;Preparation:

Salam semua!!!

mode:

Sebenarnya kan..kan.kan.kan..saya sangat-sangat lah risau.majlis saya ada lagi 5 bulan tapi saya tak prepare sepatah haram pon.adala saya buat slow2 tapi macam kura-kura dah rasa.lembap sangat..Now, yang saya dah buat adalah PLAN..TIMELINE..BUDGET.haaa.yang ni memang saya pakar. tapi nak laksanakan tu rasa susahnyaaaaa!!!!I need MAKKKKK!;(
I miss her so much!uhuk3

Susahnya bila rasa kena handle majlis kawen sendiri sorang2.susahnya bila MA taknak bagi kerjasama.katanya awal lagi.dan lagi susah sebab duit kawen takcukup cukup.huaaa..*nanges*

OK, meh tengok apa yang aja dah buat & follow up pada bulan ni :

1. Survey butik pengantin area Sg Buloh, Klang & Kuala Selangor.xmau jauh2 nanti susah nak berurusan.

2. Survey design2 pelamin yang ada kat FB or blog kawan2 blogger.SEBAB aja kene DIY sendiri , abah takbagi bersanding.jadi mini pelamin enough utk ambil gambar.

3. Cuti Krismas nak keluar dgn MA (Dia balik KL) nak carik sofa utk pelamin miniku., dan survey barang hantaran.survey je..duet xde lagi..*_*

4. Beli my dream digital camera..*lepasgajila tapik*

5. Booked MUA @kct rasheed. Die stay Sg Buloh je.xjauh dari Ijok.n Aja suke Make Up die.cantek..mavelossss!!!

6. Booked OP..tapi takdapat2 quotation.*risausangat.bila nak bagi.kang duet deposit xde.akuyg nanges nak cariklain.

7. May BOOK kawan baik adik utk jadi OV majlis aja..he is TV3's crew for Terjah.hehe..Ezrie..FREE boley x?:D ..Ni belom confem yet

8. Tetapkan tema majlis nikah & resepsi dengan Along (my sis)

9. Dah dapat kepastian Kakak Aja takkan kawen sama dgn aja..*adesssss.apa aku nak bagi langkah bendul ni?grrrr.tak pasal2*

10. Tarikh nikah & kawen dah ada.lega.....Alhamdulillah..*senyumketelinga*

OK..tu je.hahhaa.baju mantin ka..doorgift ke belom finalize plannye..anything Aja kene bincang dgn my Along.kakak yg dah bertindak sbgai ibu buat aja..coz die ank sulong.sori Along akan susahkan along 5 bulan ni..laalalala~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 orang doakan kesejahteraan aja..:

Anis_Apis said...

Cuba aja tengok fb Balqis Eksklusif.. dia based in Sg Buloh...nak pengsan tgk sbb cantik...tp x sure price range mcm mana.. :)

Alang Atie said...

Salam Aja...jenguk blog alang ya..need ur emel..tQ

http://pelangi-love.blogspot.com/2011/12/30final-decision.html

dhiera said...

aja, buat slow2 ok! jgn stress2 taw. kalau stress, i kan ada.. hekhek

::Aja:: said...

@anis_apis..owh..baik2.tengs for ur info..akan ku terjah.hehe

@alang: baik..sori lmbt bg emel.heee
@dira..yup...u hv to help me a lot!haha..xdela..aja wat ape yg mampu.naseb ad kakak2 yg rmai.kekeke

shafika fieka said...

aja: tunang awak ngn tunang kite same la..aritu bln 11 pika ajak survey sume die ckp ala lmbat lg..now nk masuk thn baru baru die gelabah..ehheh..nway name tunang aja ngn kita same la..=)