kat Bukit Tinggi, Pahang.T_T..aja fikirkan ayraa je ni..mampu ke ayraa nak tido tanpa momy...momy skang tido jauh dgn daddy xpe..tapi ayraa? uwaaaa..nanges bile pikir.. aja dah start mix susu dgn fm,..alhamdulillah..ayraa nak minum susu formula..die tak confuse..tapi kalau jumpa aja xde maknanya..tak mahunya die susu botol tu..nak mngempeng je..adoiiii..sedihnya..cmne nak tido 4 malam tanpa ayraa ni?? dady? xde solution lebih baek ke.uhukkk..:(
pagi tadi dady ayraa try utk jaga ayraa without aja..konon ayraa da terbangun kol 6 die nak tidokan balikla..memang tak la.,.,.hahhaha..comel je ayraa buat2 tido lepas tu terus cakkk..sengih...dady yg tido.sabar je la.huhu

apa2 pon ni la cabaran dan pengorbanan yg aja perlu lakukan..kerja, keluarga..susah nk bahagikan masa..takkan mana2 nak pegi suami nak kene follow je.helooo...suami tak de keje laen ke?xkan tak keje..nak membontot je mana isteri pergi.. so, aja kena pandai2 sendiri la ni nak fikir..nak tak nak rasanya kena minta mak mertua jagala..kalau bawa mak mertua aja.mahunya bapa mertua aja yg nanges.haha..

kalau la husben aja kata ok.dady cuti 5 hari ni ikut aja g kursus.alangkah bagusnye.huhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Terakhir Di Cambert & Nuvanta

Assalam..

nak buat post sedih jap..hari ni hari last aja di company ni...

erkk...x le sedih sangat..Happy jer nak leaving the company..but sadly leaving my frenz here..even though this company banyak Chinese..Malay ade la x sampai 10 orang..tapi kami kawan mcm biasa.. adatla ada yg tak suke kita..ada juga yang suke kita..thanks for the memories..paling akan ingat mereka sebab their gifts masa aja kahwin sampaila hadiah untuk ayraa...Stroller merah gitu.hahaha..

Hope we still can meet each other..maybe in other places..maybe di hospital, tempat aja bakal berkhidmat kelak.hehehe

owh ya..aja memilih untuk menjadi penjawat awam as pegawai pendidikan kesihatan @ peg. penerangan n InsyaAllah bekerja di most busiest hospital! HTAR Klang.hahhaha.naseb ko le nyah...pagi2 menapak la nak pergi kerja.ngeee

mungkin tiada peluang untuk aja jadi Nutritionist but I still can be a nutritionist to my friends, family and especially for my babies...ehhh????babies ke?hahahha

Lepas ni nak enjoy dulu spend time dgn my family yg kecik ni..nak g jalan ke Sabah..2nd time already but very special sebab bawa suami and anak.lalalala..n bawak adik yg gedik nak follow.diorang pg honeymoon i pulak jadi agen.cettt

see u back very soon my blog! will update cite2 di sana.hehehe

 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meniti hari hari akhir di sini


Salam semua!
 
Hari ni hari Selasa..esok Rabu..lusa Khamis..OK..Saya last day on Thursday a.k.a Khamis..

sila settlekan semua keje wahai siti hajar...esok kene handover kat officemate dah..huhu

2 years in Nuvanta...looking for another opportunities outside there...

moga kerja baru saya memberikan sinar yang lebih menyinar..bersinar..nar..nar....hehehe

OK.sambung buat kerja.hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS