Tips Peperiksaan Pegawai Kerajaan especially Pegawai Penerangan.

Salam semua..

Selamat hari SELASA!!!!

Hari ni Ayraa genap 7 bulan.hoye..hoye..momy lompat2 sebab Ayraa dah pandai panjat sofa dan kotak..:I...terharu ai sebab Ayraa x pandai merangkak lagi..ala sayang..dah meniarap, merangkak la dulu.hehehe..ni terus dia nak memanjat..tanjat momy semalam.haiyoo..

 gambar MA dan Ayraa...suke le tu dapat tengok lampu banyak2.hehe

OK la..back to the topic plzzz...:)

Ada orang bertanyakan tips untuk peperiksaan untuk Pegawai Penerangan ni..terus terang aja tak study mana pon.hahaha.plus silap baca topik.zzzzz.ku fikirkan isu yang sama dengan exam PTD..rupanya lain..masa aja buat preparation utk exam ni..aja dalam pantang..jadi byk wayar putus..kiki.OK! sila follow tips di bawah ye.n boleh juga digunapakai untuk exam jawatan lain..

1. Study website Info sihat..klik kat bawah ni ye..study each topik yang ada..


3. Isu-isu semasa mengenai kesihatan, pemakanan, penyakit

4. Isu-isu pentadbiran awam.. tapi yang ni just keluar dalam 3-5 soalan la..aja tak ingat dah soalan dia macam mana..
5. math macam biasa la..tamabh tolak bahagi darab.hehe..min median mod..aaa.pe lagi yeki..lupe..
6. Dah usaha macam2 kan..Doa dan tawakkal.. huhu..

Actually aja tak sangka pon akan lepas exam hari tu..pengalaman sungguh pergi exam dengan pakai bengkung n stoking tebal..lepas tu ade gap utk lunch tu aja makan McD..opssss.ni rahsia tau!hahaha..

sebab xde kedai makan kat area pusat exam aja tu..so aja nampak mcd je..aja makan je..tp xmakan kentang goreng...minum milo panas je..n burger.haaa.ok kan? 

So.. wish u all good luck..any exam pegawai kerajaan..kena study pasal bidang tu.contoh utk belia dan sukan..so study about sukan..buka website berkenaan..same goes to other post..

Good Luck!

*nanti aja share tips IV pulak ye..:D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 orang doakan kesejahteraan aja..:

Anonymous said...

It can also make some changes itself if configured to do so.
Seo Training Course is Designed and taught by Professionals.
So, all online business owners are bee lining good looking
and user friendly websites. Establishing a solid reputation utilizing multimedia needs time.



Visit my web blog - Super Affiliate ()

Izzuddin Hamim said...

assalamualaikum..

Saya nak kongsi pasal tips exam peg penerangan ni..saya baru je beli..kalau sape2 yang nak rujukan ni bole je bli kt sini

http://bit.ly/TipsLulusExamPegawaiPenerangan2014

alin said...

Sis..sy ada komen di blog sis yg psl pgalaman sis PAC tu.sy hrp sis baca komen (soalan) tu dan respon.really hope it sbb dpt PAC jgk mei ni.