Waris Kau Yang Terindah..:D


Salam semua!!! wahhh..title entry ku canggih tak..weeeee...

Minggu ni nak review pasal darama2 je la sebab banyak sangat drama best yang habes dah citenya minggu ni...dimulakan dengan Bismillah..ehh..cite Bukan Bidadari..now..Waris Kau Yang Terindah pon dah abes...hahha..

actually de 2 drama favourite gak la walaupun mulut bising2 kata ehh..kenapa camni..ehh..apa la pelakon ni wat camtu..eh..pelakon kaku..eh3..macam-macam eh nye tapi ku layan jugak..yela..tengok berdua dengan MA kan..cite tak seram pun jadi seram.kikikiki~

owh ye..nak cerita..semalam aja masak lauk kari ayam..konon2 nak belajar masak kari (ok..aja xpandai masak masakan bersantan..:P)..so, aja wat la macam dalam resepi..pastu ingat2 macam mana arwah mak aja masak kari dulu..sooo..aja try la..tapi guna santan kotak..biasala..career housewife kena ade instant item.kekeke..TAPI KAN?

Kari tu macam x menjadik jek!!!uwaaa...MA balik kata eh..syg masak apa ni? masak lemak ehh..(dushhh..)


okey3..balik kepada review aja pasal 2 drama ni..aja suka Waris lebih dr KYT..(short form..malas nak taip panjang2)..Sebab? pengarah dia Khabir Bhatia.hehehe..lagi? Jalan cerita dia..buat aja akan terfikir2 apa jadi next and next..suka hairie othman jadi waris.haha.gambr2 sgt2 ummphhh..xboleh disangkal la..sangat cantek..dan suka endingnya bila Mas Ayu akhirnya buang Waris dan bertaubat sebelum meninggal dunia. Alhamdulillah..itu la yg sepatutnya...Korang2 kalo ada saka keturunan macam ni kan, better la buang..kesian waris keturunan kita nanti yang tak tahu apa2 dan2 ada yang menuntut janji dan menunggu..eyy.seram!
                                            

ehh..kalau korang tak tahu, cerita ni kesinambungan drama Kekasihku Seru..


Ha...next review!

KYT..byk sangat kontroversi..actually x minat pon heroin dia,..tengok sebab Bazli je..ehh.salah..dalam cite ni Nazim pegang watak Syamiel (handsome guy..owhh..terpikat!)..So, akhirnya si Lopak terima cinta Syamiel ni di depan Kaabah woo berjanji2..eh..boleh ke berlakon utk angkat sumpah macam tu..macam main2 kan.wuuuu..menakutkan cite2 macam ni..takut terpesong....xpela..yg penting happy ending & Firman hidup bahagia di Mekah bersama ibu nya yang tercinta..kan? Si abang Lopak, Hafiz pulak cacat tapi akhirnya dia n his wife yang comel & cun (bak kata MA), SI EMMA MAEMBONG..diterima famili hafiz..kan best camtu..cuma apa2 pon, pengajaran di sini..bercinta? bolehhhhh..tapi pandai2 la jaga diri..kalau jadi macam si emma maembong tu macam mana? dia mmang xkisah sbb cinta la sangat kan? tapi restu famili tu lebih penting..cinta la mcm mana pon, kalau tak dapat restu keluarga, hidup kita tak kan tenteram..tak caya? cuba lah.hehe

OMG...Syamiel,...abaikan Lopak


OK..nak p berangan nak mengulam cinta mengulit sayang dengan MA jap.kekeke.sambil tengok drama sambil suap2 buah kiwi..sweet tak.? auwwww.hahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

Cik Zeeta said...

mereka sgt sweet kn :)

Suria said...

tp waris ni x seseram kekasihku seru bg suria, hihi tp hantu dia dh mcm carca marba sikit berbanding kekasihku seru memang sambil tgk tutup amte ng bantal..kihkih

KYT suria tgk final week je, atas sbb x suka neelofa jugak..huhu rasa cam dia berlakon kaku & sgt berlakon, eh...hahahhaa

::Aja:: said...

@cik Zeeta: yuppp..sangat sweet...cair guwe tengok Nazim tu.hahaha..kalo pelakon wanita, si emma tu berlakon lagi best dari lopak k..

@Suria..hahah..tapi aja tgk waris still tutup mata jugak.kekeke..