Kehamilan genap 30 minggu....

Alhamdulillah...dah hampir 30 minggu anak momy dalam perot momy ni..perot momy pon dh besar bulat dan mengancam.bhahaha..lagi 10 minggu nih...ke awal ciket?lallaa

Kehamilan kedua ni, aja & suami a bit relaks..x kalut macam waktu mengandungkan ayraa.bukan bermakna kami x gembira tau..tapi biasa la dah ade pengalaman so xde la kelam kabut..semuanya smooth n steady..Nak share ngan uols, pregnant kali ni aja decide untuk tak ambil susu khas utk ibu mengandung. Dulu aja minum Anmum tau, selera makan lak mmbuak2 maka jadilah aja sebagai ibu GDM.hehe

La ni..aja minum susu Anlene je..tambah dengan supplemen B complex, Calcium (shaklee), makan banayak2 sebab alahan cume kepada Kari Kambing..bhahaha..so more kepada natural process. Alhamdulillah baby sihat membesar mengikut cart baby..berat aja mmg bertambah2..jgn trkejut tgk aja..mokmok sungguh..suke makan mempelam masa awal2 mengandung..emosi pon terkawal kali ni. MA kata dah xde rasa nak sekeh2 aja compared to previous pregnancy.mengadanya kurang kata MA.hahaha..Biasala tu..setiap kehamilan adalah unik tau..berbeza2..mana tau dapat baby jantina berbeza jugak.lalaalala~

Actually dah buat scan 3D/4D di UMRA last 2 weeks.gender pon mcm 100% confirm dah tp yela  masih ade keraguan lg.hahhaa..xpayah announce sini la kan.InsyaAllah, doakan aja selamat bersalin July nanti..sempat beraya bersama anak & suami..hehe.xmau raya dalam wad plsss baby..jgn wat momy sedey tau..sob3

persiapan baby? emmm...boleh x nk recycle baju2 ayraa je? hahaha..baju newborn ayraa byk gak yg unisex..so dua2 jantina leh pakai.hahah..last Saturday, we went to SACC semata2 nk redah cr bedung baby, comforter & pampers..tapi dapatnye mcm2 trmasuklah baju si adik yg konon2 nk recycle bj kakak je tu kan.haha..tapi pampers xdapat sbb ade promo utk Mamypoko & Huggies je..Huggies ai xminat..bocor kuat! Mamypoko mmg la murah masa expo tu but still i refuse coz takut my baby comfort dgn pempers mahal.sob3..kedeks betul momy dady kan? 

So, lps dh beli yg penting2 ni br aja nak buka box baju kecik2 ayraa nak tgk mana yg boleh dipakai lg.haha..almari adik kene beli sesiap la kot en MA...kalo boleh berjimat kenapa nk beli baru semua.ye x? n plus today, my colleague offer amik baby cot anak die..die nak clearkan brg dlm rumah die...pucuk dicita ulam mendatang la ni.hahaha...nanti kite amik ye en MA..:)

OK...lepas ni kalo xupdate dah ingat aja bersalin InsyaAllah awal bulan 7.. kalo tetibe bersalin awal sikit tak tahu la..maafkan salah silap aja...doakan aja berjaya VBAC as my first exp was czer..:)

Assalamualaikum!>_< 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: