Dugaan sedang bermula...

Salam semua..

Sejak-sejak ni.aja dah jarang-jarang buka blog sendiri sebab rasa macam tak ada apa nak update plus aja asyik MC je kebelakangan ni..Rabu minggu lepas lepas balik vacation MC.. Isnin-Selasa yg lepas pon MC lagi..semalam masuk kerja sure la kerja menimbun kan? so.. hari ni sementara nak jumpa my boss, aja update blog kejap boleyyy?hehe

Semalam kiranya dah genap 9 minggu kandungan aja..Aja & MA hari2 berdoa moga-moga kandungan ni selamat dan sihat sentiasa. Cerita pasal morning sickness yg selalu ibu2 mengandung ni alami kan, terus terang aja takda feeling itu..kenapa ye? tapi yela..tak semestinya terlepas dari dugaan kan..So, aja dah diduga dengan kesakitan yang teramat sangat di bahagian tulang belakang dan tulang pinggul aja..gila sakit nok!seminggu lebih jugak la aja dalam kesakitan jalan pon dah macam org br lepas bersalin.slow aje.hoho

Sakit ni sampaikan aja tak boleh bangun langsung..berpusing ke kiri dan kanan pon rasa macam nak menanges je..lagi2 kalau naek tangga sebab rumah aja 2 tingkat so wajib naik tangga hari-hari..bila malam nak naek merangkak okay..MA asyik gelakkan je aja siap merajuk2 sebab dia gelakkan cara aja naek turun tangga.siap nanges2 kata MA x sayang aja dah..nanti kalo aja dah tak de barula awk tu nak menyesal..tengok la..terus laju MA pimpin naek tangga ke bilik.."tau ko takut b!"hehe

Hari-hari MA sapukan minyak angin dan urut2 bahagian belakang badan aja ni..best woo dapt husben pandai urut2.muahaha..tapi sakit kot! tapi mungkin berkat usapan dan urutan sang suami hari2, Alhamdulillah..hari ni aja dah rasa better & healthy!yeahhh..

Sejak aja sakit ni..MA rajin tlg aja tapi tolong2 die pon ada batasnye gak..kalau dia tengah malas ya ampun....die buat dek je umah sepah2..kalo datang angin rajin masak basuh pinggan siram pokok (ehh yang tu mmg MA yg buat selalu pong!)..Syukur Husben guwe ringan tulang walaupon ada masanya malas sikit.ala..standard la lelaki kan.bila die jemu buat satu benda tu hari2 dia wat bodoh la..aja pernah tanya " dah jemu ke b? cuba bayangkan ma hari2 kemas umah, masak, basuh pinggan, basuh baju..lipat baju..watkan minum ptg utk b..b rasa ma penat tak?" tau apa jawapan dia?

" Alaaa.b nak bagi pahala banyak2 kat ma..ma jangan la merungut2 pulak yek..nanti pahala tu kurang sendiri. b dah bagi, ma tak nak"

cettt punye laki.haha..xpe la..saya ikhlas untuk segala-galanya..thanks for everything mucuk!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 orang doakan kesejahteraan aja..: