Masak- masak tyme!!!

Salam semua..

Nak share my life after married..hehehe..xnak baca pon tak pe sebab aja nak tulis kat sini supaya bila dah tua2 nanti aja & MA boleh baca all my bebelan about us here..toksah takut2 kalau hilang ingatan..everything is here...alaaa.macam la semua ko tulis aja oiii..

sekarang ni sedang berjinak-jinak dengan masak memasak.FYI , aja ni anak ke-6 dari 7 adik beradik..so..6 pompuan 1 boboy besar..jadi kami2 yang kat ujung ni terutamanya adik bongsu aja memang sangat hampeh dalam memasak..makan? kami pakar.heheh

Jadi benda pertama aja bagitau kat MA masa kenal2 dulu, aja tak pandai masak.serius!(dengan muka sweetnye)..tapi sebab MA dah cair dengan aja, dia okay kan aja..dia kata bukan nak cari tukang masak..nak cari bini..kekekeke..(naseb la kamu MA)

FYI jugak..sekarang ni 7hari seminggu aja akan wajib masak malam dan siang utk weekend sebab lunch kat rumah kan..kalau g jalan2 je ade excuses..kalau kat rumah, nak malas mau kene rotan ngan hanger,wuuuu..sampai hati B..;(

So, aja mengendeng2 la kat MA nak buku resepi sebab aja warning dia jangan mandai2 nak komplen masakan aja kalo xmau belikan buku masakan.hahha.jahat kan..maka terpengaruhla MA belikan aja buku ni...


hehehe..BUKU 1 Hari 1 Resepi..365 resepi yg best2 dalam ni and aja dah wat beberapa menu..lain2 aja bantai plus tukar2 resepi dari buku ni dan gabungkan dengan bahan apa ada dalam peti sejuk..

ye...the most important things are u have to know your kitchens..kalau barang tak ada, resepi hebat macam mana pon memang tak kan menjadi.kekeke.

ni aja tepek a few resepi yang aja dah buat bagi comel2 dan dapat pujian sedap from MA...kikikiki~


 yang ni xpayah la ikut resepi lak kan..xkan tak tau.huuu




Ni Ikan Siakap Kukus..campak je sayur2 dalam pengukus tu.heheh


Ni actually lauk dari MIL....ngeee.tapi aja tau masak kepah rebus ni yekkk



Telur puyuh masak sambal..


dessert of the day...Puding Laici.ngeeee

OK..sebenarnya aja suka nak update resepi2 kat sini tapi my kamera xde kabel nak transfer gambar kat laptop..sedeyy betull...so banyak gambar masakan yang terbiar.heheh

key...

selamat mencuba!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 orang doakan kesejahteraan aja..:

azizah :) said...

terbaiklah aja.. 1hari 1 resepi..untunglah..

kalau jijah duk sebumbung dgn suami dah lama jijah masak...tapi PJJ jauh.. nasib lah..

::Aja:: said...

hik3...xpe..kalo PJJ bile jumpa tu barula terasa rindu gila2 kan? aja xsmpat nak rindu sebab husben depan mata.ngeh3..tapi always esited nak balik awal dari keje and siapkan tea dia..dinner dia..n breakfast..luv d moment really much!