CONTEST "CINTA KAMI"

Salam semua!!(^_^)

Aja tak tahu kenapa aja makin rajin join any contest..xtahu la boleh menang ke tak tapi macam suka nak join.isi masa lapang.hehe..

Actually aja baca kat blog nora saniey..wooo.sweet gilak cite cinta dia..so now it's my turn to "pecah rahsia".hehe~ [Amaran: entry ini panjang sangat.woooo~]

Ok..contest ni sebenarnya dianjurkan oleh Miszaliya dari MISZALIYA MAKEUP STUDIO..boleh refer segala-galanya pasal contest ni di SINI..('',)~

 Ahaaa..nampak tak hadiah yang ditawarkan? nampak? kalo tak mari aja terangkan lagi:


Syarat-syarat untuk sertai contest ini adalah...

1)BUAT ENTRY MENGENAI CONTEST NI KT BLOG KORANG
2)CERITAKAN MENGENAI CINTA ANDA BERSAMA PASANGAN, MASUKKAN 1 KEPING GAMBAR ANDA & PASANGAN.
3)PASTU MINTA KAWAN2 BLOG OR SAPE2 SAJE TINGGALKAN KOMEN KT BAWAH ENTRY KORANG.... MINTA DIEORG TULIS "VOTE" pastu masukan nama n blog/fb dieorg kt komen tuh...

Tarikh tutup adalah pada 31 Januari 2012..(lama lagi ni..meh2 vote aja)

 Hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah!!!!jeng.jeng jeng!

CONTEST "CINTA KAMI"
ANDA AKAN DISPONSOR JIKA TERPILIH SEBAGI PEMENANG
ANTARA HADIAHNYA....
~PELAMIN SANDING atau
~PELAMIN MINI atau
~MAKEUP 1X atau
~BUSANA & AKSESORI atau
~BUSANA+AKSESORI+MAKEUP 1X atau
~BUSANA+AKSESORI+PELAMIN MINI

 Menarik kan hadiah yang ditawarkan..sebagai B2B yang bakal berkahwin pada June 2012, contest ni memang menarik debommm!hehe..
So, tolong aja VOTE untuk aja menang salah satu daripada hadiah yg ditawarkan ok?
sayang semua  *_*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 CINTA KAMI bukan macam CINTA MAJNUN KEPADA LAILANYA.bukan macam CINDERELLA & PRINCE..dan tak seperti cinta HARIZ & IZZAH..namun..CINTA KAMI tetap mekar mewangi bagai cendawan yang tumbuh melata lepas hujan..(^_^)



Nama saya SITI HAJAR..tapi saya suke org panggil saya AJA je.hehe..ni pakwe saya.ehh.ehh.bukan.ni pakwe@bf@tunang@future husband saya..Nama dia AMIR tapi saya suka acknowledge dia as MA di blog. Umo sebaya dengan saya. Saya asal Kuala Selangor, dia dulu pon sama tapi sekarang menetap di Kapar, Klang. 

Sebenarnya kami sekelas sejak dari sekolah rendah lagi.tapi selepas tu terpisah bila masing2 melanjutkan pengajian masing-masing..hampir 10 tahun tak bersua, dan akhirnya FACEBOOK menyatukan kami..sebab tu kami suka lagu "CINTA MUKA BUKU".lalala~

Macam ni lagu die kalo ada yg taktau..:

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

dan seterusnya sambung sendirik!
 
Macam saya bagitahu, kami kenal balik selepas MA add saya di FB..sekitar November 2009..saya bolayan je dia masa tu sebab saya dah ada boyfren masa tu & sedang ada konflik yg maha hebat sampai saya decide untuk clash dengan ex-bf saya. 

MA masa tu saya anggap kawan sahaja..tempat nak me'nyengal'..bcoz he used to be my ex-classmate during childhood..So, kita banyak share cite2 lawak dan gembira masa kecik-kecik..

Teringat satu kata-kata dia dulu ,
" Dulu awak sombong, tak pandang saya langsung.Awak comot, tapi tak sangka sekarang dah jadi cantek sangat" auwwwww.tersipu-sipu saya mendengar..('',)~

Kami berkawan sahaja ye.just berhubung melalui alam maya, sampai la suatu hari saya rasa saya rindu die sebab die xcontact saya..masa tu die tgh struggle for final exam.


Mula-mula memang saya menidakkan rasa suka tu sebab saya baru je clash dgn ex-bf saya..tak seronok la kan macam senang sangat nak jatuh cinta*taksuketaksuke*..

Tapi memang saya rindu dia dan seronoknya dia kata dia pon rindu saya.susah nak study.mak tiap2 malam saya on YM untuk teman die studi.

Bile dia propose saya, saya tak mahu sebab saya tak sedia lagi (tapi dlm hati suke..>_<)

Tapi dia kata " Saya nak jadi sebahagian dari kisah manis & pahit dalm hidup awak.Bagi saya peluang tunjukkan pada awak saya benar2 ikhlas berkawan dgn awak"

*terharusangat*(*_*)
So, saya decide untuk terima dia..mudah je kan? tak tak..tak semudah tu. First date kami, MA datang rumah saya jumpa ayah saya minta izin nak bawak saya keluar.hehe.merah padam muka dia masa tu.saya gelak2 sweet kat celah2 pintu..curik2 dengar.comel kan? gelabah gila die kene soal siasat dgn bos besar. Lepas tu baru dia bawa saya keluar. Berdebar gile sebab saya tak pernah jumpa dia since 10 tahun yg lepas dan hari tu saya DATE dgn MA for the first time! Kami declare couple before jumpa face to face..pelik tak pelik?hehe

MA bagi saya hadiah teddy bear besar yg sangat comel named Bibi & sekuntum bunga mawar merah  [plastik hokeeee.grrr].

He said ,
" Kalau saya bagi bunga betul, nanti cepat layu..takmau layu sebab saya takmau cinta saya layu macam bunga tu" 

Errrr.betul jugak kata dia..makanya sampai sekarang saya simpan 2 hadiah berharga dari MA.sebagai ingatan our first date.hehe

SO, Kami declare pada 12 Februari 2010 tapi saya tak pernah cakap ILOVEU..sebab saya tak yakin.Tapi lama-lama saya jatuh sayang pada dia.walaupon kami jauh {hubungan hanya dengan Facebook, YM & SMS}, dia ambil berat tentang saya n sedia mendengar..dan saya tak ragu2 kata ILOVEU & dia dengan muka blurnye jawab ILOVEU TOO.hehe. 

Dia terima seadanya saya.kekurangan dan kelebihan saya. dats y I LOVE HIM SO MUCH!

Kami dah bertunang pun selepas setahun bercinta..dan bakal disatukan tahun depan..
memang Februari adalah bulan CINTA buat kami plus saya pon lahir pada bulan FEBRUARI.
 Naseb tak kahwin bulan Februari jugak.hehe..Moga-moga cinta kami sampai ke Syurga..Amin..

Banyak lagi kisah2 pahit manis tapi rasanya cukupla..kang ada yg lempang pipi saya laju2 kang.takutttt!!!hihi..

jadi, apa kata korang? VOTE post aja ni ok?
Sila komen entry aja ni dan jangan lupe tulis VOTE dan sertakan link FB/ Blog masing2..

thanks guyzzzzz..jasa baik korang takkan aja lupakan sampai bile2.(",)~

Again!!!!US.heheh


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 orang doakan kesejahteraan aja..:

Anis_Apis said...

VOTE!!!
http://contengcontengkahwin.blogspot.com

p/s nnt vote sy gak k...kalau siap la entry ni haha

Izyan Helmi said...

vote!

www.lovelyorked.blogspot.com

Cik Azizah said...

gudluck yunk!

dhiera said...

penat la baca cerita yang dah tahu... kuang kuang kuang~

jangan marah ye aja! wink wink.

aja, VOTE: http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com

good luck aja~ minggu ni date jom!

::Aja:: said...

@Anis_apis: thanks!baik..cepat2 wat entry tu.hehe.
@cik jijah: xtulis "vote".ngeee.tq..:)

@izyan: tengs..hee

@dhiera: aippp.babap karang.hehe.maceh dear.sadis kan kami?hik3.double date? mungkin.nant aja tanye MA dulu..wink3

Cik Deby said...

ok, deby VOTE!

http://cikdeby.blogspot.com

Goodluck dear!

::Aja:: said...

cik deby.thanks!

tYa athirAh said...

tya vote aja !! tak sangka si amer ni suwit. muke kentang hati bunga rupanya. hehhe

Shayra said...

VOTE [http://hitched-shayra.blogspot.com]

hehe. tq vote kite. gudluck aja! :)

::Aja:: said...

@tya: aiyakkkk.aja malu.kuang3..ni yg aja ingat nak tulis.lain2 simpan dlm hati.kikiki~

@Shayra: tq..hehe

cik enul said...

aja....

saya

VOTE

kamu!!!hehheheh

http://tiketcinta.blogspot.com

ni@ @in said...

VOTE

http://sayangkamubanyaklaut.blogspot.com/

shafika fieka said...

vote..

http://shafikafieka.blogspot.com

gud luck aja

pika pikah said...

VOTE!

jgn lupa vote sy jugak tau! hihihi...

pika pikah said...

VOTE!

Jgn lupa vote sy jugak tau! Hihihi

http://pikapikah.blogspot.com/2011/12/contest-cinta-kami.html

Norhasliza Hashim said...

vote!

azilsahashim@gmail.com

cik.mila said...

VOTE aja:)


http://k3hidupanlif3.blogspot.com/

syuhaidah said...

VOTE

http://mylifetimeever.blogspot.com/

gud luck aja ;)

fazlien said...

vote!

http://beeflyingtohoney.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami-by-miszalya.html

malu plak nk bagi sume bc.hehe=D
gudluck jaja

iman hasanah said...

VOTE!!!
jgn lupa vote nurul jg tau

http://iman-hasanah.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami.html

Miszalya Makeup Studio said...

thanx dear sudi join contest "AHKAK" yerr, insyallah dalam bulan march 2012 akan taw pemenangnye....... gud luck yer....