Bila gaji dah dapat semua ai nak beli.baju raya settle!

Assalamualaikum!

Last weekend aja pergi ke JAKEL! cari baju raya la...semangat ni nak beraya dgn anak..kiki..last year xde mood raya sebab masa tu dalam pantang baru 3 minggu bersalin..ayraa pon kecik cenenot je..skang haaa...sape nk dukung kamu ayraa? dady pon dah komplen berat..dady lagi sanggup bawa beg momy n plastik shoping dr pegang ayraa tau.kekeke

so, we decide this year akan pakai 2 pasang baju sedondon *haruslah*
warna hijau hemmm..hijau ape ye? xtahu nak describe..n blue+purple color..dua2 sedondon dgn ayraa..daddy cari baju lain ye..make sure sama warna.lalalla~

semangat nak buat baju raya bile tailor sanggup terima tempahan..thanks kak mek sudi jahitkan baju kami even sume tailor reject.wuuuu~

owh ye..gaji ambo dah masuk..1 setengah bulan..kayo kejap tgk akaun.miahaha..tp kejap je tu....dah menabur kat byk tempat habes sudah..sengkek balik..

mana aja tabur duet tu?
1) baju raya
2) saving sbb hari tu dah terguna wet saving smentara nak tunggu gaji
3) belanja abah & in law
4) saving for ayraa + baju2 cantek die la..tiap2 bulan berabes.zzz
5) shopping kasut..baju..shawl..harusla..lama ai x shopping tau..sob2
6) kewajipan2 lain...

ni hasil taburan semalam.ngeh3

alhamdulillah..hutang tertunggak sume settle..lepas ni fokus kpd kerja n buat saving byk2..sebab..sebab..lepas ni nak byr komitmen baru...rumah..what? ye....
kami dah dapat beli rumah! yeayyyy...

so standby je la bln2 lps ni. loan kami baru approve.doakan perjalanan pembelian rumah kami berjaya..rumah second and kecik je..xpe..asalkan umah sendiri..:)
bersabarla tunggu 22hb ye syg..gaji masuk awal bln ni...


ok bai!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: