Bila balik dari bercuti....

Salam semua..seminggu lebih aja menghilang...apa khabar semua?

Aja bercuti panjang tapi tak adalah panjang benar..seminggu jek campur MC 1 hari..
 lama la jadinya.hik3..
Family trip to Indonesia di Surabaya..Balik kg halaman la alkisahnya menjejak salur galur keluarga aja di Pacitan, Indonesia..

Beli tiket flight dari awal tahun dalam bulan 3/4 lepas tu terbangnya bulan 12.murah sebab aja dapat semua rm825 sahaja utk 5 orang dah termasuk tax, fees, luggage..masa beli dulu belom kawen.dan-dan pergi dah berbadan dua..fuh..senak perot sepanjang perjalanan di darat..hasilnya MC sehari sebab kecapekan dan kesakitan tulang punggung..sempat jugak la aja pergi klinik mintak MC dan ubat serta buka BUKU PINK kat KD Sementa, Klang.hahaha..menyelam sambil minum air la katakan..

Balik kerja semalam dan busy sikit so tak sempat lagi nak share cite2 bercuti but i will update all my stories here..untuk kenangan..ngeh3..ntah pergi lagi ke tak tempat2 tu..
ye tak?

Secara konklusinya..kalau nak berjalan2 masa pregnant xde masalah tapi sila berjaga-jaga dengan kesihatan anda..jarak perjalanan yg jauh, ketakselesaan dalam kenderaan pon boleh jadi punca kita sakit2..dan yg penting jangan lupa makan ubat2 anda utk mengelakkan masalah..

Owh ya..baru dapat berita my BFF keguguran..sedihnya aja mendengar..dia baru je kawen..tapi preggy dulu dari aja..tak apa la..yang penting ibunya sihat..masih ada masa dan peluang untuk mengandung lagi dan boleh jadikan pengajaran utk diri sendiri..mana tau lepas ni lekat cepat sebab orang kata lepas keguguran hormon kita akan jadi stabil dan mudah melekat kalau ada berlaku persenyawaan,ovum2..sila get ready balik yekk!!

Amaran untuk diri aja sendiri

SILA JAGA KANDUNGAN ANDA DAN KESIHATAN ANDA..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: