Its all about theme color!

Salam semua!


lagi 38 hari..dup dap..dup dapp..tatut.huhuhu


persiapan bila dah mencecah angka 30 an ni memang patut 100% la..TAPI!


Aja sedih sangat..dah malas dah bereksited bagai untuk preparation kawen.bila org tanya aja cume jawab..ok ok la...sebab memang xde ape yg excited pon.hmmm


Kes 1:
Last weekend cam biasa pulang ke rumah la..kemas2 n borak2 dgn abah apa yg tak settle lagi..Bila aja tanya pasal khemah, abah kata dah..'eh tapi yang macam kamu nak tu orang tu tak ada, dia amik kat orang lain.tapi abah dah cakap la suruh cari'..ERKKK??


Biar betul abah aja ni..lagi sebulan ni.uhuk3..aja cakapla warna pink tau abah...pastu abah aja leh balas ' kamu ingat kamu sorang je ke yg kawen, orang lain pon kawen.kalo ada.. ada la..kalau xda, xda la..''


wahhhh..lagi la hangen mendengar nye..nak nanges dh tyme tu tapi control.aja cakapla kan aja dah kata book awal2 dari bulan 3 hari tu..1 je pon khemah tu..yang lain semua khemah biasa je 
(ni la abah saya yg degil, aja bayar sendiri ok nakkan khemah yang trend sekarang..dia nak wat ikut trend die..20 thn yg lepas..tapi boleh plak selamba kata tak ada.grrrr)


aja tak kisah pon even kena bayar sendiri harga khemah tu cuma aja nak ada skirting n siap dengan meja bagai kan..tapi abah aja wat lantak je..kalo ade ijau, pakai je la..kalo ade merah pkai je.la..abes tu ape jadi dah dgn tema aja?aduhhhh.sakitnye hati mendengar!!aja merajuk ngan abah sampai sekarang..nanti nak tgk weekend nia de improvement ke x..kalo x aja jumpe orang khemah tu tanya sendiri, xada aja cari gak supplier lain.xkire!


Kes 2:


Pergi rumah tunang amik barang2 untuk hantaran dia..n sekali tgk anak buah MA yg baru usia sebulan..:)


tu je yg best..dey all pergi shopping barang utk wat hantran belah aja & aja n MA dah decide the theme will be PINK PURPLE..maksud aja bagi MA Purple.He give me Pink..So, masa display dia akan jadi Pink Purple..sesuai dgn theme warna nikah aja..memang saja wat Purple... Pink for reception..Purple for solemnization


BUT!!!


Bile aja belek2 plastik shopping diorang aja nampak hijau..eh..hijau lagi..eh.plastik sana pon hijau..bulat mata aja tau..then senyap2 aja bisik kat MA..What's happen to the PINK stuffs that u suppose to buy? And he only smile and said 'Taraaa..dah tukar to Hijau..B xtau..diorang yang tukar'


what??? waaaaaaa...aja marah..aja sedih sangat sebab aja dah xnampak dah apa yg jadi kat hantaran we all..totally different!bnda ni dha jadi masa majlis tunang aja n its happen again..n paling teruk, hijau lagi! wuuuuu..aja nak nanges da..aja nak pink..aja marah MA cakap kenapa masa beli xbagitau mak nak pink..reason nakkan pink..MA kata sebab diorang kata sume pink nanti xnampak..apa yg pink???? kamera aja oren..beg aja kuning2..kasut aja pun kuning2 coklat..perfume aja merah..so what are the stuffs yang warna pink sampai hantaran tu bertukar jadi hijau..My God....aja geram sangat tapi xtahu nak luah..cakap kat MA xguna..nanti jawapannya org buatkan kan..ikut je la..huaaaaaaa (tyme taip ni pon rasa nak mengalir air mate..:(


Sekarang ni...aja dah malas..memang aja marah sebenarnye..sakit hati..sedih tapi luah kat sape pon xde guna..memang xde gunanya langsung..barang sume dah beli...tinggal 38 hari..ada sape2 boleh daptkan khemah wif pink skirting and etc.??


Ada sape nak sponsor beli balik pink stuff for Hantaran utk Aja dari pihak MA...gelap wooo..xnampak ape2 dah...bencik!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 orang doakan kesejahteraan aja..:

ni@ @in said...

sabar aja..dugaan tu..org ckp dh dekat2 majlis ni jgn stress sgt k...ur HB dlm proses dah...insyaallah mid of may ain kurier k..

::Aja:: said...

nia! yeay!!xsabar nak tunggu HB from u..hehe.

huhu..memang stress..muka dr takde jearwat now asyik berjerawt je dah..xcomey dohh.:(

Auni said...

hahhaha..padan muka.ko g tanye erol dia book khemah kakak dia dulu kat sape.. pasal hantaran, kualat. nasib lah dapat orang yg suka tukar2 last2 minit ni..lalalal...:D

akudidi said...

aja
sabar
its always happen
kenapa x beli sndiri barang2 n suruh fmly dia gubah, actually lg sng, atau pun keluar soping dgn diaorg.
sekarang redha kan jela
ijau pun cantek
masih masuk dgn purple
dont think it so much

ni@ @in said...

ha kan dah kata..jgn stress..hehehe..jerawat mmg dengki la tu..tamo stress2 lg k..smpat lg nak comey balik(^__^)

::Aja:: said...

@didi: masa dey all pegi tu tibe2 je..aja kat kg n malas la nak ikut sebab tahu tgh2 malam karang baru sampai umah..penat wooo..so, tunang je la ikut tapi die ikut je org len tukar2..kate nant xcntek.xnampak.ehh.ape2 la...(apela naseb)

@nia: hahaha.mcm mana nak ilangkan jerawat ni.help me..help me!

@auni: ko lum kawen...nanti sampai tyme ko tahu la camne nanti..ingat senang nak handle abah tu?

yg suka tukr2 last2 minute ni mmg menyakitkan hati la..xfikir org len dh prepare mcm mana..arghhh.stress!haha.alaaa.tanyekan la kat erol..cptla...urgent ni..kang ade plak khemah kaler ijau jugak kang..

akudidi said...

redha itu berserah.ikhlas itu menerima.
aci bedal je dd nih.hahaha

::Aja:: said...

@DD.aci x aci la dd..hahaha.pening dh..tp malas nak fikirkan..
~kini ak pasrah..dgn segalanya...:)~

Sue'zSuhaimi said...

saba byk2 aja....
insya allah pasti ad hikmah disebalik semua yg tjadi... :)

::Aja:: said...

@ita!.hehe..macam mana kamu boleh cari blog aja ni?ekekeke..:)

Sue'zSuhaimi said...

kikikiiii...aritu tgk kamu post kat fb...wekkk !! yeayyy bjaya !!

Auni said...

xketawa pasal abah. ketawa pasal bakal mertua kau..dr nak tunang sampai kesudah.xhabis2.. huaaaa

::Aja:: said...

@auni: we will see bila ko nak kawen nanti.gelabah x gelabah..jgn nak mengata org je..

@ITA: hehehe..good2

Auni said...

tak mengata tp ko yg ckp sendiri kan.. aku iye kan jela.. aku kwen lambat ag n aku tahu aku kawen t aku akan buat sendri.. sorg pon xde nk tlg aku.aku kn di anak tirikan.sume sendri. xde hal lah. :D

::Aja:: said...

Oni poyo.muahahha..lempang kang tahu la.

Anonymous said...

What light of day isn't today?