Alhamdulillah~~~

Salam semua!!!

Aja kat kampung ni ada durian..ada manggis..ada rambutan..n tmn setia bersama....MONYET!!
grrrr.geram betul dgn budak2 kecik tu..ada ke curik buah2 di kebun tanpa kebenarn.cesss.

eh..actually nak cakap benda lain..lupe la plak..hehhe
Semalam (Khamis) aja ade IV di S.Alam..tak sangka dapat panggilan bcoz aja dah stop from searching any job for now..konon2 redha & tunggu bonus kuar. TAPI!
 Suddenly aja dapat call from dat company & panggil utk iv n I just say OK bcoz memang cuti pun semalam kan..

So, aja pegi bertemankan MA [Dia baru balik semlm jugak.hehe] n pegi IV..dan petangnya semasa aja tengah berjalan2 dgn MA, dapat la call dari HR dia & kata LULUS!''We offer u this position of Product Executive with this amount of salary [tettt.rahsia.hehe] .'' Aja pon terkedu kejap sebab ehhh.tak sangka boleh dapat.huhu..Aja bincang-bincang sekejap dgn MA dan die bagitau go for it if betul2 suka..tapi nanti jangan mengadu stress ke pening ke..ape..ngadu penat boleh.muahahha~

Aja nak terima keje ni sebab:

  • Pekerjaan sekarang ni aja tak ada hati dah..nak cuti biasa2 pon kene cop awal.[keje 5hr seminggu but cuti sabtu ahad is not necessary]..ada kes: CNY hols (Isnin-selasa)..die xbagi aja kuar jalan2 g mana2..soh standby if ada keje luar.grrrr.cuti sila cuti la!hishhh
  • Better salary..kalau nak kata basic tinggi sangat tidak la..sebab aja tau pengalaman kerja pon xsampai 2 tahun dan pengalaman dlm bidang pemakanan kurang..so dats why they offer that basic..keje sekarang tambah elaun mmg byk tapi aja tak suka..aja suka duetnye jek.hehe
  • Walau bagaimanapun, aja masih mampu menyimpan duet utk kahwin..doakan duet aja cukup bile sampai waktunye ye.huk3
  • Kerja baru ni confirm cuti Sabtu & Ahad..Alhamdulillah..akhirnya dapat jugak.Tak kisah keje Sabtu tapi Aja kisah keje Ahad.uhuhu.lagi2 untuk lepas kahwin..
  • Berada di area S.alam..actually company akan pindah ke Subang Jaya.tapi xkisahla..still boleh pergi lagi..Aja memang nak cari area Klang, S.alam & Subang sahaja.hehe
  • New experiences..lepas ni aja akan involve dengan products material and marketing too..so should be stress [eh..belom keje dah stress.haha] & challenging..but InsyaAllah..i will do the best for it..:)
  • Waktu keje ade 2 options : a) 8.30am-5pm b) 9.30am-6pm...so I juz choose option A..waktu biasa masuk keje sebab lagi 5 bulan nak tawen..MA kate die nak minum petang hari2 dgn saya.ngek3...penat le saya cik MA syg oiiii..
OK..semua tau la jawapannya kan? aja accept this offer. Aja will report to the department on 1st February InsyaAllah..rasa xbest jugak sebenarnye sebab aja tgh tunggu bonus even xdpt penuh pon.tp wat to do? tgk la macam mana kang..kene bagi 1 month notice so perhaps my boss still consider me to get the bonus due to bz working time before..at least appreciate his staffs.kan?

Kawan2 semua..doakan pilihan aja ni pilihan yg terbaik..InsyaAllah..Sabtu Ahad yg ada akan digunakan sebaiknya utk persediaan majlis kawen...weeee~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 orang doakan kesejahteraan aja..:

dhiera said...

wink wink... aja, biar dekat2 taw. nt lepas kite kawen, senang nak dating. kite kn housewife. hahaha. jeles x?

::Aja:: said...

@dhiera: hahaha..i tau la u housewife..xpew2.nant lps kawen insyaAllah dkt..weekend kite date ya.lalala..s.alam n klang xjauh mana pon.hik3

ilaSham said...

Wahhhh..kilang apa 2 awak???production exec lagi 2???good luck..jgn stress2 tau..mula2 mmg susah nak adapt; maybe lama2 akan ok..chill !!!!!!!

Shareena said...

congrates dapat kerja baru >_<

Shareena said...

congrates dapat kerja baru >_<

::Aja:: said...

@ilasham..bukan kilang..health supplement company..:D

@SHAREENA..dear.tengkiu..asyik berpindh randah je kan?haha.seronok2.