Baju Nikah

Salam semua..

Nak tahu tak sebenarnya aja xbuat lagi baju untuk nikah..Incik MA pun tak buat lagi.hahaha...sesuka hati kami..

so, inspirasi baju aja..just mahukan baju kurung moden yg simple but nice & elegan..nak tempah kat vendor yg sama untuk majlis tapi risau hasilnya biasa2 sangat..so, kene tanya betul2 either dia boleh buat ke x..

nak yang macam ala-ala gini jew...




tak pun macam ni.hehe



veil aja hanya akan gunakan veil yg ada..sebab kakak vendor kata aja boleh guna veil mana2 yg aja nak guna asalkan available on dat day la.hehe.lega

tudung aja tempah khas..ecece..tengok je la hasilnye nanti cantek ke idak...sebab aja membayangkan baju kurung moden yg ringkas..putih pulak tu kan..so, nakkan something yg wowwww even hanya kat tudung.Harga a bit pricy untuk aja tapi Kak Long kata cantek and murah..beli2..die kata..*alahai kak long*

kasut mungkin akan gunakan kasut anak buah aja..wakakaka..teruk gile saving.bongek punye aja!anak buah aja dulu selalu ikut function TUDM..so die de 1 suit atas bawah baju n kasut cantek.saiz sama plak...anyway..kami sebaya.ehemmm

takla..tu 2nd choice...1st choice kasut baru la..warna silver atau putih...masih dlm pencarian yg berkenan di hati dan murah.

henna: emmm..kak long..kak long..tu je sumber ai.keke

HB...dah book from Nia Ain tapi xbayar2 deposit..maaf sayang! i will give you payment this week..huhuhu

lagi2..alaaa.xyah nak beria sgt.nikah kat masjid pon kan..lebih2 kene pelangkung ngan ayah karang..susah.huk3..

k.enjoy uolllssss

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kerisauan

salam semua..

Adalah kiranya majlis aja ni tinggal berapa bulan je lagi.pejam celik pejam celik dah smpai masa..yg bermasalh sekarang adalah berat badan saya..hmmm..

aja ni memang chubby..xde maknanya kurus tp biasanya masih di dalam pengawasan..plus minus 60 kg..kdg2 terlebih sikit then kurangkan bagi balance balik..

sejak2 bertunang since last year, berat aja macam bom jangka dah.meletup wa cakap sama luuuuu..mencacak naek n sekarang? dah kerisauan teramat..wat mcm2 cara xmau turun dah..duk cenggitu le jugak..aduhh...bert sekarang? xmo la publish..segan ahhh..tp lebih la dr 60..pipi dh rasa kembung sgt..orang ramai tegur dah.wuuu..badan?alahai..ntah la..memang xberkesan proses diet aja selama ni.ahaha

camne korang?aja ni nutritionist..tapi badan sndiri..amik kawwww.hahaha

aja dah jarang makan nasi..just amik 1-2 kali je sminggu..selebihnya aja makan roti serat, milo, teh.biskut..salad kapit ngan roti..emm.letak sos n mayo sikit..baru sdp.hahaa

kadang2 buat lempeng.cekodok..tapi..malam i will make sure makan hanya sebelum 8pm..sambil2 tgk atas nama cinta..makan la ape yg nak makan tp fokus hanya biskut & teh la.haha.

tgk rajin yg mana la..smpai bagus gile tahap rajin.2hari berturut2 aja makan sup sayur.hahaha.tapi.berat xmo turun..die degil sgt.wuuu

plus weekend je diet aja sure berterabur..tiap2 minggu ada org kenduri kawen kot.emmm..bulan ni aja dah bulat hati dah (agak2nye la) nak betul2 diet..makan yg sihat2 je..no marjerin.no fast foods.no sugar..tp xleh la at all kan..i still need sugar for my brain..:D

kEY...Wish me luck...

#incik MA kata, kata diet..pipi makin bulat ni nape?errrr..terasa..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

100 days...counting..



 Lalalalalala....


100 days..

Am I prepare???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my dream wedding cakes

Salam semua..

ha...nak update about my wedding cake.. maybe my dream become true..sape tau.kan? Actually tak ada la berangan sangat pasal kek ni..saja je nak melengkapkan majlis perkahwinan.. xwajib ada pun kan..tapi aja nak kek ni ADA.hehhe

kek idaman...kek yang comel dengan pelbagai perisa dan warna & mestila kombinasi kek dan kek cawan. Sebab? senang nak diangkut oleh tetamu2 yang sememangnya menunggu dengan tak sabarnya nak cekau kek kawen tu kan.haha..mcm kes abg aja dulu..cian die..dapat makan secubit kek je..yg laen..ilek...naseb baek my sis curik sepinggan besar kek bawk masuk dalam rumah.hehe.

my cakes must have this combination...

pinjam picture    ye kak Mar..
teka la kek ape.hehe

ada ni jugak

ha..ni plak ape..
dan juga ada benda2 comel ni...



hehe...dah tau ke mcm mana kek idaman aja tu? nak tau bentuk die macam mana, kene la datang masa wedding aja nanti.lalalala

p/s..Jasmeen Home Delight, Kak Mar aja pinjam gambar2 akak ye.hehe.buat reference utk diri sendiri..>_<

sape2 nak tempah kek or cupcakes boleh la jenguk2 blog atas ni..pernah tempah 3 kali dah.memang sedap..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

UPDATE..UPDATE..

Salam semua...

semangat kerja di hari Isnin ni!haha..tapi xtau nak settle kan ape..exec A&P aja ni slow..melow sgt keje die..aja nak settlekan cepat, die leh wat derk.. je..ha..ak pon nak buat derk je la..tgk ko kelam kabut ke  tak nanti.ingat nak buli aku eiykkkk..boley blahhh..hehe

update kerja kawen:

1. borang nikah : 

incik MA p minta kat sedara die..2 copy..untuk aja jugak la..so xpayah nak isi online.leceh dan memeningkan.better tulis sendiri.tulisan aja pon comel.lalala

2. doorgift majlis nikah: 

Boleh lak terlupa pasal nih!huhu..naseb my sis ingatkan n xpayah nak pikir nak bagi ape dah..die dah come out dgn macam2 idea..and aja hanya perlu angguk2 kan kepala tanda setuju.hehe

so...doorgift tetamu for akad nikah : done by Kak Long..DIY malam Jumaat before nikah.kekeke

3. re-list barang hantaran

hanya untuk incik MA..barang aja, aja OK dah..die la mengada nak itu nak ini..xpew2..duet u..bukan duet I.kekeke.confirm 7 balas 9 dulang.

to MA = Purple silver (9)

for ME = Pink cream (7)

4. kad kahwin

80% done. Design dah dipersetujui oleh MA, abah aja n lain2.map saja perlu dibaiki lagi..ye adikku syg.?heheh..

kad utk org kampung (1 belah je): 900 (Yeay!!dapat murah!lalalala)
kad 2 belah  (me & MA)            : 1000

5. senarai jemputan..

Okay..sila bergerak daripada sekarang yek...nanti bulan 4 & 5 i will be busy..so now tgh ada masa buat list tetamu.ingat2.huhu

dah..tu je yg ingat.hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

legal things

salam semua..

pejam celik pejam celik..n tak pejam pejam dah tengok2 dah tinggal 3 bulan 2 minggu nak kawen.agagaga..(refer to my wedding tickers)

aja saja2 la hari ni buka website JAIS..Klik kat bahagian Nikah, Rujuk & Cerai under Jais..dah xboleh download borang dah.uhuk3..sedihnya..xreti nak guna yg lebih advance.

JAIS provide online application untuk para bakal pengantin, pencerai atau perujuk.heheh.main2 plak...tapi betul ni.serius..nak isi borang mohon kawen, rujuk semua ada..bila aja dah log in dan masuk , terus blurrrr..dia minta macam2 n aja terfikir macam mana aja nak dapatkan maklumat ni semua.xpaham2..

saksi2 tu sape? abang2 ipar boleh x? dia minta 2 org aja pakai 2 org abang ipar aja je la..xpon pak cik aja ada..sepupu pon ada.ngeee.

kariah masjid la..mastautin sejak bila la.macam2 sampai aja decide tak mau isi lagi. nanti2 la..aja list dulu apa benda yg nak diisi.balik kg cari maklumat then baru isi..senang sikit ht sume maklumat dh ada kan?

nak amik borang sndiri kat Pejabat Agama Kuala Selangor mcm xsempat jek..nak harapkan abh aja tolong memang tak la..die suruh aja pergi sendiri.sakit je hati.minta tolong amik borang je pun,.grrrr..tak decide lagi nak guna borang secara maya (online ) atau manual..apa pilihan korang?

hehehe..anything..B2B dr selangor boleh refer kat sini.. Jabatan Agama Islam Selangor


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Famili Honeymoon...

Salam semua...

erm...mood rajin aja dah datang ni..hari2 aja tulis.kan2? ngeeee..even busy dgn kerja baru ni tyme2 macam ni boleh la menulis sikit..rehat time!!!

UPDATE:

I am on diet..xtahu diet apa..tapi dah tak makan tgh hari & yg penting tak makan nasi.uhuhu..saya takut gemuk....wuuuu...:(

LAIN?:

NOW...EVERYONE CAN FLY...:D

Dapat book tiket promo Air Asia !!!!yeah3...berjaya2.penat.semalam leceh gile.nak masuk sampai dah xboleh nak refresh dah..sakit hati + bz ignore jew la...tiba-tiba hari ni tak byk sgt kerja kan..jadi aja menyinggah2 la if dapat.. inform my dad n my sis n my MA..kalau2 berjaya masuk nak pegi ke tak..so diorang on jek..makanya, aja BERJAYA book tiket ke Surabaya.aikkkk??? nape Surabaya? ahahaha..aku pon xpaham nape aku beli.uhuk3..

sebenarnya mcm ni la..keluarga arwah mak aja asal dari Jawa Timur @ Surabaya..kami dari kecik memang tak pernah jumpa..xkenal pon..jadi umur ayah aja pon dah 70 tahun ni..so, when he request to visit his relatives there, aja try to get what he want..tau2 aje..aja ni kedekut.agagaga.bukan mudah aja nak keluarkan duet ni.menggigil tgn nak klik CONFIRM tau?

so, kami ke sana menziarah sedara mara, melancong + honeymoon ( only applicable to me & MA.agaga).. cian my sis tapi abah nak dia ikut jugak..berlima la kami ke sana..pasal bilik?emmm.pandai2 la nant arrange ..lambat lagi nak pikir.heee.so, aja akan simpan duet hantaran aja sedikit untuk jalan2 nanti la..

lega..actually aja xmo pikir honeymoon place sebab kami memang dah menang honeymoon package.FREE ok?hehehe.then decide nak jalan2 kat mesia dulu..next year cam tu baru g oversea.hik3..

key..settle kisah tempat melancong+honeymoon..:D
will update after Dec.......
ekekeke~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

biar mimpi sampai ke bintang


Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita


COPY kat mana ntahhh..sorik!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mood yang tak stabil

salam semua!

Aja dah malas nak update story mory about our wedding..dunno why but I'm still active in FB especially dalam B2B group..bukan x sudi dah nak tgk blog2 kawan2..update cite sendiri tapi rasa macam tak ada cerita nak di update..hehe

lagi 108 hari menjelang hari kahwin..perasaan? zero.huhu

ntah..kenapa ye..dulu eksited kemain..now???malas nak fikir..rasa nak lari jauh-jauh...xmau kawen boleh tak..saya nak prince charming macam dalam cerita Adam & Hawa..mcm novel2 yang aja suka baca.. (berangan!!!!)

bulan Feb ni should be a very sweet moments to me and him BUT!!!! I'm tired...really tired..I wish I have a small celebration with him..I wish I get at least a card from him (definitely he gave me..luckily).. I wish I spent time together during my special day and he gave veri2 sweet words to me..at least..n I wishhh.I wishhhh..sumenye I wish...(berangan semuanya kecuali kad tu la...)

:(

Kembalikan semangat aja ni.huhu..aja geram dengan perangai endah tak endah dia..aja xsuke perangai macam bagus dia...aja xsuke die poyo je..tapi..

aja sayang dia..dia baik..kadang2 ambil berat la jugak pasal aja..kan..hmmm

Wahai umat bernama lelaki..tolong la faham wanita ni ye..you are not perfect..so I..

terima kasih

yang benar
Sayayangsimpandalamhati



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bulan ini bulan cinta..luvvv~

Salam...

heyyy..aja xcelebrate Valentine's Day hokeyyyy..dun ever2 think of it!hehehe...bulan ni memang bulan CINTA untuk aja..sebab? bulan ni aja dilahirkan.kekeke

7 february 1987 aja dikeluarkan dr perut mak dengan saiz yg agak over besar (diabetes)..so sgt2 la comel tyme tu ok..so menurun sampai sekarang..huhu..

Februari juga bulan cinta kami...kami bertunang 5hb February 2011..dah genap setahun dah aja & MA bertunang..xsabar nak kawen!!!yewwwwww...suke2..haha

lagi???

12hb February..Anniversary percintaan kami..xde la lama sgt tapi berharap ia akan kekal buat selama-lamanya..sampai ke syurga InsyaAllah..biarlah dia tak romantik sangat.biarlah die pok pek pok pek sama naek ngan aja.biarla die tak bergaya sangat. asalkan die sentiasa menyayangi n mencintai aja SAHAJA buat selama-lamanya.hehe (exclude family la..tu kes laen..:P)

Takut jugak kalo terover gatal n handsome...ramai yg mengusha...yg ada ni pun gatal semacam jugak..alahaaiiii..lelaki2..xpew la..apa-apapun..

even aja suke marah-marah..merajuk..angin tak tentu pasal..cot cet 24 jam sampai awak pekak telinga..makan sampai licin pinggan..hehe..aja cuma cinta kamu MA...love u so much! thanx for the celebration yg combine 2 event together (hampehhh)..x ape...nanti2 saya tuntut hadiah besar2 dari awak ye MA...lalalalala~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

: my dream shoes :

Salam..

sebenarnya aja tak ada la berangan-angan sangat tentang kasut pada hari perkahwinan aja..cuma....aja inginkan kasut yg berwarna silver..kalau boleh yg ada blink2 so meletup youuuu..

adalah hari tu survey2 kat shopping mall.biasa la perempuan.masuk bahagian kasut n beg..semua nak dicuba..belinye idak...so tertarik la dengan sepasang kasut ni...brand?? xingat..biasa2 jew kow..malas aja nak tempah2 bagai.beli yg dah siap lagi senang..aja kan PEMALAS!
haha..

So, berbalik kepada kasut tu, harga die dalam lingkungan 80-100...xberapa ingat sangat..and I want it so much!!!rasa nak lompat2 jew bile pakai n tgk kat cermin kan..rasa macam princess.ahak2..pening tunang aja tgk perangai tak senonoh ni..ketinggian kasut rasanya 3 inci ntah..xcek menyeluruh sangat..nant la aja dtg balik kedai tu..hope it still there..n the price lower down again*kedekut!*

design yg aja nak simple..xyah bunga or riben ke batu ke..just nakkan kasut bertutup..bukan ape..buruk le jari i ni nyahhhh..so just bagi die blink2...then taraaaa.....presenting my konon2 dream shoes




ehhh..ehhh..jap! yang ni pun ok jugak..:)



hahahaa..ni last choice if kasut bertutup yg ada tinggi sangat..cari yang terbukak2 sikit..cenggini...still silver n blink2..



which one you als prefer???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

new journey~~

Salam sayang semua...

Lama aja xmelihat2 blog kesayangan ni..agak busy during CNY holiday dengan wedding cezen la..weds kawan yg sempt pegi which is in Kelantan @ Meddy..so, malas nak menhupdate my preps.hoho

now...let we go to the point..which is I am start my new job TODAY!!!!

Nervous?excited?frightened?happy? donno which one to choose..but, I really want to explore dis field n hope I can cope with d environment..location in glenmarie..dekat jew dgn my home town..but I choose to stay at my house 1st then after married baru I move to another place wif my luvly husband..ececece

So, what to do?gambatee aja!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS