legal things

salam semua..

pejam celik pejam celik..n tak pejam pejam dah tengok2 dah tinggal 3 bulan 2 minggu nak kawen.agagaga..(refer to my wedding tickers)

aja saja2 la hari ni buka website JAIS..Klik kat bahagian Nikah, Rujuk & Cerai under Jais..dah xboleh download borang dah.uhuk3..sedihnya..xreti nak guna yg lebih advance.

JAIS provide online application untuk para bakal pengantin, pencerai atau perujuk.heheh.main2 plak...tapi betul ni.serius..nak isi borang mohon kawen, rujuk semua ada..bila aja dah log in dan masuk , terus blurrrr..dia minta macam2 n aja terfikir macam mana aja nak dapatkan maklumat ni semua.xpaham2..

saksi2 tu sape? abang2 ipar boleh x? dia minta 2 org aja pakai 2 org abang ipar aja je la..xpon pak cik aja ada..sepupu pon ada.ngeee.

kariah masjid la..mastautin sejak bila la.macam2 sampai aja decide tak mau isi lagi. nanti2 la..aja list dulu apa benda yg nak diisi.balik kg cari maklumat then baru isi..senang sikit ht sume maklumat dh ada kan?

nak amik borang sndiri kat Pejabat Agama Kuala Selangor mcm xsempat jek..nak harapkan abh aja tolong memang tak la..die suruh aja pergi sendiri.sakit je hati.minta tolong amik borang je pun,.grrrr..tak decide lagi nak guna borang secara maya (online ) atau manual..apa pilihan korang?

hehehe..anything..B2B dr selangor boleh refer kat sini.. Jabatan Agama Islam Selangor


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

Epa Zarifa said...

epa amik borang kat jais, sbb jais pon confius gak pasal borang online. kalau amik sendiri, dorg akan tulis no imam utk kite contact.

airuni said...

saksi sah2 abg, paman2 kita. apelah

::Aja:: said...

@Epa: aah..last2 aja decide amik borg kat JAIS..tunang aja p amikkan.hehe

@airuni..abang saksi nikah..ni saksi nak apply nak nikah.paham?hehe